Connect with us

Greșelile care te fac să cheltuiești exagerat de mulți bani pe mâncare!

Sănătate

Greșelile care te fac să cheltuiești exagerat de mulți bani pe mâncare!

Greșelile care te fac să cheltuiești exagerat de mulți bani pe mâncare!

Vizităm supermarketurile aproape în fiecare zi, însă rareori ne gândim la modul în care unele dintre obiceiurile noastre de cumpărături sunt chiar greșite.

Felul greșit în care ne facem cumpărăturile ne împing să cheltuim bani serioși pe alimente, ceea ce este echivalent cu o reducere serioasă a bugetului nostru.

Citește mai departe și urmărește video-ul de mai jos pentru a descoperi ce trebuie să faci pentru a nu mai cheltui extrem de mulți bani pe mâncare!

Cele mai frecvente greșeli de cumpărături pe care cu toții le facem:

1. Cumperi produsele în ordinea greșită

Este dificil să limităm numărul de articole cumpărate de la supermarket. Dar nu e nimic nerealist în a începe să alegi produse care sunt mai bune pentru sănătatea ta.

Dacă nu poți rezista în a-ți umple coșul de cumpărături, mergi la departamentul de legume mai întâi. Legumele și fructele vor ocupa o mulțime de spațiu, așadar, vei avea mai puțin loc la dispoziție pentru lucrurile scumpe și nesănătoase.

2. Nu știi prețurile produselor pe care le cumperi în mod regulat

Încearcă să cumperi din memorie sau chiar să îți notezi prețurile produselor pe care le cumperi în mod regulat.

Acest lucru te va scuti de păcălelile vânzărilor false, atunci când de fapt prețul rămâne același, însă este afișată eticheta cu reduceri masive.

Data viitoare când vei merge la shopping, vei putea face mai puține achiziții neplanificate și vei profita mai mult de reducerile reale.

3. Nu planifici înainte

Nu e vorba numai de listele de cumpărături, ci și de meniurile pentru mesele de săptămâna viitoare.

Citește și:   6 alimente pe care le-ai mâncat GREȘIT toată viața!

Prin planificarea meselor de luni până vineri, vei ști întotdeauna ce produse să cumperi pentru pregătirea felurilor de mâncare.

Astfel, vei face mai puține achiziții inutile.

4. Nu acorzi atenție greutății produsului

Să presupunem că există 2 pachete de unt de dimensiuni similare pe raft, dintre care unul este puțin mai ieftin decât celălalt.

Nu te grăbi să-l cumperi pe cel care costă mai puțin! În primul rând, verifică greutatea produselor. S-ar putea dovedi că produsul mai scump cântărește mai mult.

Așadar, în privința raportului preț-greutate, este mai logic să cumperi acest element, spre deosebire de cel mai ieftin.

5. Ignori mărcile proprii ale magazinului

Aproape fiecare supermarket vinde o varietate de produse sub propria sa etichetă. Aceste produse alimentare costă mai puțin decât producătorii bine-cunoscuți.

În același timp, calitatea lor nu este deloc inferioară, iar singura diferență constă în ambalajul mai puțin colorat. În plus, astfel de produse sunt fabricate de aceleași fabrici care deservesc brandurile populare.

6. Nu încerci produse noi

Mulți dintre noi continuă să cumpere produse aparținând unui singur brand, temându-se să încerce ceva diferit. Cu toate acestea, producătorii noi, mai puțin cunoscuți, vând adesea bunuri de calitate la prețuri semnificativ mai mici.

Nu-ți fie teamă să experimentezi. Nu numai că te va scuti de bani, dar te va ajuta să descoperi alimente mai gustoase și mai sănătoase.

7. Nu ții cont de reduceri

Citește și:   Horoscop săptămânal: 20 – 26 noiembrie 2017 pentru toate zodiile

Există aplicații speciale care colectează informații despre reduceri în supermarketurile din aproprierea ta. Astfel de programe îți permit să compari prețurile la aceleași produse, în diferite magazine, pentru a găsi cele mai bune oferte.

8. Evită produsele ieftine

Diferite cereale, zahărul, sarea, condimentele și alte produse similare pot fi cumpărate la prețuri foarte rezonabile.
De exemplu, zahărul obișnuit ambalat este la fel de bun ca și produsele vândute în ambalaje atractive.

9. Alegi elemente care sunt mai apropiate de marginea din față a raftului

Ca să găsești cele mai proaspete produse, privește întotdeauna în spatele rafturilor. Angajații magazinelor rezervă partea din față a rafturilor pentru produsele alimentare cu o dată de utilizare care urmează să expire.

10. Cazi pradă înșelăciunilor de marketing

Uleiul de legume „cu vitamina E”, sarea „fără OMG”, ouă cu gălbenuș portocaliu… Toate aceste trucuri de marketing au un efect pozitiv asupra vânzărilor.

Dar înainte de a le cumpăra, întreabă-te – vitamina E este prezentă în semințele de floarea-soarelui, de aceea, sigur se va găsi și în uleiul de floarea soarelui.

Pe de altă parte, organismele modificate genetic se găsesc numai în alimente de origine vegetală sau animală, deci, acest lucru exclude sarea prin definiție.

În ceea ce privește gălbenușurile colorate – producătorii realizează acest lucru adăugând componente speciale la furajele de pui.

Click pe video și Distribuie!

Urmărește până la capăt video-ul de mai sus și descoperă trucuri utile care te vor ajuta să economisești mai mulți bani pe produsele alimentare!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Sănătate

Sus