Connect with us

Ce vom mânca în viitor! 6 mâncăruri ciudate care vor fi adevărate delicatese în 2050!

Bucătărie

Ce vom mânca în viitor! 6 mâncăruri ciudate care vor fi adevărate delicatese în 2050!

Ce vom mânca în viitor! 6 mâncăruri ciudate care vor fi adevărate delicatese în 2050!

Prețurile volatile ale alimentelor și populația în creștere nu înseamnă decât un singur lucru: trebuie să luăm în considerare și să regândim tot ceea ce mâncăm, spun futurologii alimentari.

Ce credeți că vom mânca peste 20 de ani de acum înainte? Vei afla din acest articol și din video-ul de la final care sunt previziunile specialiștilor în materie de mâncare pentru anul 2050!

Alimente pe care le vom consuma în viitor

În Grecia antică, la micul dejun era servită pâinea înmuiată în vin. În Roma antică, se servea garum, un sos făcut din pește și pește fermentat mult timp la soare.

În vremea Tudorilor, delfinul era în meniu. Banchetele lui Henry al VIII-lea includeau păun, pește și multe alte delicatese.

Probabil că te întrebi de ce revine mâncarea antică în discuție. Ei bine, rămâi aproape, căci urmează să descoperi imediat legătura.

Creșterea prețurilor la alimente, creșterea populației și preocupările legate de mediu sunt doar câteva aspecte pe care organizațiile – inclusiv ONU și guvernul – sunt îngrijorate cu privire la felul în care ne vom hrăni pe viitor.

În Marea Britanie, prețurile la carne se așteaptă să aibă un impact enorm asupra dietelor pe care le vom urma.

Unii producători din industria alimentară estimează că prețurile de pot dubla în următorii cinci până la șapte ani, făcând carnea un element de lux.

„În Occident, mulți dintre noi au crescut cu carne ieftină și din abundență”, spune futurologul alimentar Morgaine Gaye.

Citește și:   Părul spune mai multe despre personalitatea ta decât te-ai gândit vreodată. Acestea sunt secretele pe care le dezvăluie

„Creșterea prețurilor înseamnă că acum începem să vedem întoarcerea cărnii ca un fel de lux. Ca urmare, căutăm noi modalități de a umple golul lăsat de carne”.

Așadar, cum vom umple golurile din stomacurile noastre și ce vom mânca?

1. INSECTE

Insectele sau mini-animalele, după cum ar putea deveni cunoscute, vor deveni o bază a dietei noastre, spune Gaye.

Insectele oferă o valoare tradițională mult mai mare decât carnea obișnuită, și sunt o sursă bogată de proteine, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Wageningen din Olanda.

De asemenea, acestea costă mai puțin decât creșterea bovinelor, consumă mai puțină apă și nu au amprente de carbon. În plus, există aproximativ 1400 de specii, care sunt comestibile pentru om.

Se pare că în viitor, vom mânca biscuiții de insecte și cârnații din insecte vor fi asemănătoare cu cele făcute din carne sau pe care le consumăm acum.

„Insecte precum greierii și lăcustele vor fi împrăștiate și folosite ca ingrediente în mâncăruri precum burgerii”.

Guvernul olandez pune bani serioși în obținerea de insecte pentru diferite mâncăruri.

Recent, a investit un milion de euro (783.000 de lire sterline), în cercetare și în pregătirea legislației care guvernează fermele de insecte.

O mare parte a populației lumii consumă deja insecte ca o parte obișnuită a dietei lor. Lăcustele sunt populare în Africa, viespile sunt o delicatesă în Japonia, greierii sunt consumați în Thailanda.

Dar insectele vor avea nevoie de o revizuire a imaginii, dacă vor deveni delicatese pentru europeni sau americani, spune Gaye.

Citește și:   15 cele mai PERICULOASE locuri de pe Pământ! Îți îngheață sângele în vene!

„Vor deveni populare atunci când vom scoate cuvântul insecte și le vom numi în schimb mini-animale”.

2. ALIMENTE ÎMBUNĂTĂȚITE SONIC

Este bine documentat felul în care aspectul alimentelor și mirosul lor influențează ceea ce mâncăm, dar efectul sunetului asupra gustului este o zonă de cercetare în expansiune.

Un studiu recent realizat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford a constatat că anumite tonuri pot face ca lucrurile să fie mai dulci sau mai amare.

Ce zgomote afectează care gust?

Sunetele slabe din alamă fac ca lucrurile să fie mai amare. Melodiile de înaltă calitate, la pian sau clopote, fac ca lucrurile să fie mai dulci.

Studiul Bittersweet, realizat de Charles Spence, profesor de psihologie experimentală la Universitatea Oxford, a constatat că gustul hranei poate fi ajustat prin schimbarea proprietăților sonore ale unei coloane sonore de pe fundal.

Desigur, viitorul spune că vom mai mânca și alge sau carne crescută în laborator, însă acestea nu sunt singurele surse de hrană pe care le vom avea de acum în 20 de ani.

Click pe video și Distribuie dacă ți-a plăcut!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a descoperi ce alte tipuri de alimente și hrană vom mai avea la dispoziție în anul 2050 și viitorul îndepărtat! Nu uita să ne spui care este părerea ta cu privire la aceste schimbări alimentare prin care vom crește?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Bucătărie

Sus