Connect with us

Cele mai SCUMPE fructe din lume pe care doar cei mai BOGAȚI oameni şi le pot permite!

Bucătărie

Cele mai SCUMPE fructe din lume pe care doar cei mai BOGAȚI oameni şi le pot permite!

Cele mai SCUMPE fructe din lume pe care doar cei mai BOGAȚI oameni şi le pot permite!

Unul dintre cele mai mari motive pe care oamenii le invocă atunci când vine vorba despre mâncarea sănătoasă este faptul că este prea scumpă. Mulţi dintre aceştia se vor folosi de ideea că un cheeseburger costă în jur de 5 lei la un restaurant de tip fast food, în timp ce o salată costă de cel puţin trei ori mai mult.

Unele fructe şi legume sunt destul de ieftine, mai ales dacă le cumperi de la supermarket, şi îţi prepari salata acasă, dar asta presupune alt tip de efort, mai ales pentru persoanele care merg la serviciu cu mijloacele de transport în comun.

Mojoritatea fructelor sunt foarte gustoase şi hrănitoare, pline de vitamine, antioxidanţi şi, bineînţeles, o aromă inconfundabilă. Depinzând şi de sezon şi tip, acestea pot avea un preţ extrem de rezonabil. Fructele fac parte din meniul nostru din viaţa de zi cu zi, şi nu sunt alimentele care necesită cei mai mulţi bani.

Asta doar pentru că nu am cumpărat niciodată genul acesta de fructe, pe care urmează să le prezentăm. Acestea sunt printre cele mai scumpe fructe din lume, pe care cei mai bogaţi oameni din lume plătesc averi.

Nu doar banii sunt importanţi pentru a face rost de aceste fructe. Oamenii care vor să le consume trebuie să aştepte momentul potrivit şi să călătorească pentru a intra în posesia lor, pentru că acestea sunt extrem de rare şi cu siguranţă că nu le veţi vedea la aprozarul din cartier.

Pentru a face rost de aceste fructe trebuie să căutaţi în diferite zone ale lumii, cu care nu puteţi pur şi simplu să ajungeţi cu maşina. Ce le face atât de speciale?

Unul dintre cele mai scumpe magazine din Japonia, denumit Sembikiya vinde fructe în aceeaşi manieră în care se vând bijuteriile unicat la un butic pretenţios. Această idee a fost implementată de cultura japonezilor în care se fac daruri destul de scumpe şi perfect împachetate, pentru orice ocazie, iar aceste fructe chiar reprezintă darul perfect.

Citește și:   6 alimente pe care n-ar trebui să le mănânci pe stomacul gol

Pentru exemplu, cele mai căutate fructe de la acest magazin sunt “căpşunile reginei”, care sunt destul de uşor de găsit şi se vând cu nici mai mult, nici mai puţin de 68 de dolari pe duzină. Acest magazin mai vinde alt opt produse speciale, printre care şi cireşele “perfecte”, pentru care trebuie să scoţi din portofel 159 de dolari.

Iată care sunt cele mai scumpe fructe din lume, care te vor şoca prin preţul lor:

Perele în formă de Buddha (9 dolari bucata) – aceste fructe se găsesc în China, şi sunt unele dintre cele mai bizare din lume, pentru că atunci când spunem că sunt în formă de Buddha, nu glumim. Acestea arată exact ca statuile lui Buddha, şi chiar au şi detaliile din zona feţei.

Un fermier chinez din provincia Hebei a creat un tipar în forma statuilor lui Guddha în care a crescut perele. Pentru toată munca pe care o depune chinezul şi familia lui, dar şi pentru imortalitatea de care ţi-o oferă acest fruct (un mit chinez spune că există un fruct magic în fromă de Buddha care oferă viaţă veşnică), cei 9 dolari nu par prea mulţi, deşi dacă stăm să ne gândim, o pară costă pe timpul verii cam un leu, aşa că în afară de imortalitate nu câştigi prea mult.

Merele Sekai Ichi (21 de dolai bucata) – în traducere, s-ar numi “numărul 1 în lume”, şi se pare că aceste mere chiar fac cinste numelui. Deşi s-au sărbătorit 43 de ani de când au început să se cultive aceste mere, încă rămân cele mai bune de pe piaţă! Acestea sunt destul de mari şi merită fiecare bănuţ.

Citește și:   Atunci când acești doi dansatori au ieșit în centru, toți și-au scos telefoanele și au început să-i filmeze. Nu ai voie să pierzi așa ceva!

Citricele Dekopon (80 de dolari pe 6 bucăţi) – mandarinele nu sunt fructe necunoscute, dar versiunea Dekopon este un nume de brand al acestui fruct, şi doar cele mai bune citrice ajung să-l poarte.

Acestea sunt foarte diferite de portocalele obişnuite, spre exemplu. Se pare că sunt lăudate ca cele mai dulci şi mai delicioase portocale din lume.

Pepenele pătrat (800 de dolari bucata) – aceşti pepeni sunt crescuţi în Japonia şi de-abia în 2014 au putut fi exportaţi şi în afara Japoniei. Pentru a prinde forma pătrată, aceştia sunt crescuţi într-o cutie, şi cântăresc în jur de 6 kilograme fiecare. Multe persoane nici nu îi mănâncă, ci îi folosesc pur şi simplu ca şi obiect de decor.

Ananasul din Grădinile pierdute ale Heliganului (1.600 de dolari bucata) – aceste grădini reprezintă unul dintre cele mai cunoscute parcuri botanice din Marea Britanie. Ananaşii nu sunt deloc comuni în Europa, iar cei de la Heligan sunt singurii sâmburi care au mai rămas pe continent.

Chiar şi aşa, oamenii chiar plătesc 1.600 de dolari pe un ananas, care creşte în noroi şi fecale, pentru că altfel nu ar rezista.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Acestea sunt extrem de rare şi de extravagante, nu doar prin gusr, ci şi prin formă şi culoare, deşi sunt derivate ale fructelor normale, pe care le avem cu toţii la îndemână.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Bucătărie

Sus