Connect with us

25 de părți ale corpului de care NU mai avem nevoie! Nimeni n-ar simți lipsa numărului 7!

Sănătate

25 de părți ale corpului de care NU mai avem nevoie! Nimeni n-ar simți lipsa numărului 7!

25 de părți ale corpului de care NU mai avem nevoie! Nimeni n-ar simți lipsa numărului 7!


Avem părți ale corpului de care nu avem nevoie. Unele ne sunt utile numai în copilărie, altele sunt redundante, iar câteva sunt rămășițe de pe vremea când nu puteam merge încă în picioare.

Evoluția are nevoie de timp pentru a face ajustări, așa că treptat-treptat, cu toții ajungem să avem organe și părți ale corpului de care nu mai avem de fapt nevoie.

Iată 25 de părți ale corpului nostru de care nu avem nevoie – viața noastră ar fi la fel dacă nu le-am mai avea, iar utilitatea lor este egală cu zero:

1. Mușchiul erector al firelor de păr

Sunt niște mușchi minusculi, atașaț la foliculii de păr. Ei sunt cele care ne fac părul de pe mâini să se ridice. Și da, chiar nu avem nevoie de ei.

2. Amigdalele

Din punct de vedere tehnic, amigdalele sunt ganglioni limfatici, care, în general, sunt destul de importanți dacă ai un sistem imunitar. Dar adesea, amigdalele sunt infectate și inflamate atât de repede, încât trebuie îndepărtate.

De multe ori, amigdalele aduc mai multe probleme decât merită. Și dacă tot suntem aici, merită menționat faptul că nimeni nu a murit niciodată din cauza lipsei de amigdale.

3. Apendicele

Este inutil pentru că nu mai avem nevoie de digerarea unor niveluri ridicate de celuloză. Noi ne gătim mâncarea acum, iar asta scade nutrienții, ceea ce-i face mai disponibili în corpul uman.

Deseori apendicele se inflamează, se infectează și uneori chiar explodează. Nu e deloc distractiv să te operezi. Și nu încerca să-l vindeci, căci oricum este inutil.

Citește și:   Cele mai ridicole produse cosmetice de care lumea chiar nu are nevoie

4. Măselele de minte

Măselele de minte obișnuiau să fie utile cândva, atunci când oamenii aveau o dietă asemănătoare cu cea a oamenilor din peșteră. Dar acum, ele chiar nu mai sunt necesare.

Majoritatea oamenilor și le-au scos deoarece le pot provoca o mulțime de probleme, inclusiv migrene. Totuși, evoluția este evoluție, iar având în vedere că oamenii se pot naște acum și fără dinți sau ulterior rămân fără dinți, poate nu e tocmai propice să le îndepărtezi de timpuriu.

5. Mușchiul subclavicular

Mușchiul care pornește de sub umăr de la prima coastă la claviculă, numit mușchiul subclavicular, nu este deloc de ajutor atunci când începi să mergi în poziție verticală.

6. Punctul lui Darwin

Unii oameni au un mic pliu de piele situat la vârful urechii. Se numește punctul lui Darwin, dar este doar o rămășită de pe vremea când urechile noastre aveau nevoie de o formă diferită pentru a putea supraviețui, pentru că o astfel de formă ne ajuta să auzim sunetele îndepărtate, menținându-ne departe de pericole potențiale.

7. Sinusul preauricular

Unii oameni se nasc cu găuri mici în apropierea urechilor, despre care se presupune că vin de la strămoșii noștri, care aveau branhii. Se numesc sinusuri preauriculare și nu fac altceva decât să se infecteze.

8. Polipii nazali

Adenoizii sunt un țesut limfoid, la fel ca amigdalele, care se află în gât, chiar în spatele nasului. Se presupune că ar face parte din sistemul imunitar și captează captează bacteriile pentru a te juta să te menții sănătos atunci când ești copil, dar pe măsură ce îmbătrânim, acesta devine inutil.

Citește și:   Rezolvă asta dacă ești un geniu! 8 ghicitori șirete care nu sunt atât de simple pe cât par!

Ba chiar pot ajute să provoace multe probleme copiilor, și ar trebui îndepărtați cât mai curând.

9. Vezica biliară

Vezica biliară este o pungă care ține bilele (realizată de ficat) și le eliberează lent în tractul digestiv. De asemenea, face pietre dureroase și poate provoca probleme de cancer (care se răspândește la organele necesare) și inflamație. Cei mai mulți oameni care trebuie să o elimine nu observă o mare diferență fără ea.

10. Rinichii

Avem mai multe organe redundante, printre care și rinichii. Din punct de vedere tehnic, aceștia nu sunt inutili, chiar deloc. Dar poți trăi la fel de bine cu un rinichi toată viața ta, fără să simți diferența.

La fel de bine poți trăi și fără un ovar sau fără un testicul. Ai nevoie doar de unul dintre aceste organe pentru îndeplinirea funcțiilor sale. Dacă pierzi unul, celălalt compensează, chiar și în cazul testiculelor și al ovarelor.

În videoclipul de mai jos, poți descoperi alte organe fără prezența cărora am putea supraviețui. Ba mai mult, nu avem nevoie de ele!

Click pe video și Distribuie!

Voi știați că ne-am putea trăi viața la fel de liniștiți și în lipsa acestor organe?

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sănătate

Sus