Connect with us

Şapte metode naturiste împotriva ţânţarilor!

Medicină Naturistă

Şapte metode naturiste împotriva ţânţarilor!

Şapte metode naturiste împotriva ţânţarilor!

Cine poate suferi ţânţarii? Nimeni, evident, excepţie făcând probabil păsările şi liliecii.
Teai săturat ai acele insecte enervante peste tot în jurul tău, în casă, în curte , te bântuie în timp ce încerci faci un grătar liniştit cu familia şi prietenii, sau doar se bucuri de aer liber? Bine ai venit în club!

admin-ajax-6

 

Cu toate acestea, ce anume îi atrage spre noi, mai exact? Există oameni care emit un anumit tip de miros pe placul aceste dăunătoare. De exemplu, aşa se explică de ce ţânţarii au tendinţa de a merge după cei care transpiră foarte mult.

Cu toate acestea, din fericire, sunt şi mirosuri pe care ţânţarii cu siguranţă le urăsc. Există plante cu arome puternice, pe care le puteţi pune în grădina pentru a îndepărta insectele. Fiecare dintre aceste opţiuni pot fi îmbunătăţite în mod semnificativ, nu doar prin plantarea lor în grădina sau ghivece, dar la fel de bine le puteţi freca frunzele pe piele, protejânduva astfel, chiar dacă părăsiţi grădina.

Citește și:   În sfârșit, o explicație logică a petei albe în formă de semilună de pe unghia noastră!

1 – ROINIŢA: face parte din familia mentei şi are un miros puternic. Este destul de bună pentru a ţine la distanţă ţânţarii. Ai grijă, totuşi, Roiniţa este o plantă foarte invazivă.

menta

2 – IARBA MÂŢEI: are în compoziţie o substanţă (nepetalactonă), care face o treabă fantastică la respingerea insectelor, însă atrage felinele!

12-plante-care-tin-tantarii-la-distanta-iarba-matei

 

3 – BUSUIOCUL: Busuiocul este destul de periculos pentru larvele de ţânţari, aşa orice ţânţar care ştie ce e bine pentru el, va sta departe.

busuioc-rehan

4 – LAVANDANouă, oamenilor, ne place mirosim a lavandă. Insectelor? Nu atât de mult. În plus, pe lângă ţânţari, lavanda ţine la distanţă şi moliile. Această plantă, în mod special, este foarte eficientă împotriva insectelor, dacă o frecaţipe piele.

fondo-flores-de-lavanda-1024x768

5 – MENTA: este un remediu cunoscut împotriva ţânţarilor, iar sub formă de ulei, poate ucide larvele unui număr mare de specii de insecte.

menta

 

6 şi 7 – SALVIA ŞI ROZMARINUL: Am pus aceste 2 plante împreună, deoarece sunt cele mai eficiente atunci când sunt amestecate. Dacă intenţionezi faci un foc de tabăra sau un grătar, aruncă un pic de salvie şi rozmarin în foc. Atâta vreme cât eşti aproape de fum, insectele vor sta departe. Pe lângă beneficiile enumerate, au avantajul miros frumos pe pielea noastră.

 

Citește și:   8 combinații de alimente care te ajută să SCAZI ÎN GREUTATE! A 4-a dă rezultate IMEDIATE

Sursa: Deprogramyourself

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Medicină Naturistă

Sus