Connect with us

Alimente MORTALE din jurul lumii care ucid de la prima îmbucătură! Ferește-te de numărul 2!

Bucătărie

Alimente MORTALE din jurul lumii care ucid de la prima îmbucătură! Ferește-te de numărul 2!

Alimente MORTALE din jurul lumii care ucid de la prima îmbucătură! Ferește-te de numărul 2!

Mulţi dintre noi sunt foarte mândri atunci când experimentează un preparat culinar exotic, mai ales când suntem în timpul unei călătorii. Dar, aşa cum acestea sunt delicatese misterioase şi par extrem de interesante, pot fi şi foarte dăunătoare şi periculoase şi îţi pot crea probleme mari de sănătate, uneori chiar moarte. Specialiştii din domeniu ne recomandă să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte aceste delicatese culinare care, deşi ne entuziastmeaza, este posibil să ne strice toată vacanţă.

Este adevărat că atunci când vizităm o ţară străină, ne place să experimentăm cât mai mult din cultura respectivă, cu tot ce prezintă aceasta: tradiţii, atracţii turistice, mâncare şi băutură. Ţările cele mai exotice au ingrediente pe care noi nu le putem folosi în fiecare zi, pentru că nu ne sunt la îndemână.

Am auzit despre foarte multe dintre preparatele culinare inedite, pe care ajungi să le mănânci doar o dată în viaţă, fiind specifice zonei. Aşadar, nu este de mirare că poate nu avem toate informaţiile necesare şi, dacă nu avem un ghid, poate nu înţelegem ce trebuie sau nu să facem.

Iată care sunt câteva dintre preparatele şi ingredientele care pot dăuna organismului foarte tare:

Peştele Fugu – este o delicatesă scumpă găsită în Japonia. Atunci când preparatul este preparat corespunzător, nu există nicio problemă să te delectezi cu acest preparat inedit. Dar în momentul în care acesta nu este gătit de profesionişti, există mari şanse să mori. Riscul vine în urma faptului că peştii Fugu conţin o toxină care îţi paralizează muşchii şi te împiedică din a putea să respiri. Otrava este eliberată atunci când peştele nu este curăţat corespunzător şi nu există, din păcate, niciun antidot. O porţie de peste Fugu a fost destul de des ultima masă pe care au mâncat-o oamenii, deşi nu aceasta a fost intenţia lor.

Citește și:   S-a băgat în piscina plină de pești CARNIVORI și a lăsat camera să filmeze. În doar câteva secunde...

Caracatiţa Sannaakji – în Coreea există mai mare probabilitatea să te sugrume mâncarea ta decât să te îneci singur. O caracatiţă mişcătoare poate fi un fel de mâncare delicios pentru cei care iubesc fructele de mare. Le poţi găsi la supermarketurile locale, dar trebuie să fii extrem de prudent atunci când le consumi, pentru că acestea se servesc vii, când încă se mai mişcă. Au existat cazuri când acestea şi-au lipit tentaculele de gâtul oamenilor şi i-au sugrumat până la moarte. Dacă nu credeai că există răzbunarea mâncărurilor, iată că există.

Broasca gigant – dacă ajungi vreodată în statul african Namibia, ai grijă atunci când încerci să guşti din preparatele lor tradiţionale, mai ales dacă acesta consta într-un fel de mâncare cu broaşte. Pericolul vine atunci când cele alese sunt puţin prea tinere. Cele care nu au ajuns la maturitate secretă o anumită toxină care îţi poate dăuna rinichilor, ceea ce este un preţ mare pe care îl poţi plăti pentru o singură masă. Şansele să mori sunt destul de mici, dar probabil că vei fi bolnav pentru ceva timp.

Hot dog – nu toate produsele de pe listă sunt ciudate şi exotice. Ştim că toată lumea iubeşte să mănânce hot dog, dar nimeni nu ştie că aceştia pot produce daune grave organismului. Aceştia pot cauza asfixiere, mai ales în rândul copiilor. Întotdeauna reţineţi să consumaţi un hot dog fără grabă, cu muşcături mici, şi dacă serviţi copiilor, reţineţi să le tăiaţi hot dog-ul în bucăţi mici.

Citește și:   Cele mai MARI SECRETE din spatele celor mai reusite reclame

Rădăcinile Cassava – acestea sunt folosite pentru tapioca, şi fac parte din dieta zilnică a milioane de oameni. Dacă nu sunt preparate corespunzător, pot produce cianură. Rădăcina conţine mulţi carbohidraţi naturali, dar trebuie să te asiguri că sunt mereu cultivaţi şi preparaţi într-un mod corespunzător, dacă nu vrei să te otrăvească.

Fructul Ackee – acest fruct este originar din Africa, dar a ajuns şi în Jamaica şi este foarte popular. Poate fi mâncat crud, sau în combinaţie cu alte preparate tradiţionale. Partea periculoasă a acestor fructe sunt seminţele negre, care conţin otravă. Această otravă duce la voma extremă şi chiar comă sau moarte.

Ciupercile – trebuie să recunoaştem că ciupercile sunt delicioase, mai ales gatite cu usturoi şi unt. Acestea pot fi totuşi otrăvitoare dacă sunt culese la întâmplare din pădure, şi toxinele acestora pot pune în pericol viaţa omului. Dacă vrei să culegi ciuperci cu mâna ta, ai grijă să întrebi întotdeauna care sunt cele comestibile.

Brânză Casu Marzu – nu te-ai gândit niciodată că brânza poate să fie periculoasă, nu? Ei bine, iată că această brânză poate fi foarte periculoasă, pentru că este putrezită. Pe ea se aşează o grămadă de insecte, de la muşte până la viermii care consumă bucăţi din ea, grăbind procesul de fermentaţie. Deşi nu este legală pentru producţia în masă, există oameni în Sardinia care o consumă. Uneori viermii supravieţuiesc în corpul uman şi cauzează probleme grave.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Câteodată nici nu-ţi dai seama că mâncarea încearcă să te ucidă, bineînţeles nu în sensul tradiţional, ci în grăsimi, zahăr şi colesterol. Unele dintre ele o fac la propriu, dacă nu sunt luate în serios.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Bucătărie

Sus