Connect with us

Acești elefanți stau la rând să o îmbrățișeze pe această femeie! Motivul este mai presus de cuvinte

Stil de viață

Acești elefanți stau la rând să o îmbrățișeze pe această femeie! Motivul este mai presus de cuvinte

Acești elefanți stau la rând să o îmbrățișeze pe această femeie! Motivul este mai presus de cuvinte

Fondat în 1977 de medicul Dame Daphne Sheldrick în memoria soţului ei, faimosul David Leslie William Sheldrick, rezervaţia naturală protejează cu adevărat viaţa animalelor.

Fundaţia David Sheldrick îmbrăţişează toate măsurile de care rezervaţia are nevoie pentru a proteja viaţa sălbatică. Cel care a insiprat această fundaţie a fost David Sheldrick, un naturalist faimos.

Zona respectivă ţine departe vânătorii de animale, iar acestea îşi pot trăi viaţa în mediul natural, iar cei din jur au posibilitatea de a învăţa absolut tot ce este necesar despre animalele sălbatice.

Elefanţii şi rinocerii, două specii care se afla în real pericol, sunt în totală siguranţă în acest spaţiu pe care l-a asigurat Dame Daphne Sheldrick. Contrabanda cu fildeş şi coarne de rinocer este extrem de periculoasă pentru aceste animale.

Activităţile fundaţiei se bazează şi pe ideea de a salva şi de a reabilita elefanţi şi rinoceri, introducându-i în viaţa sălbatică, în mediul în care aceştia se simt cel mai bine.

În acest scop, Proiectul Orphans oferă speranţa viitorului Kenyei, unde elefanţii şi rinocerii sunt ameninţaţi, în timp ce aceştia se luptă cu braconajul, pierderea habitatelor din cauza creşterii populaţiei oamenilor şi a conflictelor, dar şi a secetei şi a tăierii pădurilor.

Această fundaţie a reuşit să crească peste 150 de elefanţi infanti şi a reuşit pe termen lung să reintegreze orfanii în turmă. Cea care se ocupă de acest spaţiu este chiar fiica celor doi, Angela, cea care şi-a dedicat viața animalelor sălbatice.

Comerţul ilegal cu fildeş a crescut destul de mult în ultimii ani, ceea ce afectează foarte tare viaţa animalelor. Aceşti giganţi blânzi suferă extrem de tare din această cauză şi trebuie să se adapteze unei vieţi mult mai dificile, în cazul în care supravieţuiesc.

Citește și:   Lucrurile pe care nu le știi dar care îți pot îmbunătăți viața CONSIDERABIL! Află acum care sunt acestea!

Sute, dacă nu mii de elefanţi sunt ucişi în fiecare an pentru colţii lor, colţi care sunt tăiaţi cu drujba şi vânduţi pe piaţa neagră. Asta presupune că mulţi pui de elefanţi rămân fără mamă, aşa că şi aceştia, rămaşi fără apărare, au parte de acelaşi sfârşit.

Este destul de greu pentru autorităţi să îi prindă pe monştri care fac aşa ceva, dar iată că există persoane ca Daphne care încearcă să le ofere cât mai multă protecţie şi o viaţă frumoasă.

Puii de elefanţi care au suferit răni fizice şi psihice în urma morţilor mamelor sale, au fost îngrijiţi de Daphne încă din 1977. Anii săi de studiu au ajutat-o să dezvolte o formă de lapte praf care este similară cu laptele mamei de elefant, fiind mai uşor pentru pui să se dezvolte în exemplare mari şi puternice.

Scopul principal al lui Daphne a fost să ajute aceste creaturi să se recupereze în totalitate şi pentru a fi eliberaţi în sălbăticie. Astfel, Daphne s-a gândit că va ajuta la repopularea turmelor din viaţa sălbatică.

Aceasta este atât de intrigată de braconaj, încât a ajuns să se ocupe şi de vieţile bieţilor rinoceri care sunt vânaţi pentru cornul lor. Numărul rinocerilor scade atât de tare încât ajung în pericol de extincţie.

Nu ne este de mirare că elefanţii care au fost salvaţi în 1977 au ajuns să o iubească atât de mult pe Daphne încât o îmbrăţişează de fiecare dată când au ocazia. Această persoană a fost atât de pasionată de acest subiect, încât şi-a dedicat toată viaţa acestei rezervaţii, după moartea soţului.

Citește și:   Ce să faci înainte să dormi, pentru un somn liniștit

Elefanţii formează legături foarte adânci cu alţi membri ai familiei şi trăiesc în grupuri matriarhale numite turme. Această turmă este condusă de cea mai bătrână şi mai mare femelă din turmă.

O turmă conţine între 8 şi 100 elefanţi, în funcţie de mărimea familiei şi de teren. Atunci când un pui este născut, acesta este crescut de întreaga familie. Masculii părăsesc turma între 12 şi 15 ani şi trăiesc vieţi singuratice sau temporar cu alţi masculi.

Elefanţii sunt animale extrem de inteligente şi au o memorie extrem de întinsă, pe durata multor ani. Aceasta memorie este cea care ajută femela principală în timpul sezonului uscat, atunci când au nevoie să îşi ghideze turmele către apă.

Descoperirile recente au demosntart că elefanţii pot comunica la distanţe foarte mari printr-un sunet sub-sonic care poate călători peste pământ mai repede decât sunetul peste aer.

Ceilalţi elefanţi primesc mesajele prin pielea sensibilă a picioarelor şi a trompelor. Se pare că în acest mod comunica elefanţii care vor să se împerecheze şi modul în care grupurile sociale ţin legătura.

Aceştia dau semne de durere, de fericire, de furie şi de joacă.

Pentru mai multe detalii în legătură cu cea care a salvat sute de elefanţi, click aici:

În timp ce o mare parte din oameni ajung să facă rău, iată că mai există şi persoane care îşi fac griji pentru viaţa sălbatică, mai ales pentru speciile care sunt în pericol şi pe cale de dispariţie. Nu ar strica să fim mai atenţi la nevoile altora, în special la nevoile animalelor nevinovate care, în mod normal, ar trebui să trăiască liniştite şi fericite.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Stil de viață

Sus