Connect with us

25 de mâncăruri care te pot ucide încet dar sigur

Bucătărie

25 de mâncăruri care te pot ucide încet dar sigur

25 de mâncăruri care te pot ucide încet dar sigur

VEZI VIDEO MAI JOS:

Crezi că mănânci sănătos? Sau încerci să faci asta? Indiferent de dietele pe care le urmezi și alegerile alimentare pe care ai grijă să le faci, întotdeauna se va găsi un aliment care are un potențial pericol de a te ucide sau mai bine spus, de a te otrăvi încet.

Din păcate, nimic din ceea ce mâncăm în prezent nu mai este lipsit de pericole, așadar, nu strică niciodată să fim avertizați în privința alimentelor și mâncărurilor care au potențialul de a ne ucide.

Mai jos, am pus la cale o listă cu alimente ce s-au dovedit a fi periculoase pentru sănătatea noastră, dacă sunt consumate pe termen lung, așadar, aruncă o privire și la video-ul de mai jos pentru a te asigura că te ții cât mai departe de ele.

1. Ciuperci

Foarte multe persoane sunt de-a dreptul înnebunite după ciuperci, însă din nefericire pentru amatori, nu toate ciupercile sunt la fel de sănătoase. Pe când majoritatea dintre ele sunt comestibile, iar creminele sunt perfecte pentru a fi adăugate în paste, există specii de ciuperci care conțin otrăvuri ce te-ar putea ucide.

2. Roșii

Roșiile conțin o otravă care se numește glicoalcaloid și este prezentă în frunzele sale. Efectele pe care le are asupra organismului uman variază de la un stomac deranjat, la crampe severe și anxietate. Așadar, fugi de frunzele și tulpinile roșiilor.

3. Rubarba

Poate că o poți folosi în multe feluri de mâncare, însă frunzele sale sunt otrăvitoare, și pot provoca probleme de respirație, convulsii, insuficiență renală, iar în unele cazuri, inclusiv moarte.

4. Arahidele

Citește și:   Produse despre care ar fi mai bine SĂ NU ȘTII din ce sunt făcute! Nu le vei mai cumpăra a doua oară după ce vei afla cât de TOXICE sunt!

Una dintre cele mai des întâlnite tipuri de alergii este cea la arahide. Cel mai sever răspuns este anafilaxia, care poate duce la o constricție severă a căilor respiratorii, la șoc și chiar la pierderea conștienței.

Sunt suficient de periculoase pentru a provoca moartea dacă nu este administrat un tratament, așa că cel mai bine ar fi să stai departe de untul de arahide.

5. Cartofii

Cartofii au tulpini și frunze otrăvitoare, dar chiar și așa, otrăvirea cu cartofi este destul de rară. Cele mai multe decese care se datorează consumului de cartofi provin de la cartofii verzi sau din consumul de ceai din frunze de cartofi.

6. Cireșele

Mare atenție la semințele de cireșe, întrucât acestea conțin cianură de hidrogen, care este extrem de otrăvitoare.

7. Carnea crudă și ouăle nefierte

Carnea crudă, inclusiv cea roșie, de la păsările din curte sau fructele de mare, și ouăle nefierte pot conține bacterii de salmonella, care pot provoca gastroenterita la om.

De asemenea, otrăvirea cu salmonella conduce la complicații grave, cum ar fi bacteremia (atunci când salmonella intră în sânge), care pune în pericol viața oamenilor cu sisteme imunitare slabe.

8. Migdalele

Poate că acestea aduc multe beneficii pentru sănătate, dar unele dintre ele prezintă și un potențial de otrăvire. Migdalele amare, în forma lor crudă, sunt pline de cianură. Ele ar trebui să treacă printr-un tratament termic specializat, care înseamnă mult mai mult decât prăjirea lor, pentru a le fi eliminate toxinele.

9. Hot Dogs

Citește și:   Poșete atât de creative încât îți vine să le MĂNÂNCI!

Un tip de mâncare fast food care se află printre preferatele multor oameni, hot dog-ul poate duce la sufocare în rândul copiilor, așa că mai bine ar fi să-i ții pe cei mici departe de restaurantele de fast food.

10. Fructele cu semințe și cele cu sâmbure

Fructele cu seminte, cum ar fi merele, și cele cu sâmbure, cum ar fi cireșele, prunele, perele, piersicile, caisele – sunt delicatese ale naturii, dar ține-te departe de semințele sau coaja ori frunzele lor.

 ACestea conțin amigdalină, un compus care produce cianura. Dozele mari pot duce la amețeli și vărsături, creșterea tensiunii arteriale, insuficiență renală, comă și chiar moartea.

11. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin provine din planta de fasole roșie, care este încărcată cu ricina otrăvitoare.

Vizionează video-ul de mai jos pentru a descoperi și alte alimente care au potențialul de a te ucide, încet dar sigur.


Click pe video și Distribuie!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a descoperi și alte alimente care dețin un real pericol în a te otrăvi încet. Desigur, asta nu înseamnă că cele enumerate mai sus sau în video te vor ucide din prima, însă consumul lor pe termen lung se poate dovedi a fi unul periculos.

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Bucătărie

Sus