Connect with us

Asta dezvăluie culoarea unghiilor tale despre sănătatea ta. Dacă sunt crăpate, mergi urgent la doctor!

Sănătate

Asta dezvăluie culoarea unghiilor tale despre sănătatea ta. Dacă sunt crăpate, mergi urgent la doctor!

Asta dezvăluie culoarea unghiilor tale despre sănătatea ta. Dacă sunt crăpate, mergi urgent la doctor!

Ştiai că unghiile tale pot dezvălui multe despre starea ta de sănătate? Iată care sunt tipurile de unghii şi ce ne dezvăluie acestea:

1. Unghiile sănătoase
Acestea sunt fine şi consistente în culoare. Sunt lipsite de creşte sau crăpături şi nu conţin pete. Nu doar culoarea este importantă, dar şi textura şi grosimea ne pot da indicii cu legătura la sănătatea noastră.

2. Unghiile albe
De obicei, unghiile nu sunt albe, dar dacă observi că se albul este din ce în ce mai proeminent, va trebui să îţi pui semne de întrebare. Albirea unghiilor indică probleme legate de ficatul tău.

Indică anumite condiţii că hepatita sau altele legate de ficat. Ar fi indicat să faci un control.

3. Unghii albăstrui
O tentă de albastru asupra unghiei tale indică probleme legate de sursa de oxigen. Asta presupune că anumite părţi ale corpului tău nu primesc destul oxigen. În cazul în care unghiile tale au o tentă de albastru, atunci plămânii tăi ar putea suferi sau poţi avea probleme de inimă.

Ai nevoie de o vizită urgenţă la medic şi de o schimbare de stil de viaţă.

Citește și:   Cele mai DENATURATE mame din întreaga lume! Nimeni nu merită o mamă ca numărul 6!

4. Unghii galbene
Acestea sunt mai comune decât altele. Pot fi cauzate de infecţii şi bacterii în unele cazuri, pot duce la îngroşarea lor şi la crăpături. Dar, dacă nu este vorba despre o bacterie. atunci ai putea avea probleme cu tiroida, cu plămânii sau psoriasis.

5. Unghii crestate
Unghiile sănătoase tind în general să nu aibă creşte şi să fie line. Aceste crestături pot indica psoriasis sau artrită inflamatorie. Culoarea poate să nu se schimbe, dar poţi observa nuanţe mai închise de roşu sau maro pe pielea de sub unghie.

6. Linii întunecate
Aceste linii întunecate pe unghii ar trebui să te alarmeze şi să te trimită la doctor. Indică probleme serioase de sănătate şi nu ar trebui să fie ignorate sub nicio formă. Unul dintre cele mai periculoase forme de cancer de piele, melanoma, poate să fie un motiv pentru astfel de lunii.

7. Unghii crăpate
Unghiile crăpate sunt un motiv evident de probleme de sănătate. Tiroida este un motiv comun din spatele crăpaturilor, dar se pot întâmpla fără niciun motiv. Dacă acestea se crapă şi par galbene, pot exista infecţii.

Citește și:   Imaginile pe care DOAR FEMEILE le pot înțelege!

8. Unghii erodate
Unghiile erodate sunt un rezultat al rosului de unghii pentru că acestea nu se degradează de obicei. Dacă îţi regăseşti unghiile în această situaţie, poţi avea probleme de anxietate şi pot duce la sindromul obsesiv-compulsiv. Această problemă este psihologică, dar merită examinată.

9. Unghii palide
Unghiile nu ar trebui să arate palide. Unghiile sănătoase au anumită culoare care se împrăştie uniform. Unghiile palide pot indica anumite probleme serioase că subnutriţia, anemia, boli de ficat sau chiar probleme de inimă.

Nu ar strica o vizită la medic.

10. Unghii pufoase împăturite
Apariţia umflăturilor la nivelul unghiilor se numeşte inflamaţia unghiei şi poate indica lupus. În afară de asta, poate fi rezultatul unei infecții pe care ai primit-o dintr-o sursă nesănătoasă.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Sănătate

Sus