Connect with us

6 imagini care îți vor testa inteligența! Tu la câte știi să răspunzi?

Stil de viață

6 imagini care îți vor testa inteligența! Tu la câte știi să răspunzi?

6 imagini care îți vor testa inteligența! Tu la câte știi să răspunzi?

Criptogramele au fost create inițial nu în scopuri de divertisment, ci pentru a criota secretele militare sau personale. Acestea se înscriu în categoria jocurilor de inteligență și au fost utilizate de foarte mulți lideri ai lumii.

Criptogramele pot fi niște joculețe distractive, care ne topesc mințile și ne chinuie creierele în încercarea de a le dezlega misterul. Dacă îți plac provocările bune, s-ar putea să petreci multe ore în fața acestor mini-joculețe, iar unele dintre ele te vor face chiar să vrei să izbești creionul de perete, din cauza faptului că nu poți ghici răspunsul corect.

Dar ghici ce? Cel mai adesea, răspunsul se află chiar sub nasul tău, iar singurul lucru de care ai nevoie pentru a-l descifra este să acorzi mai multă atenție.

Poți învăța cum să descifrezi criptogramele citind pașii de mai jos, iar apoi, îi poți pune în aplicare urmărind video-ul de la final, în care îți prezentăm 4 ghicitori care te vor face să te scarpini în pat de nedumerire.

Învață cum să descifrezi criptogramele!

Cel mai important este să înțelegi cum funcționează o criptogramă. Cele mai multe criptograme sunt cipuri de substituție ale bazei, ceea ce înseamnă că literele alfabetului sunt reprezentate prin alte litere.

De asemenea, diferite cifre pot fi folosite pe post de simboluri. Regulile ar fi ca undeva să fie descrisă o cifră specială pe care trebuie să încerci să o rezolvi.

O criptogramă în Klingon nu ar fi mai dificilă decât o criptogramă în chirilică, deoarece simbolurile se comportă ca modele în cele din urmă. Dacă găsești modelele, tiparurile, vei sparge și codul.

Citește și:   15 alimente despre care credem că sunt benefice, dar sunt, de fapt, foarte nesănătoase!

În general, cu cât mai bine te uiți la litere, la cuvinte și la felul în care este formulată întrebarea, cu atât vei încerca să cauți tparele și vei fi mai aproape de rezolvarea puzzle-ului logic.

Criptogramele nu încearcă să-ți joace feste, oricât de dificile ți s-ar putea părea. În aproape toate criptogramele, literele nu înseamnă întotdeauna litere. Așadar, litera „X” cu siguranță nu va însemna „X”-ul din alfabet, în ghicitoarea pe care încerci să o rezolvi.

În cele ce urmează, îți propunem să încerci să descifrezi mesajul ascuns din spatele acestor ghicitori, și să-ți activezi gândirea laterală!

Cu alte cuvinte, trebuie să cauți ceva ce se află la vedere, chiar sub nasul tău, dar pe care majoritatea oamenilor îl omite sau ignoră în mod voit. Gândirea laterală și capacitățile de detectiv sunt cele mai bune atu-uri ale tale în această privință!

1. Telegrama lui Mario

Mario este la un hotel, într-o călătorie de afaceri dintr-o țară exotică. La hotel, roagă recepționerul să trimită o telegramă care ar trebui să ajungă exact pe 23 Februarie.

Dar recepționerul îi spune că poate folosi doar aceste cuvinte: fiasco, nepot, morcov, iepure, sonată, primăvară, croitor, birou, coroană, moștenire, a înmuia, călătorie, obiect, se întâmplă, bikini.

Apoi, Mario trimite următoarea telegramă: morcov, fiasco, nepot, primăvară, iepure, sonata, croitor, birou, moștenire, coroană, călătorie, bikini, obiect, se întâmplă, a înmuia. Ce spune de fapt mesajul său?

Citește și:   10 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în public! Al 5-lea dă dovadă de o lipsă gravă de bun simț!

Indiciu: Mesajul este pentru fiul lui Mario.

2. Bilețelul codat

Detectivul Robertson, unul dintre cei mai experimentați detectivi, și-a folosit cheia codată pentru a intra în apartamentul în care se afla documentația ascunsă.

Robertson a găsit bilețelul pe care scria: OIDU TSEH TNITEPR ACEH RED NU. Ce scria pe bilețel?

3. Care este numele meu real?

Tatăl meu este chimist. Mama mea este matematician. IRON59. Care este numele meu adevărat?

4. Care este numele mamei

Am o pisică și are 3 pui: Mopsy, Topsy și Spot. Care este numele mamei.

Ghicitorile de mai sus sunt exemple perfecte de criptogame reușite. Dar pentru a le înțelege mai bine, va trebui să urmărești video-ul de mai jos, în care vei primi explicațiile suplimentare de care ai nevoie pentru a descoperi răspunsul corect.

Acesta se află la vedere, numai că tu nu îți poți da seama încă. Trebuie să fii doar atent la litere, la cifre, la semnele de punctuație și la ce rol joacă fiecare în propozițiile enunțate.

Gândirea laterală este singura care te poate ajuta să descoperi răspunsurile corecte! Dacă vrei să renunți, dar încă ești curios, află răspunsurile din video-ul de mai jos:

Pentru mai multe teste, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Stil de viață

Sus