Connect with us

7 motive serioase pentru care buricul tău miroase urât

Sănătate

7 motive serioase pentru care buricul tău miroase urât

7 motive serioase pentru care buricul tău miroase urât

Iată care sunt motivele pentru care buricul tău poate mirosi urât:

1. Igiena necorespunzătoare – din cauza formei şi a poziţiei pe care o are buricul, depinzând de cazuri, în special atunci când este adânc şi îngust, există posibilitatea să fie mai greu de curăţat şi de întreţinut.

Pe de cealaltă parte, dacă este curăţat aşa cum trebuie, există mereu şansă să fie umed înăuntru. Aşadar, atât timp cât este umed, buricul tău nu va fi curat. Chiar şi aşa, dacă acesta este motivul, ai scăpat uşor.

Ar trebui să acorzi mai multă atenţie acelei zone, poţi folosi un beţişor de ureche şi să ai grijă să fie mereu uscat. O igienă corespunzătoare nu te ajută doar să scapi de miros, previne riscul unei infecţii.

2. Omfalita, infecţia buricului – această condiţie este mai des întâlnită la copii şi mai puţin la adulţi, deşi nu este nici pe departe exclusă. Este o infecţie a buricului care, printre alte simptome, prezintă roşeaţa şi umflături din această zonă.

Este normal să existe supuraţie şi un miros neplăcut. Fluidul emanat este, de obicei, transparent sau gălbui. Condiţia este cauzată de lipsa de igienă propice. La adulţi este localizată pe o zonă mai mică şi evoluează rar în infecţie.

În ceea ce priveşte copiii nou-născuţi, condiţia apare în zona cordonului ombilical. Pentru a trata omfalita, ai nevoie de o igienă corespunzătoare. Zonă trebuie uscată foarte bine şi tratată cu un antiseptic sau o cremă specială.

Citește și:   3 feluri prin care îl poți face să fie dependent de tine în pat!

3. Omfalita recurentă – astfel de cazuri pot apărea şi atunci când s-au păstrat toate măsurile de igienă. Acest tip de omfalita este recurentă şi ar trebui tratată cu mai multă atenţie în cazul existenţei unei probleme de sănătate din spatele acestor infecţii.

4. Mirosuri neplăcute din cauza bacteriilor – aşa cum am explicat mai devreme, oamenii care au un buric foarte adânc şi îngust, găsesc că este mai dificil să-l cureţe aşa cum trebuie. Transpiraţia acumulată în buric poate cauza bacterii şi, implicit, un miros neplăcut.

În acest moment, se poate spune că obezitatea poate juca un factor importnat şi creşte riscul mirosului neplăcut. Mai mult, obezitatea poate preveni curăţarea potrivită a buricului.

Consecinţa este că toate bacteriile se vor înmulţi, fiind capabile, pe lângă mirosul neplăcut, să cauzeze durere, disconfort, secreţii şi chiar apariţia unei răni. Cheia este să îţi menţii buricul cât mai uscat, atât atunci când ieşi de sub duş, dar şi atunci când faci mişcare.

5. Fluid în buric: posibil fistula ombilicală – mulţi oameni nu ştiu asta, dar realitatea este că buricul este legat direct cu intestinele. Mai mult, principală funcţie a buricului, atunci când suntem în pântecul mamei, este să servească asemenea unui tub prin care suntem hrăniţi.

Citește și:   10 tipuri de îmbrățișări care dezvăluie cât de mult te dorește. Femeile se dau în vânt după numărul 3!

O dată ce ne-am născut şi am cordonul ombilical a fost tăiat, şi s-a făcut acel nod care va fi, mai târziu, buricul, acest tub ar trebui să fie sigilat, Totuşi, în unele cazuri, se creează o fistulă intestinele, o legătură între intestine şi buric.

Aceasta elgatura suprima substanţele care îşi fac loc în tractul digestiv.

6. Buricul urât mirositor: poate să fie fungus – infecţiile genitale, cunoscute şi sub numele de candida, sunt infecţii care afectează tinerii adulţi şi adolescenţii, deşi este posibil să fie transmise şi la adulţi.

Este posibil şi ca un nou născut să preia această infecţie de la mama în timpul naşterii. Candida Albicans, bacteria care cauzează infecţia, este un organism care se dezvoltă în medii calde şi umede, aşa că buricul este un loc potrivit.

Atunci când se întâmplă asta, vei experimenta miros neplăcut deşi îl cureţi, secreţii galbene, durere.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sănătate

Sus