Connect with us

4 ciudăţenii ale corpului tău. Pariu că nu ştiai numărul 3

Stil de viață

4 ciudăţenii ale corpului tău. Pariu că nu ştiai numărul 3

4 ciudăţenii ale corpului tău. Pariu că nu ştiai numărul 3

Este destul de uşor să nu acordăm prea mare atenţie corpului nostru. Devenim mai interesaţi în momentul în care ne rănim, sau ne înbolnăvim şi atunci ajungem să aflăm cât mai multe lucruri despre corp şi despre organism.

Uneori chiar şi o tăietură ne poate strica toată ziua. Cel mai bun mod de a înţelege şi de a avea grijă de corpul noastru este să învăţăm mai multe despre el.

Atunci când suntem educaţi în privinţa fragilităţii, dar şi puterii pe care o are corpul nostru, pentru că acesta poate să le aibă pe amândouă, învăţăm poate să avem mai mare grijă de noi, să ne controlăm alimentaţia şi să ne odihnim mai mult.

Orele de biologie şi de anatomie nu te învaţă mare lucru, dar asta nu înseamnă că nu poţi învăţa singur anumite lucruri care să te lumineze în privinţa mecanismului în care funcţionează corpul tău.

Corpul tău este templul tău, aşa că nu trebuie deloc neglijat. Nu contează doar ce se vede în exterior, dar şi cât de întregi sunt lucrurile la interior. Oamenilor le este foarte frică de doctori, dar mai mult le este frică de sistemul medical din ţară care uneori te poate salva, alteori îţi poate face mai mult rău.

Oricât de deschişi am fi la informaţii noi, nu putem să spunem că le ştim pe toate, aşa că tot avem nevoie de doctori. Ȋn general oamenilor cărora le este frică de controalele medicale sunt cei care nu au fost obişnuiţi de mici să le facă. Dacă părinţii şi-ar obişnui copii că mersul la doctor este ceva absolut firesc, atunci poate că multe probleme ar putea fi evitate.

Citește și:   Doar femeile vor înțelege aceste 9 probleme! Numărul 7 te CALCĂ PE NERVI!

Aşadar, toţi specialiştii ne recomadă să trecem peste aceste frici şi să mergem des la control, pentru că până la urmă o facem pentru binele nostru.

Iată care sunt câteva dintre cele mai utile şi mai fascinante informaţii despre corpul uman:

Corpul nostru este compus din 7 cvadriliarde de atomi ( 7.000.000.000.000. 000.000.000.000.000), şi din 37 de trilioane de celule.

Pielea ta se curăţă prin celule moarte o dată la 2- 4 săptămâni, lăsând proximativ 0.7 kilograme de piele moartă pe an. De asemenea, pielea este cel mai mare organ al omului.

Celulele din interiorul ochiului tău, celulele muşchilor inimii, şi neuronii cortexului cerebral sunt singurele celule care rămân cu tine pe tot parcursul vieţii.

Avem un trilion de nervi care îţi oferă memoria. Studiile au arătat că participanţii care au văzut 2500 de imagini în 3 secunde, şi-ar amintit ce au văzut cu acurateţe în procent de 92% .

Ȋn fiecare zi petreci 10% din zi clipind. Ochii tăi percep între 2.3 şi 7.5 de milioane de culori diferite, iar nasul tău poate percepe 1 trilion de mirosuri diferite.

Fără degetul mic ţi-ai pierde 50% din puterea mâinii. Inima ta bate de 100.000 de ori pe zi, pompează 5.5 litri pe minut, ceea ce adună un total de 3 milioane de litri pe an.

Pe dinţii tăi pot creşte între 100 de milioane şi 100 de miliarde de bacterii.

Majoritatea bebeluşilor sunt născuţi cu ochii albaştri, dar expunerea la ultraviolete şi melanina scot la suprafaţă culoarea lor adevărată.

În afara gemenilor identici, fiecare persoană în parte are un miros unic. Creierul tău este foarte pretenţios şi consumă 20% din oxigen şi din calorii.

Citește și:   Casa ei mirosea mereu frumos și NU AVEAM IDEE DE CE. Apoi, mi-a arătat asta...

Ca să poată simţi un gust, saliva trebuie să fie în stare să dizolve. Nu ne crezi? Ȋncearcă să guşti din bomboana preferată cu limba uscată.

Oasele oamenilor sunt puternice, chiar foarte puternice. Dacă ai putea să urmăreşti timp de 60 de secunde o celulă de-a sângelui tău, aceasta te-ar duce într-un circuit complet al întregului corp.

Suntem creaturi vizuale, şi 30% din informaţia pe care o receptăm despre mediul nostru vine de la ochi.

În medie, bărbaţii produc mai 10 milioane de spermatozoizi în fiecare zi. Această sumă este îndeajuns pentru a repopula întreaga planetă în 6 luni.

Unghiilor tale le-ar lua cam jumătate de an să crească de la început.

Acidul din stomacul tău este destul de puternic să dizolve zinc, ceea ce contrariază faptul că acesta rezistă acolo. De fapt, celulele stomacului se schimbă mai repede decât poate acidul să le distrugă.

În medie, oamenii consumă în jur de 50 de tone de mâncare şi 50.000 de litri de lichid.

Eşti extrem de fierbinte, la propriu. În timp de 30 de minuate corpul tău poate prodece destulă căldură cât să fiarbă peste 3 litri de apă.

Nu vei putea să te gâdili singur. Dacă nu ne crezi, încearcă.

Picioarele noastre au aproximativ jumătate de milion de glande sudoripare. Atunci când te duci la culcare eşti cu 1 cm mai scund decât atunci când te trezeşti, pentru că în timpul zilei, cartilagiile dintre oase se strâng.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Stil de viață

Sus