Connect with us

Cum să afli dacă ai gena din cauza căreia îți cade tot părul

Sănătate

Cum să afli dacă ai gena din cauza căreia îți cade tot părul

Cum să afli dacă ai gena din cauza căreia îți cade tot părul

Ai 25 de ani şi îţi pierzi tot părul? Dai vina pe o genă proastă? Înainte să te panichezi, ar trebui să îţi aminteşti că aproape toată lumea îşi pierde părul în mod natural şi sistematic. Aşadar, faptul că peria ta de păr arată mai plină, nu înseamnă că îţi bate chelia la uşă.

Esenţial, dacă părul îţi cade în smocuri, s-ar putea să fie un răspuns la stres sau boală. Nu căuta sfaturi de la frizerul tău, consultă un medic. Aproape doi din trei bărbaţi chelesc până ajung la 60 de ani.

Există câţiva potenţiali factori care contribuie la pierderea părului că vârstă, boală, obiceiurile proaste şi cei genetici. Există multe mituri care contribuie la anxietatea bărbaţilor, dacă nu chelia în sine.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat genele a 23.000 de bărbaţi. Jumătate dintre ei şi-au pierdut părul şi au 63 de gene care sunt asociate cu pierderea părului. Unele dintre aceste gene denotă şi alte caracteristici fizice ca înălţimea, densitatea oaselor şi culoarea pielii.

Din păcate, nu există metode prin care poţi preveni asta, dar există nume celebre de bărbaţi care au îmbrăţişat acest look. Din păcate, multe persoane nu găsesc confort în faptul că există vedete fără păr, ca şi ei.

Citește și:   6 pași simpli care te vor SILI să renunți la DULCIURI! Respectă-l pe al 2-lea și o să fii ÎMCÂNTATĂ de rezultate

Unii oameni au cheltuit mii de dolari pentru transplant de păr, iar rezultatul în urma acestei proceduri este că cei care au această genă, sunt ca la loterie. În unele situaţii, te poţi naşte cu o imagine de supermodel şi să îţi păstrezi părul toată viaţa.

Există multe poveşti dubioase care încearcă să explice dacă ai sau nu gena prin care îţi pierzi părul. De exemplu, poate ţi s-a spus atunci când erai mai tânăr că îţi vei pierde părul pentru că şi unchiul tău a chelit.

Poate că îţi verifici linia părului în oglindă în fiecare dimineaţă, îngrijorat că vei începe să vezi găuri. Adevărul este că nu există nicio regulă de bază, cu excepţia faptului că dacă îţi tragi de păr în fiecare dimineaţă pentru a-l verifica, probabil că vei cheli mai repede.

Adevărul despre gena cheliei

Ar trebui să priveşti părul bunicului din partea tatălui. Dacă este rar, atunci ar trebui să te aştepţi la acelaşi lucru. Până aici este punctul în care ştiinţa susţine acesta opţiune, pentru că există o genă care este ţinut de cromozomul X care rezultă în pierderea părului.

Citește și:   10 mituri pe care le-ai crezut mereu și sunt TOTAL greșite!

În orice caz – bărbaţii a căror tată a chelit au o şansă mai mare să chelească la rândul lor, aşadar, nu pot fi doar genele pe care le-ai moştenit de la mama ta care să îţi spună că rişti să cheleşti.

Adevărul este că unele studii ştiinţifice au găsit conexiuni între chelie şi gene, dar există un mod în care poţi afla sigur dacă ai gena sau nu. Uită-te în oglindă. Dacă eşti chel sau cheleşti, atunci o ai.

Dacă stai să ghiceşti, să te îngrijorezi, să speculezi, să îţi faci griji, atunci depui efort pentru nimic. Ceea ce este cel mai important este să nu îţi faci griji, dacă nu te deranjează chelia, poart-o că pe o insignă de onoare.

Dacă te deranjează, există multe soluţii. Concentrează-te pe puterile tale în loc să te gândeşti la chelie că la un fel de slăbiciune, iar acest mod de a gândi te va face un câştigător în viaţă.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sănătate

Sus