Connect with us

10 trucuri simple prin care să scapi din capcanele propriei minți!

Stil de viață

10 trucuri simple prin care să scapi din capcanele propriei minți!

10 trucuri simple prin care să scapi din capcanele propriei minți!

Este o dorinţă universală şi foarte mare a oamenilor să fie acceptaţi de societate. Până la urmă, am evoluat să supravieţuim mai bine în grupuri, unde luptele şi respectul contează.

Această nevoie este în ADN-ul nostru, dar, uneori, este indicat să nu uităm să preluăm controlul, mai ales dacă ajungem să ne bazăm mai mult pe ce cred cei din jurul nostru.

Poate ajungem să analizăm fiecare privire şi cuvânt care ne apar în cale în speranţa că putem recunoaşte atunci când sunt judecaţi. Spre exemplu, atunci când nu suntem salutaţi.

În aceste cazuri, avem impresia că poate nu suntem demni de a fi salutaţi, de a fi observaţi. Putem fi oamenii care fac doar ce vor alţii, doar ce le convine altora, punându-i pe ei pe primul loc.

Atunci, acei oameni vor ajunge să profite de noi, iar noi ne vom extenua încercând să fim destul de plăcuţi, destul de muncitori, destul de atractivi sau destul de cunoscuţi pentru a ne simţi valoroşi.

De multe ori, există un ecou din trecut. La un anumit moment în viaţa noastră, cineva sau ceva au făcut ca unele conexiuni şi afecţiuni să pară condiţionate, pentru care trebuie să luptăm, sau pe care nu le-am meritat.

Atunci se dezvoltă un sentiment de ruşine şi nu ne mai simţim la fel de importanţi ca până acum. Poate că în copilărie nu ai primit destulă afecţiune, poate ai fost abuzat, sau poate că cei din jur au râs de tine.

Sau poate că pur şi simplu nu există o explicaţie. Pur şi simplu recunoşti că te simţi nesigur pe tine şi că nu meriţi, aşa că te bazezi pe ceilalţi pentru a-ţi valida valorile.

Citește și:   Câți cai numeri în imagine? Provocare care va scoate la lumină detalii uluitoare despre tine

Ceea ce trebuie să înţelegem este că toţi oamenii vor să fie priviți cu pozitivitate, dar nu trebuie să ne bazăm doar pe asta. Nu este datoria celor din jurul nsotru să ne menţină echilibraţi şi fericiţi.

În fond şi la urma urmei, este un act de laşitate, pentru că oamenii nu îşi asumă acţiunile şi gândurile, dând vina doar pe exteriorul care a ajuns să le conducă viaţa. În acest fel, ajung să îşi bazeze existenţa doar pe exterior, uitând de interior.

Oamenii puternici îşi recunosc nevoile şi dorinţele şi nu se tem să îşi asume faptul că există posibilitatea de a deranja, în limita bunului simţ, nevoile altora. Aşadar, iată care sunt câteva dintre trucurile care te vor ajuta:

1. Păstrează lucrurile în perspectivă – se spune că oamenilor le pasă mai puţin despre ce spun ceilalţi despre ei atunci când ştiu cât mai puţine din lucrurile care se spun, şi este adevărat: fiecare om are destule pe cap.

Mai mult, cu toţii avem nesiguranţele noastre. Dacă eşti îngrijorat despre impresia pe care o vei face asupra unei persoane noi, nu uita că şi ei au, probabil, aceleaşi gânduri ca şi tine.

2. Pune-ţi la îndoială gândurile – oamenii tind către gândirea negativă şi repetată, cu un model clasic de care scapă destul de greu. Spre exemplu, putem să ne imaginăm ce este mai rău, să eliminăm posibilitatea pozitivă şi să luăm în calcul doar ce este urât.

De asemenea, putem generaliza mult prea tare, sau ne putem grăbi să tragem concluzii. Ar fi indicat să îţi acorzi atenţie, să îţi recunoşti gândurile, şi să le pui uneori la îndoială, în loc să le dai voie să te inunde. Există posibilitatea să descoperi că totul se petrece doar în mintea ta.

Citește și:   Oamenii îl editează pe Mr. Bean în Photoshop în scene celebre, iar rezultatul este mortal

3. Renunţă la ideea de perfecţiune – poate să fie destul de greu să scapi de ideea că dacă faci totul perfect, cei din jurul tău te vor plăcea, iubi şi admiră. Acest scop este fără rost, nu doar pentru că perfecţiunea este o iluzie, ci şi pentru că ceea ce cred ceilalţi despre tine are legătură mai mult cu ei înşişi.

4. Cunoaşte-te mai bine – cum eşti tu cum adevărat? Ce vrei cu adevărat? Iei decizii legate de cariera ta, de relaţii pentru că aşa vrei, sau pentru că îţi doreşti să impresionezi pe altcineva?

Permite-ţi să încerci lucruri noi şi să te întrebi ce s-ar întâmpla dacă ai încerca să faci doar ceea ce te satisface pe tine, fără să te temi de ideea de a fi judecat de cei jur.

5. Găseşte-ţi tribul – undeva în lume există oameni cu care te poţi identifica şi care te vor aprecia pentru ceea ce eşti. Nu îţi pierde timpul cu cei care se aşteaptă să faci tot ceea ce vor ei.

Cultivează autenticitatea şi îi vei găsi pe cei cu care eşti menit să te imprieteniesti.

6. Permite-ţi să fii vulnerabil – poate să fie terifiant să te lupţi cu morile de vânt, să vorbeşti tare, să rişti sau să te confrunţi cu dezamăgirile. Nu creştem dacă alegem doar opţiunile sigure, creştem dacă ne permitem să eşuăm.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Stil de viață

Sus