Connect with us

Cumpărăm carne în fiecare săptămână, dar uităm să fim atenți la acest detaliu. Cum să-ți dai seama dacă este veche sau stricată

Bucătărie

Cumpărăm carne în fiecare săptămână, dar uităm să fim atenți la acest detaliu. Cum să-ți dai seama dacă este veche sau stricată

Cumpărăm carne în fiecare săptămână, dar uităm să fim atenți la acest detaliu. Cum să-ți dai seama dacă este veche sau stricată

Bolile transmise prin mâncare, cum ar fi E-coli sau salmonela, sunt responsabile pentru milioane de cazuri de intoxicaţii în fiecare an. Majoritatea cazurilor sunt rezultatul consumului de carne stricată sau veche.

Este fundamental să păstrăm produsele într-un mediu corespunzător. Este posibil să ne îmbolnăvim din această cauză şi nu este deloc un subiect de ignorat. Dacă înveţi să verifici carnea înaintea sa o consumi, poţi preveni astfel de situaţii neplăcute.

Iată care sunt detaliile la care trebuie să fii atent atunci când cumperi carne:

1. Înainte să cumperi orice fel de carne, verifică etichetele şi data de expiraţie de pe ambalaj. Dacă bucată de carne a expirat, nu o cumpăra, oricât de ieftină ar fi. Dacă pachetul nu are data expirării şi ambalării pe etichetă, nu o cumpăra din motive de siguranţă.

Trebuie să alegi mereu carne proaspătă.

2. Fii atent la culoarea cărnii, pentru că este unul dintre elementele principale care îţi vor spune dacă este proaspătă sau nu. Nu uita că nici nu trebuie să fie expirată pentru a fi stricată, dar culoarea este destul de importantă.

Iată care sunt câteva sfaturi:
Carnea de pui trebuie să aibă o culoare de la albă-albăstruie la galben. În condiţii perfecte, carnea de porc trebuie să fie roz- gri.
Cei mai mulţi oameni asocieaza carnea proaspătă cu o culoare rosiata puternică, dar aceasta nu este culoarea naturală a cărnii, ci rezultatul expunerii cărnii la aer. Dacă a fost ambalată cu un vacuum şi este ţinută departe de oxigen, culoarea trebuie să fie mov -rosu.

Citește și:   Ai încercat să gătești ceva de pe net și nu ți-a ieșit? Nu poate fi mai rău decât aceste 13 exemple de AȘA NU

Contrar părerilor populare, dacă bucată de carne este maronie, asta nu înseamnă că este stricată. Carnea de animal mai vârstnic are o culoare mai închisă decât cea a animalelor tinere. mai mult, lumina din magazin poate cauza o reacţie în culoarea cărnii.

3. Miroase carnea. Acesta este cel mai simplu mod de a realiza dacă este stricată sau este proaspătă. Dacă miroase ciudat sau îndoielnic, nu este bună pentru consum. Poţi găsi în magazine carne care poate arăta proaspăt, dar miroase puţin.

Asta înseamnă că a început să se strice, sau că monoxidul de carbon a fost folosit în timpul ambalării pentru a-i menţine culoarea roşie chiar şi după ce se strică. În orice caz, nu ar trebui să îţi asumi acest risc.

Carnea de pasăre are un miros specific atunci când se strică – miroase a putred, iar asta te va opri instantaneu din a consuma.

4. Acordă-ţi timp pentru a te uita atent la carne. Aceaa care este stricată are o textură lipicioasă, iar acesta este un semn că bacteriile au început să se multiplice la suprafaţă. Atunci când carnea este stricată, în special la pui, are acea textură.

Citește și:   25 de motive pentru care să te bucuri că nu trăiești în vremuri medievale

Dacă observi orice fel de element ciudat pe bucata de carne, sau dacă are zone negre sau verzi, asta înseamnă că prinde mucegai.

5. Pentru a preveni că bucata de carne să îşi piardă proprietăţile nutriţionale, va fi necesar să îţi iei măsurile de siguranţă şi să o depozitezi în condiţii perfecte.

6. Dacă ai verificat şi este într-un stadiu cun şi fără riscuri, atunci poţi face chifteluţe, grătar şi absolut tot ce îţi doreşti.

Este important să nu rişti nimic atunci când vine vorba despre sănătatea ta. Dacă ai un buget restrâns şi te gândeşti să cumperi carne la reducere, mai bine cumperi alte produse bazate pe proteine care să nu îţi pună santatea în pericol.

Poţi încerca ciuperci, naut sau fasole.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Bucătărie

Sus