Connect with us

10 plante psihoactive folosite în ceremonii religioase

Medicină Naturistă

10 plante psihoactive folosite în ceremonii religioase

10 plante psihoactive folosite în ceremonii religioase

Enteogenii sunt substanţe psihoactive folosite într-un context religios ori şamanic. Plantele şi ierburile au fost folosite de veacuri în multe ritualuri religioase, datorită naturii lor în stare să altereze mintea.
Astfel de practici şi utliziari în sensul spiritualităţii sunt întâlnite în toate culturile şi au fost folosite timp de mulţi ani.

Fiecare dintre plantele prezentate mai jos are, pe lângă efectul halucionogen, şi un grad de toxicitate care poate duce la moarte. Practic, niciuna dintre substanţele care pot fi catalogate că droguri sau care dau stări halucinogene nu este indicată.

10. Zorele Albastre

Florile albastre sub formă de pâlnie sunt mari si se aşează printre frunzişul dens, având formă de inimă.

Seminţele acestei flori conţin alkaloizi activi care au efect halucinogen. Nativii americani le foloseau adesea în scop sfânt.

9. Buretele muştelor

Cunoscută şi că buretele pestriţ, această este o ciupercă din genul Amanita, psihoactiva. Acidul ibotenic dădea halucinaţii nativilor siberieni, care o foloseau atât recreaţional cât şi religios, pentru a obţine starea de tranşă.

8. Trompeta îngerilor

Seminţele acestei flori decorative conţin atropină, o subtanta otrăvitoare care poate provoca moartea, dar şi stări halucinogene. Nativii americani foloseau plantă în ceremonii sacre, care inducea o tranşă foarte reală.

7. Pelinul

Principiul activ al acestei plante este thujonul, substanţă care în cantităţi mari este otrăvitoare, are efecte convulsive şi narcotice. Efectele sale se aseamănă oarecum cu cele ale marijuanei, fiind de culoare verde-închis, uneori chiar albastru, cu miros înţepător şi gust amar. Pelinul este al doilea după virnanţ (Ruta graveoleus), care este cea mai amară plantă din regnul vegetal.

Citește și:   Ceaiul si siropul care lupta impotriva anemiei

Utilizarea pelinului în ceremonii religioase a început prin asocierea acestuia cu zeiţă grecească a Lunii, Artemis. Este cunsoscuta probabil mai degrabă pentru faptul că reprezintă un ingredient important în obţinerea absintului.

6. Kava Kava

Plantă este folosită că remediu natural pentru depresie, iar frunzele aplicate pe răni grăbesc vindecarea. Băutură obţinută din această plantă are valoare religioasă şi este folosită pentru relaxarea musculară, calmare şi o stare generală euforică de bine.

5. Salvia

Salvia încă mai este folosită de şamanii nativi din zona Mexicului pentru a obţine viziuni. Ei striveau frunzele pentru a obţine un lichid pe care îl amestecau cu apă. Efectul este de scurtă durata.

4. Ciupercile magice

Numite şi Shrooms, acestea au făcut parte din cultură popoarelor încă de acum mii de ani. Culturile din America de Sud au ridicat în trecut temple pentru venerarea zeilor ciupercilor. În ritualruile aztece erau servite cu miere.

3. Peyote

Peyote – pentru unii doar un simplu cactus uitat în deşert, pentru alţii o plantă sacră ce aduce iluminare.
Încă de milenii acest cactus a fost folosit de triburile de indieni pentru vindecare sau diverse ritualuri spirituale.

Această specie de cactus conţine alcaloizi, printre care şi mescalină. Indigenii americani o foloseau în scop religios, sub formă de ceai, oferind o stare de introspecţie.

2. Ayahuasca

Ayahuasca a cunoscut o popularitate crescândă în ultimii ani în occident, devenind chiar un trend. Dar acest amestec de plante medicinale este folosit de secole de către şamanii din pădurea tropicală din Amazon în ritualurile de călăuzire a oamenilor prin halucinaţii vizuale şi auditive.

Citește și:   12 REGULI de COMPORTAMENT care te pot face mai FERICIT! Respect-o mereu pe a 3-a!

Ayahuasca se referă atât la ceremonia de vindecare amazoniană cât şi la licoarea sacră care se bea în timpul acesteia. Băutură este lăudată atât pentru abilitatea să de a induce limpezime mentală cât şi pentru cea de a elimina lichidele şi substanţele solide din corp, contribuind la procesul de detoxifiere.

Această plantă se foloseşte încă de către indigenii africani cu scop medicinal şi religios că băutură. Dimetiltriptamina conţinută oferă senzaţii senzoriale şi spirituale revelatoare.

1. Cannabis

Principala substanţă chimică psihoactivă (cu efecte asupra creierului) din canabis se numeşte delta-9 tetrahydro-canabinol (THC). Această substanţă este cea care induce senzaţia de ”high”. Produsele pe baza de canabis au diverse concentraţii de THC. Conţinutul de THC din canabisul ilegal a crescut în mod îngrijorător în ultimii 50 de ani.

La fumarea canabisului, substanţa THC este absorbită cu repeziciune din plămâni în sânge, iar apoi transmisă către creier şi celelalte organe ale corpului. Când canabisul este consumat că ingredient în alimente sau în băutură, substanţa este absorbită mai încet.

Tetrahirocannabinolul din mugurii de Cannabis a oferit inducerea în tranşă timp de multe mii de ani, iar recent plantă a fost folosită de mişcarea Rasafari. Cei din mişcarea bisericii Ethiopian Zion Coptic Church folosesc plantă în sens euharistic. Şi vechii evrei, primii creştini şi musulmanii din ordinul Sufi o foloseau în sens religios.

Pentru mai multe detalii vizionați și acest video:

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Medicină Naturistă

Sus