Connect with us

Infertilitate masculină: 10 lucruri pe care le faci zilnic și care îți pot afecta „înătătorii”

Sănătate

Infertilitate masculină: 10 lucruri pe care le faci zilnic și care îți pot afecta „înătătorii”

Infertilitate masculină: 10 lucruri pe care le faci zilnic și care îți pot afecta „înătătorii”

Se estimează că aproximativ unul din şapte cupluri au de-a face cu dificultate în ceea ce priveşte conceperea unui copil. În timp ce majoritatea consideră că problemele de fertilitate sunt legate de femei, în jur de 40% dintre cazuri sunt legate de infertilitatea bărbaţilor.

Infertilitatea bărbaţilor este cauzată de motive variate. Iată care sunt câteva dintre cele mai mari probleme legate de infertilitatea masculină:

1. Petreci foarte mult timp stând pe scaun sau eşti un biciclist înrăit? Foloseşti scaune cu încălzire electrică sau tuburi calde? Dar lenjeria strâmtă? Căldura poate avea un efect puternic asupra producerii de spermă.

Acesta este motivul pentru care testiculele sunt localizate în afara corpului şi nu în abdomen, ca ovarele. Studiile demonstrează că acţiunile sau activităţile care cresc temperatura testiculară pot afecta calitatea spermei.

2. Sănătatea spermei poate fi afectată de expunerea îndelungată la anumite elemente de mediu, cum ar fi chimicele industriale, pesticidele şi metalele dure.

Un studiu din 2015 a dezvăluit că bărbaţii care consumă multe fructe şi legume cu un nivel mai mare de reziduri de pesticide, au un nivel mai scăzut al procentajului de înotători decât cei care au consumat produse cu un nivel scăzut de pesticide.

Citește și:   Slabitul nu a fost niciodata mai usor! Dieta cu ciocolata

3. Cărnurile procesate ca baconul şi cârnaţii scad calitatea spermei. Într-un alt studiu efectuat la Harvard, cercetătorii au aflat că bărbaţii care consumă între una şi trei mese care conţin mâncare procesată au probleme la nivelul calităţii spermei.

În comparaţie, calitatea spermei este mai bună în cazul bărbaţilor care mănâncă pește alb. Cei care consumă pește gras ca somonul sau tonul au şanse mai bune cu 34% de concepere. Până şi soia poate avea un efect negativ asupra spermei, conţinând o substanţă care imită estrogenul.

4. Fumatul a peste 7 ţigări pe zi reduce cu mult calitatea spermei

5. Consumul excesiv de alcool poate cauza micşorarea testiculelor şi scade producţia de testosteron. Asta duce la impotenţă, la pierderea caracteristicelor masculine, la dezvoltarea sânilor masculini şi la depunere de grăsime pe şolduri.

În cazul abuzului de alcool, poarte interveni şi infertilitatea.

5. Căldura şi radiaţiile de la telefoanele mobile au un efect asupra sănătăţii spermei. Studiile demonstrează că până şi folosirea Wi-Fi-ului poate scade fertilitatea unui bărbat în pot creşte fragmentarea ADN-ului.

Citește și:   O fată crede că poate trăi doar cu AER! Este de NEÎNCHIPUIT cum arată!

6. Expunerea la radiaţii din radiografii sau terapie pentru cancer poate reduce producerea spermei. În cazul dozelor mari de radiaţii, producerea de spermă poate fi redusă permanent.

7. Dacă eşti supraponderal, este momentul să scapi de acele kilograme în plus. Bărbaţii care se confruntă cu această situaţie au şanse cu 39% mai mici să nu fie fertili. Obezitatea reduce fertilitatea prin a scade nivelul de testosteron.

Grăsimea poate transforma testosteronul în hormonul feminin estrogen, ceea ce duce la încetarea producerii de spermă, ridică temperatura testiculelor din cauza ţesutului de grăsime şi creşte riscul disfuncţiei erectile.

8. Multe studii au conectat efectele stresului asupra fertilităţii masculine, în special în ceea ce priveşte calitatea spermei. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii stresaţi şi anxioşi au concentraţii scăzute de spermă.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sănătate

Sus