Connect with us

În sfârșit, o explicație logică a petei albe în formă de semilună de pe unghia noastră!

Sănătate

În sfârșit, o explicație logică a petei albe în formă de semilună de pe unghia noastră!

În sfârșit, o explicație logică a petei albe în formă de semilună de pe unghia noastră!

Ai observat vreodată pata aceea albă, în formă de semi lună de la baza unghiei tale? Aceasta se numste lunula, în traducere luna mică şi este foarte importantă pentru sănătatea unghiei tale. Dacă urmăreşti cu atenţie lunula, atunci vei fi la curent şi cu sănătatea corpului tău.

Forma de semilună
Sub pielea care îţi acoperă baza unghiei este rădăcina. Rădăcina este locul unde celulele nervoase sunt făcute, şi este singurul loc în care unghia este vie. Dacă rădăcina este afectată, atunci unghia se va deforma permanent, aşa că este important să o protejăm.

Bucată de piele care acoperă rădăcina se numeşte cuticulă, şi protejează rădăcină de apă şi de bacteriile care i-ar putea face rău. Condiţia rădăcinei, a cuticulei şi a lunulei sunt indicatori importanţi ai sănătăţii tale.

O unghie normală are o formă clară de semiluna de lunula şi o unghie roz. În timp ce unghia creşte, celulele acesteia se compactă ca să poată fi mai puternică. Celulele albe de dub unghie o fac să pară roz, dar acestea sunt mai greu de observat în această zonă, aşa că par albe.

Citește și:   Ia-ți adio de la ele! 7 zodii care probabil nu te vor ierta niciodată

O persoană energică, sănătoasă şi cu un sistem imunitar puternic are o lunulă puternică şi cu o formă clară.

Culorile lunulei
Nu toate persoanele au o lunulă observabilă. Dacă a ta este, de obicei, dar îşi schimbă culoarea sau lipseşte, poate semnala o problemă de sănătate. Iată care sunt câteva exemple ale bolilor care pot indica anormalităţile lunulei.

Dacă observi aceste schimbări subite, ar trebui să consulţi imediat un doctor.

Lunula palidă sau albăstruie – posibil diabet. Lunula albastră sau purpurie – boala Wilson, cauza a prea mult cupru în organism. Lunula roşie – probleme de inimă, lupus, sau o boală autoimună. Lunula neagră sau maronie – ingestarea în exces de fluoride.

Lunula care dispare – posibilă anemie, malnutriţie. Lunula care dispare şi unghie care devine galbenă – artrită sau sinuzita cronică. Lunula care dispare şi unghie care devine maronie – insuficientă renală.

Recuperarea lunulei
O dată ce ţi-ai recuperat sănătatea, există două moduri de a-ţi recupera aspectul unghiei. Cea mai bună metodă este să consumaţi mâncare bogată în proteine, că ouăle, carnea şi mazărea. Alimente precum fasolea, seminţele de floarea soarelui, bogate în fier, zinc şi vitamine E sunt indicate.

Citește și:   19 fotografii cu mâncare care te vor face să le privești de două ori!

Un mod plăcut de a-ţi recupera aspectul unghiei este masajul regulat. Prin a masa rădăcină şi lunula cu un ulei de cuticule călduţ, circulaţia sângelui necesară pentru creşterea prospera este îmbunătăţit.

Dacă masezi cuticula de fiecare dată când foloseşti crema de mâini, ai şanse şi mai mari să protejezi rădăcină, protejând cuticula moale.

Aşteaptă-te să dureze în jur de şase luni până când problema va creşte de la rădăcina către vârf. Dacă se întâmplă asta, vei vedea orice formă de discolorare înlocuită cu unghii sănătoase şo rozalii.

Vei vedea că unghia ta este puternică, sănătoasă, cu o lunulă puternică.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sănătate

Sus