Connect with us

Beneficiile uimitoare ale uleiul de cocos

Medicină Naturistă

Beneficiile uimitoare ale uleiul de cocos

Beneficiile uimitoare ale uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bun și pentru sănătate, dar și pentru frumusețe!

Cu toții suntem familiarizați cu mirosul și gustul de nucă de cocos. Dar știați că uleiul de cocos este benefic atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe?

În Ayurveda, vechiul sistem medical indian, uleiul de cocos era utilizat ca element de bază în diverse afecțiuni. Acesta este considerat cel mai sănătos ulei de pe pământ și există o mulțime de dovezi în acest sens.

În anii 50, uleiul de cocos a fost numit „farmacie într-o sticlă”. Potrivit doctorului Millet de la Harvard, uleiul de nucă de cocos are cu 92% grăsimi saturate, care este mult peste media uleiurilor comestibile. Spre deosebire de alte uleiuri, ulei de nucă de cocos este solid la temperatura camerei, tocmai din cauza acestor legături chimice saturate.

Lista beneficiilor uleiului de cocos este mare, dar iată care sunt cele mai importante:

1. Uleiul de cocos acționează ca antibiotic și antioxidant natural

Acidul lauric, MCT-ul prezent în uleiul de nucă de cocos are o activitate antimicrobiană puternică, omorând bacterii, fungi și virusuri. S-a dovedit faptul că acidul lauric ucide bacteriile care cauzează Staphylococcus aureus (responsabil pentru multe infecții ale pielii și infecții de sânge) și drojdia Candida albicans.

Un studiu recent publicat de Royal Society of Chemistry 2013, realizat la Universitatea din Kerala, India, a arătat că o dietă îmbogățită cu ulei virgin de cocos este benefică în reducerea stresului oxidativ (care provoacă daune celulelor și este responsabil pentru o varietate mare tulburări, de la boala Alzheimer la cancer).

Citește și:   10 plante psihoactive folosite în ceremonii religioase

2. Uleiul de cocos ajută la pierderea în greutate și reduce sindromul metabolic

Cu toții vrem să fim în formă, iar obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sănătate cu care se confruntă planeta. În 1996, cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Genevaau aflat că MCT-ul din uleiul de cocos poate crește consumul de energie cu până la 5% în 24 de ore, care înseamnă aproximativ 120 de calorii pe zi. Acest lucru va pierderea în greutate.

Sindromul metabolic este definit de Institutul Național de Sănătate din America, ca fiind un grup de factori de risc care cresc riscul de boli de inimă și alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat sau accidentul celebral.

3. Uleiul de cocos este un minunat hidratant natural pentru piele

Uleiul de cocos este folosit în multe produse cosmetice naturale. Acesta face pielea moale, radiantă și sănătoasă. Față de alte uleiuri, pătrunde mult mai repede în păr și miroase divin.

Citește și:   Fă-ți propriul ceai de slăbit cu aceste ingrediente

Uleiul de cocos este antimicrobian, hidratant și chiar bun pentru eczeme sau psoriasis. Se poate folosi pe întregul corp. De asemenea, îl poți folosi pentru demachiere. Tot ce trebuie să faci este să îți masezi fața cu ulei de cocos, în mișcări circulare, apoi să te speli pe față.

4. Uleiul de cocos este bun pentru păr

Uleiul de cocos este perfect în loc de balsam. Acesta lasă părul mătăsăs și cu o strălucire sănătoasă. Acidul lauric din uleiul de cocos protejează proteinele din păr și reduce pierderea acestora. De aceea, este folosit ca tratament atât înainte, cât și după splălare.

Cel mai bine este să aplicați uleiul de cocos pe păr, seara, și să vă spălați pe cap dimineața următoare. Părul va fi hrănit și va fi foarte mătăsos.

Uleiul de cocos se găsește atât în magazine cu specific naturist, cât și în supermarket-uri.

Țările producătoare de nucă de cocos, cum ar fi India, Sri Lanka, Indonezia, Malaezia, Filipine și părți din Caraibe, au exportat întotdeauna cel mai natural ulei de cocos. Așa că nu uita să citești eticheta înainte!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Medicină Naturistă

Sus