Connect with us

5 simptome ale diabetului care te pot lua pe nepregătite

Sănătate

5 simptome ale diabetului care te pot lua pe nepregătite

5 simptome ale diabetului care te pot lua pe nepregătite

În ciuda simptomelor obişnuite ale diabetului de tip 2 care includ sete continuă, nevoia constantă de a urina şi amorţeala a mâinilor, există simtome ascunse pe care nu le-ai conecta niciodată cu diabetul.

Ar trebui să fii atent la următoarele cinci simptome care ar putea indica probleme la nivelul zahărului din sângele tău:

1. Sforăit gălăgios şi frecvent – specialiştii susţin că aproape jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip 2 au probleme cu respiraţie în timpul somnului. Dacă sforăitul tău este foarte gălăgios, ar trebui să îţi faci un test.

Un studiu canadian a demonstrat că 23% dintre persoanele care au întâmpinat dificultăţi în timpul somnului legate de respiraţie riscă să dezvolte diabet în cinci ani. Deşi această conexiune nu a fost încă dovedită din punct de vedere ştiinţific, statisticile ne arată o relaţie neobişnuită.

Asta se poate datora hormonilor de stres pe care trupul nostru îi eliberează în timpul somnului, iar asta creşte nivelul de zahăr din sânge.

2. Schimbări neobişnuite la nivelul pielii – acestea pot indica o creştere la nivelul zahărului. Ar trebui să faci un test dacă observi pete pe cot, încheieturi sau în spatele gâtului. Dermatologii ne explică faptul că aceste schimbări indică o creştere a zahărului din sânge, dar şi condiţii hormonale genetice.

Citește și:   Simbolul pe care îl alegi își transmite un mesaj clar pentru viitorul tău! Citește cu atenșie care este acesta!

Culorile închise ale petelor sunt cauzate de melanina care este stimulată de creşterea cantităţii de insulina. Mai mult, aceste schimbări ale pielii indică faptul că pacientul are deja diabet. Totuşi, o dată ce nivelul de zahăr al pacientului este stabilit, petele întunecate pot fi tratate.

3. Probleme de auz – în cazul în care experimentezi probleme de auz, în special pierderea auzului, atunci ar trebui să te testezi. Studiile demonstrează că diabetul afectează vasele de sânge din interiorul urechilor, ceea ce cauzează pierderea auzului.

În cazul creşterilor nivelelor de zahăr din sânge, pacientul va avea şanse cu 30% mai mari să experimenteze probleme de auz faţă de cei care au un nivel normal de zahăr în sânge.

4. Îmbunătăţiri subite la nivelul ochilor – dacă ai purtat ochelari aproape toată viaţa ta şi dintr-o dată nu mai ai nevoie de ei, ar trebui să faci un test. Specialiştii susţin ca diabetul poate cauza deteriorarea sau îmbunătăţirea vederii.

Citește și:   Top 25 invenții accidentale care au schimbat lumea de-odată! Și tu folosești zilnic numărul 12!

Unii pacienţi au avut o vedere mai bună atunci când nivelul zahărului din sânge era crescut, ca apoi să aibă din nou nevoie de ochelari. Diabetul afectează vederea prin stimularea nivelelor fluidelor corpului care pot merge şi către ochi.

5. Mâncărime constantă – în cazul în care experimentezi mâncărime constantă, ar trebui să consulţi medicul, pentru că mâncărimea poate fi un semn al diabetului. Acesta irita pielea şi o usucă şi poate reduce circulaţia sângelui.

Specialiştii susţin că pacienţii care au fost recent diagnosticaţi cu diabet au experimentat mâncărimi la nivelul mâinilor şi picioarelor, iar acesta este un motiv serios de îngrijorare. Dacă nu scapi de aceste mâncărimi cu ajutorul unei creme, consulta un doctor cât de repede poţi.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Sănătate

Sus