Connect with us

Top 10 cele mai bizare condiții mintale care afectează oamenii în circumstanțe extreme

Sănătate

Top 10 cele mai bizare condiții mintale care afectează oamenii în circumstanțe extreme

Top 10 cele mai bizare condiții mintale care afectează oamenii în circumstanțe extreme

Tulburările psihice afectează milioane de oameni din întreaga lume și pot duce la ani grei de psihoterapie.

În unele cazuri, problema psihologică suferită este extrem de rară sau bizară. Atât de rară și de bizară încât nici măcar nu se cunoaște un leac sau un remediu pentru ea.

Aceasta este o listă a celor mai bizare tulburări mintale de care oamenii chiar pot suferi.

1. Sindromul Stockholm

Sindromul Stockhol este un răspuns psihologic observat uneori la un ostatic răpit, în care acesta manifestă semne de simpatie, loialitate și chiar respectarea voluntară a ordinelor răpitorilor, indiferent de riscul în care a fost plasat.

Sindromul este discutat și în cazurile legate de bătăile soției, violul și abuzul asupra copiilor. Sindromul este numit după un jaf de bănci din Stockholm, Suedia, în care spărgătorii băncilor au deținut ostatici bancari în perioada 23-28 august 1973.

În acest caz, victimele au devenit atașate emoțional de răpitorii lor și chiar i-au apărat după ce au fost eliberați, refuzând să depună mărturie împotriva lor.

Mai târziu, după ce banda a fost judecată și condamnată la închisoare, unul dintre ei s-a căsătorit cu o femeie care fusese ostateca sa.

2. Sindromul Lima

Este opusul sindromului Stockholm – acesta este cazul în care răpitorii devin simpatici față de nevoile ostaticilor.

Este denumit după criza de ostatici a ambasadei japoneze din Lima, Peru, unde 14 membri ai Mișcării Revoluționare Tupac Amaru (MRTA) au luat sute de oameni ostatici la o petrecere la reședința oficială a ambasadorului Japoniei în Peru.

Citește și:   7 semne că ai fost și ești ABUZATĂ EMOȚIONAL. Mare atenție la al 4-lea

Ostaticii erau formați din diplomați, oficiali guvernamentali, militari, directori de afaceri și alte personalități ai mai multor naționalități care se aflau la petrecere la vremea respectivă.

Totul a început pe 17 decembrie 1996 și s-a încheiat pe 22 aprilie 1997. În câteva zile de la criza de ostatici, militanții au eliberat majoritatea captivilor, cu o aparență lipsită de importanță, inclusiv viitorul președinte al Peru și mama actualului președinte.

3. Sindromul Diogene

Diogene a fost un vechi filozof grec, care a trăit și a promovat idei despre nihilism și animalism. Când Alexandru cel Mare l-a întrebat ce-și dorește cel mai mult pe lume, el a răspuns: „Ca tu să ieși din lumina soarelui meu!”

Sindromul Diogene este o afecțiune caracterizată de neglijarea extremă de sine, tendințe reluate și compulsive, uneori chiar față de animale.

Se găsește în principal la bătrâni și este asociat cu defalcarea senilă. Sindromul este de fapt un nume greșit, deoarece Diogenes a trăit o viață ascetică și tranzitorie, și nu există surse care să indice faptul că el și-a neglijat igiena proprie.

4. Sindromul Paris

Sindromul Paris este o condiție exclusivă pentru turiștii și cetățenii japonezi, ceea ce îi determină să aibă o defecțiune mintală în timp ce se află în faimosul oraș.

Dintre milioanele de turiști japonezi care vizitează orașul în fiecare an, circa o duzină suferă de această boală și trebuie să fie returnați în țara lor de origine.

Citește și:   După ce vei vedea asta, nu vei mai arunca niciodată COAJA CEPEI! Iată de ce!

Condiția este, în esență, o formă severă de „șoc cultural”. Politiștii turiști japonezi care vin în oraș nu sunt în măsură să-și despartă viziunea lor idilică asupra orașului, văzută în filme precum Amelie, cu realitatea unei metropole moderne, pline de viață.

5. Sindromul Stendhal

Sindromul Stendhal este o boală psihosomatică care provoacă bătăi rapide ale inimii, amețeli, confuzie și chiar halucinații atunci când un individ este expus la artă, de obicei atunci când arta este deosebit de „frumoasă” sau există o cantitate mare de artă este într-un singur loc.

Este numită după faimosul autor francez din secolul al XIX-lea, Stendhal, care și-a descris experiența cu fenomenul în timpul vizitei sale din 1817 la Florența, Italia, în cartea sa, Napoli și Florența: O călătorie de la Milano la Reggio.

6. Sindromul Ierusalim

Sindromul Ierusalim este numele dat unui grup de fenomene mintale care implică prezența fie a ideilor obsesive cu tematică religioasă, a delirurilor sau a altor experiențe asemănătoare psihozei, care sunt declanșate atunci când are loc o vizită în orașul Ierusalim.

Nu este endemică pentru o singură religie sau denominație, ci i-a afectat pe evrei și creștini din diferite medii. Condiția pare să apară în timp ce se află în Ierusalim și provoacă iluzii psihotice care tind să dispară după câteva săptămâni.

Click pe video și Distribuie!

Urmărind video-ul de mai sus, vei descoperi alte tulburări mintale la fel de rare și impresionate, care uneori apar în circumstanțe necunoscute!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Sănătate

Sus