Connect with us

8 motive pentru care ouăle nu ar trebui să ajungă niciodată în stomacul nostru

Sănătate

8 motive pentru care ouăle nu ar trebui să ajungă niciodată în stomacul nostru

8 motive pentru care ouăle nu ar trebui să ajungă niciodată în stomacul nostru

Ouăle. Mâncarea perfectă oferită de natură, nu? Multe proteine, antioxidanți și minerale, delicioase când sunt poșate, omletă sau prăjite.

Unul dintre produsele esențiale dacă vrei să ajungi mare, nu? Ei bine, nu. Se pare că ouăle nu sunt chiar așa cum ne imaginăm noi. Iată de ce:

1. Este important să stăm departe de bombele de colesterol
Se pare că acestea reprezintă o sursă mare de colesterol. Deși este adevărat că ouăle au un colesterol care nu are un efect major asupra nivelului de colesterol din organism (cam 10%), nu înseamnă că nu ar trebui să avem grijă.

Problema legată de efectele inflamatorii si oxidative ale colesterolului au fost demonstrate. Asta poate crește efectele cardiovasculare si poate afecta arterele. .

Atunci când vine vorba despre artere, ouăle pot afecta la fel de mult ca fumatul.

2. Otrăvirea cu salmonela nu este foarte amuzantă
Salmonela este o condiție foarte serioasă, iar americanii au probleme mari cu ea. Mai mult de 100.000 de americani sunt otrăviți în fiecare an din cauza ouălor.

Orice ar fi, ai grijă să stai departe de ouăle convenționale. Chiar dacă nu este o boală mortală, simptomele sunt foarte neplăcute.

Citește și:   O boală rară face să i se dezvolte un al doilea schelet. Ce SUFERINŢĂ cumplită are această femeie

3. Ouălele bio nu sunt atât de diferite față de cele convenționale
Deși este o alegere mult mai bună atât pentru tine cât și pentru animal, în special pentru că scade riscul de otrăvire cu salmonela, studiile au demonstrat că diferențele de colesterol nu sunt atât de mari.

4. Consumul unui ou pe zi poate să îți scurteze viața
Un studiu efectuat la Harvard efectuat de peste 20.000 do doctori în peste 20 de ani a demonstrat că un consum regulat al ouălor poate scurta viața, ceea ce înseamnă că un ou pe zi îți afectează durata de viață.

5. Milioane de cocoși sunt macinați de vii
În fiecare an, mai mult de 200 de milioane de cocoși sunt măcinați de vii. Aceștia sunt considerați inutili, așa că producătorii nu au cum să-i folosească.

Asta se întâmplă indiferent dacă sunt bio, organici sau normali.

6. Puiuții sunt mutilați
La doar câteva zile, puiuților li se taie ciocul fără niciun fel de anestezie. Această procedură este efectuată pentru a-i împiedica să se rănească în condițiile crude în care trăiesc.

Citește și:   Greșeli care îți vor ruina relația. Atenție la a doua!

În realitate, rănile oricum se produc – doar că în număr mai limitat, iar aceștia au probleme mari în a mânca.

7. 95% dintre ouă provin din păsările care stau în cuști
În America, acest procentaj este absolut îngrijorător. Asta înseamnă că doar 5% din ouă provin de la păsări libere care nu sunt chinuite, crescute într-un mediu potrivit.

8. Păsările din cuști nu au posibilitatea să își extindă aripile
Spațiul din interiorul unui cuști este mai mic decât un pahar, iar păsările nu au unde să se miște sau să își întindă aripile.

Chiar și cele care stau în cuști mai mari sunt băgate într-un număr cât mai mare, ceea ce înseamnă că se calcă în picioare.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sănătate

Sus