Connect with us

Așa îți afectează viața ordinea în care ai fost născut – nimeni nu poate scăpa de rezultatul final

Stil de viață

Așa îți afectează viața ordinea în care ai fost născut – nimeni nu poate scăpa de rezultatul final

Așa îți afectează viața ordinea în care ai fost născut – nimeni nu poate scăpa de rezultatul final

Personalităţile noastre sunt formate, în cea mai mare parte, în anii copilăriei, iar ordinea în care am fost născuţi are un mare impact asupra noastră. Unii copii primesc multă atenţie în timp ce alţii trebuie să se lupte pentru lumina reflectoarelor.

Tu cine eşti?

1. Copilul cel mare
Ştiai că toţi astronauţii care au plecat vreodată în spaţiu au fost primii născuţi ai familiei? Ştiai că mai mult de jumătate dintre câştigătorii Premiului Nobel şi ai presedintilot americani au fost cei mai mari fraţi?

Primii născuţi urmează calea pe care le-o pavează părinţii lor pentru că sunt singurii oameni pe care îi admiră. Părinţii sunt atât de încântaţi de ei şi îi motivează la fiecare secundă, oferindu-le suport la fiecare pas.

În acest mod, copilul este motivat către succes. De asemenea, sunt persoanele care tind către perfecţiune. Sunt încurajaţi din interior, sunt motivaţi să facă totul în cel mai bun mod posibil şi fără să greşească.

Au mari aşteptaţi de la ei înşişi, dar şi de la cei din jurul lor. Născuţi cu întâietate, aceştia vor să aibă întâietate. Unii dintre cei mai faimoşi copii de acest gen sunt Barack Obama, JK Rowling, Winston Churchill, Kate Middleton, Oprah Winfrey, şi Richard Branson.

2. Copilul mijlociu
Aceştia primesc conducerea de la cel mai mare copil. Răspund comportamentului copilului mai mare. Aşadar, dacă cel mare este calm şi educat, sunt şanse mari ca cel mijlociu să fie rebel pentru a atrage atenţia părinţilor.

Citește și:   Poziția picioarelor tale atunci când stai jos SPUNE TOTUL DESPRE TINE. Află ce te caracterizează...

Aşadar, copilul mijlociu are atitudinea opusă faţă de cea a fratelui mai mare. Fiind în umbra copilului mai mare, dezvoltă şi un simţ al diplomaţiei. Înţeleg cum să se poarte şi sunt negociatori foarte buni.

Totuşi, personalităţile lor pot diferi destul de tare. Rezultatul factorilor de mai sus este faptul că dezvoltă un simţ puternic al independtentei. Se înţeleg foarte bine şi sunt conştienţi de puterile şi slăbiciunile lor.

Ştiu cum să le folosească, ceea ce îi face foarte practici. Cei mai faimoşi copii de acest gen: Prinţesa Diana, JFK, Bill Gates, Martin Luther King, şi Madonna.

3. Copilul cel mic
Venirea pe lume a celui de-al treilea copil îi pune pe părinţi în modul -ce mai e nou?-. S-au confruntat deja cu trei copii şi nu mai sunt emoţionaţi atunci când vine vorba despre a avea grijă de el sau de responsabilităţi.

Părinţii, aşadar, nu sunt duri cu cel mai mic dintre copii, iar acesta primeşte mai multă libertate decât primii doi, lasa lucrurile să treacă de la sine. Copilul, pe de cealaltă parte, primeşte multă dragoste de la fraţii mai mari, dar şi spiritul competitiv.

Copiii cei mici se regăsesc des în situaţii unice unde nu îşi înţeleg rolurile cu exactitate. Nu este neapărat un lucru rău, spun specialiştii, asta le deschide multe oportunităţi. Din moment ce nu au responsabilităţi pe umeri, au libertatea de a fi creativi.

Citește și:   17 trucuri de viață care sunt atât de proaste, încât nu trebuie să le urmeze nimeni!

Pot încerca lucruri noi, pot explora aventuri noi şi îşi doresc să lucreze în domenii artistice pentru că nu au nimic de demonstrat. Le permite creativităţii să strălucească şi pot gândi cât mai liber. Nume celebre de copii mici includ şi pe Halle Berry, Jim Carrey, Eddie Murphy, Lucy Liu, şi Cameron Diaz.

4. Singur la părinţi
Aceştia sunt trataţi ca şi cei mai mari copii. Asta rezultă în aceleaşi caracteristici ca şi fraţii mai mari, sunt motivaţi şi inspiraţi să reuşească şi iubesc să fie adoraţi de părinţii lor. Una din problemele cu care se confruntă este faptul că petrec prea mult timp cu adulţii, în lipsa altor fraţi.

Acest fapt îi face foarte responsabili sau îi face să respingă comportamentul unui adult din moment ce au văzut doar asta încă de când erau mici. Reuşesc să facă faţă cu brio aşteptărilor părinţilor lor, muncind din greu.

Primesc multă dragoste necondiţionată şi dorinţa de a face acelaşi lucru îi transforma în oameni dedicaţi, ambiţioşi şi conştiincioşi. Nume celebre includ persoane că Maria Sharapova, Natalie Portman, Alicia Keys, Al Pacino, şi Daniel Radcliffe.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Stil de viață

Sus