Connect with us

Cum să ȋncepi să faci sport regulat şi să ȋţi şi placă ȋn câţiva paşi simpli

Sport

Cum să ȋncepi să faci sport regulat şi să ȋţi şi placă ȋn câţiva paşi simpli

Cum să ȋncepi să faci sport regulat şi să ȋţi şi placă ȋn câţiva paşi simpli

Ȋn cazul ȋn care ai iubit să mergi la sală, dar ceva te-a oprit ȋn ultima vreme, fie că este vorba despre o vacanţă, fie că este vorba despre o rană şi acum simţi că ȋţi este greu să te pui pe picioare, există o şansă.

Mai mult, dacă ţi-a fost mereu teamă de ideea de a merge la sală pentru că ţi-e ruşine, pentru că nu şti cu ce să ȋncepi exact şi simţi că nu vrei să tragi de fiare toată ziua, există o şansă.

Lumea nesănătoasă ȋn care trăim este destul de periculoasă fără integrarea sportului ȋn stilul nostru de viaţă extrem de sedentar, oamenii ajung să stea pe scaun, la birou, mai mult de opt ore pe zi.

Corpul nostru are nevoie de mişcare, iar creierul nostru are nevoie de relaxare.

Nimeni nu spune că este uşor, viaţa noastră este din ce ȋn ce mai ocupată, iar goana după bani ne face oricum să ne limităm timpul liber la curăţenie, somn şi petrecut timpul cu familia, aşa că nu este deloc uşor să integrezi o oră sau două de sport pe săptămână.

Totuşi, atunci când eşti conştient că trebuie să faci ceva care chiar ȋţi este benefic şi că nu este vorba doar despre un moft, faci ȋn aşa fel ȋncât să ȋţi găseşti mai mult timp decât ţi-ai imaginat.

Ȋn cazul ȋn care nu ai bani să investeşti ȋntr-un abonament lunar la sală, există o soluţie.

Există foarte multe tutoriale ȋn mediul online care te ajută să ȋncepi să faci sport acasă, chiar dacă nu ai deja o condiţie fizică formată. Tot ce trebuie să faci este să ai răbdarea să te documentezi şi să ȋţi găseşti spaţiul unde să faci asta.

Citește și:   10 TRIȘORI de la JOCURILE OLIMPICE care au fost prinși cu mâța-n sac!

Ȋncearcă să găseşti o cameră ȋn care să faci câteva zeci de minute sport şi ȋn care să fii singur, fără privirile dezaprobatoare ale familiei, pentru că ştim că unii membri ai familiei nu pot ȋnţelege astfel de lucruri.

Tot ce trebuie să ai ȋn minte este că faci ceea ce este mai bine pentru tine.

Pentru ȋnceput, caută exerciţii simple care să ȋţi fie la ȋndemână şi ȋncearcă să nu eviţi sfaturile specialiştilor ȋn legătură cu ȋncălzirea şi cu ȋntinderea de după exerciţiile propriu-zise.

Ȋn timp, vei ȋnvăţa şi ȋţi va fi şi mai uşor să măreşti intensitatea exerciţiilor.

Dacă ȋţi place să alergi, poţi ȋncerca mereu să faci asta, este gratis. Poţi investi ȋntr-o pereche bună de pantofi sport, te vor ajuta foarte tare.

Ȋncepe uşor, eventual cu un mers mai rapid şi caută informaţiile necesare despre ȋncălzirea de dinainte şi ȋntinderea de după pentru a evita febra musculară.

Orice fel de exerciţii fizice, fie că este vorba despre alergare, despre fitness, zumba sau aerobic sunt extrem de benefice pentru tine.

Dacă te sperie ideea unui scop precis la care trebuie să ajungi ȋn câteva săptămâni, ȋncearcă să nu ȋl setezi.

Dacă te ajută să ȋţi propui să slăbeşti un număr de kilograme, să scazi un anumit număr de centimetri sau să ajungi la o anumită performanţă ȋn legătură cu un anumit exerciţiu, atunci este important să o faci şi să te foloseşti de el ca de o poţiune magică.

Fiecare om trebuie să ȋnţeleagă ceea ce este bine pentru el şi să ȋncerce diferite situaţii până o găseşte pe cea cu care se simte confortabil.

Citește și:   8 Ilustrații care îți arată cât de bine este să locuiești SINGUR! O să iubești numărul 2

Nu uita că nu trebuie să faci ceea ce fac alţii şi este ȋn regulă dacă nu ȋţi plac aceleaşi lucruri.

Dacă ȋţi permiţi să faci o investiţie ȋntr-un abonament lunar la sală şi ȋţi permiţi să ȋţi angajezi şi un antrenor personal care să te ȋnveţe exact ceea ce faci, atunci felicitări! Eşti cu un pas mai aproape de un corp de invidiat şi sănătos.

Nu uita să ȋi explici exact ceea ce vrei să faci, scopul tău, obiceiurile alimentare şi problemele de sănătate. Antrenorul tău personal trebuie să se ocupe doar de tine şi să te supravegheze ȋntocmai.

Dacă nu ȋţi permiţi un antrenor personal, atunci poţi să mergi la sală, să urmăreşti exerciţiile altora, să ȋntrebi angajaţii cum funcţionează aparatele şi să ceri oricând un sfat.

Ȋncearcă să o iei cu paşi mărunţi şi să nu te suprasoliciţi.

Poate că nu ȋţi place să tragi de fiare şi ţi se pare că este extrem de plictisitor. De ce să nu ȋncerci să faci ceva exerciţii de aerobic, zumba, Kangoo Jumps, yoga, pilates sau orice fel de activitate care ţi se pare plăcută?

Vei realiza la scurt timp că atmosfera, muzica, paşii, toate aceste elemente te vor ajuta să ȋţi placă din ce ȋn ce mai mult şi că nu va mai fi un efort atât de mare să faci sport.

Pentru mai multe detalii, accesaţi link-ul de mai jos:

Deşi pare greu, plictisitor şi costisitor, sportul este extrem de necesar. Organismul nostru se schimbă, nu ne mai ȋngrăşăm atât de uşor, arderile devin mai rapide şi, uneori, poate să fie chiar distractiv!

loading...
Continuați lectura
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Sport

Sus