Connect with us

35 de sfaturi PRACTICE pentru gătit de care nu ştie nimeni!

Bucătărie

35 de sfaturi PRACTICE pentru gătit de care nu ştie nimeni!

35 de sfaturi PRACTICE pentru gătit de care nu ştie nimeni!

Cei care iubesc să gătească ştiu cât este de greu să menţină curăţenia ȋn bucătărie, să păstreze o ordine constantă şi să câştige timp.

Aceste sfaturi şi trucuri includ foarte multe soluţii la care nu te-ai până acum, soluţii care vor face ca preparatele tale să fie din ce ȋn ce mai speciale şi mai apreciate.

Prin a te folosi de aceste trucuri vei câştiga timp nu doar ȋn cadrul procesului gătitului, dar şi după, atunci când trebuie să faci curat şi să aşezi toate lucrurile la locul lor.

Ȋnvaţă cum să găteşti clătite fără să ȋmprăştii compoziţia peste tot, folosind doar o singură sticlă de plastic.

Fie că vei ȋnvăţa cum să-ţi organizezi ustensilele din bucătărie, fie că vei ȋnvăţa cum să organizezi produsele ȋn frigider pentru a se păstra proaspete cât mai mult timp, citeşte ȋn continuare şi nu-ţi va părea rău.

Iata câteva dintre cele mai utile sfaturi, pe care sigur nu le ştiai până acum:

Pune o felie de lămâie ȋn apa ȋn care fierbi ouăle pentru a le curăţa coaja mai uşor. Pune ceapa pe care urmează s-o toci ȋn congelator pentru un sfert de oră pentru a o tăia fără lacrimi.

Dacă ai gătit un preparat cu prea multă grăsime, poţi să elimini excesul folosind un cub de gheaţă şi un proposop de hârtie. Pune gheaţa ȋn propop şi şterge grăsimea de la suprafaţa preparatului. Gheaţa va acţiona ca un magnet şi va atrage grăsimea pe şerveţel.

Vrei să cureţi citricile mai uşor şi fără să-ţi strici manichiura? Tot ce trebuie să faci este să le bagi ȋn cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde şi totul va deveni mult mai uşor. Incearcă şi tu, chiar va funcţiona!

Citește și:   Învaţă cum poţi prepara cel mai DELICIOS JELEU din vin rose şi fructe

Dacă vrei să scoţi tot sucul din lămâie, sau portocală, lasă la răcit şi apoi lasă-le in cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde.

Dacă vrei să fierbi paste fără ca apa să dea pe afară, pune o lingură de lemn deasupra oalei. Aceasta va opri spuma exact la timp.

Atunci când vrei să găteşti la cuptor un pui ȋntreg, pune-l cu pieptul ȋn jos, pentru că acesta conţine cea mai mare cantitate de carne; cu cât este mai aproape de căldură, cu atât se va găti mai repede.

Vrei să faci brioşe dar nu ai forme speciale pentru copt? Poţi folosi, fără nicio problemă hârtie de copt, iar formele ȋn care vor ieşi brioşele vom fi o surpriză chiar şi pentru tine.

Poţi să păstrezi ierburi tocate la congelator fără ca acestea să-şi piardă vitaminele. Le poţi pune ȋn forme de gheaţă cu apă sau ulei, sau le poţi toca mărunt şi pune ȋn pungi speciale pentru congelator.

Ştiai că poţi să scapi de mirosurile nedorite de pe mâini cu sare de masă sau lămâie? Data viitoare când mai ai miros de usturoi sau peşte pe mâini, ȋncearcă acest truc.

Scapă de petele de pe ustensilele tale de bucătărie folosind o mixtură ȋntre oţet şi apă. Dacă ustensilele respective nu conţin metal, cel mai bine este să le laşi la ȋnmuiat peste noapte.

Peste timp, spatulele şi lingurele de lemn ȋşi pierd din prospeţime şi prin un miros neplăcut. Dacă acestea sunt preferatele tale, pune-le la fiert ȋn apă şi apoi lasă-le ȋn soare, la uscat. Asta le va scoate orice miros.

Citește și:   15 dintre cele mai DEZGUSTĂTOARE DELICATESE din lume pe care le adoră toţi oamenii care le-au încercat!

Nu trebuie să arunci tocătorul tău preferat. Poţi să-l freci cu sare grunjoasă şi apoi să-l laşi 15 minute să se ȋnmoaie. Şterge excesul cu o jumatate de lămâie şi lasă-l la uscat. Vei scăpa de orice miros, iar tocătorul tău va arăta ca nou.

Se ȋntâmplă atunci când gătim să ne pătăm toate cărţile de bucate sau caietele cu reţete. Ca să eviţi asta, foloseşte un suport special pentru cărţi de bucate şi totul va rămâne imaculat.

Foloseşte jumătate de coajă de ou ca să scoţi alte coji de ou care ţi-au scăpat in compoziţia ta. Dacă vrei să tai o bucată de avocado mult mai rapid, foloseşte un pisător de cartofi.

Atunci când vrei să păstrezi salata proaspătă pentru mai mult timp, pune şerveţele ȋntre frunze ȋnainte să le bagi la frigider.

Ştiai că cel mai bun mod de a coji o bucată de ghimbir este cu o linguriţă? Dacă vei ȋncerca vei vedea că e mult mai uşor decăt cu un cuţit sau cu un aparat special de decojit.

Atunci când găteşti boabe de fasole şi te grăbeşti, pune-le ȋn apă şi bagă-le la microunde pentru 15 minute.

Cartofii ţinuţi ȋmpreună cu merele ȋi vor face să se strice mult mai greu. Căpşunile rezistă proapete mai mult timp dacă sunt spălate cu apă şi foarte puţin oţet.

Dacă nu ai un cuptor de microunde la ȋndemână, foloseşte un pahar ȋncălzit şi pune-l peste unt ca să se topească mai uşor.

Pentru mai multe trucuri, click aici:

Gătitul trebuie să fie distractiv şi uşor, iar aceste sfaturi cu siguranţă te vor ajuta atunci când eşti ȋn bucătărie!

loading...
Continuați lectura
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Bucătărie

Sus