Connect with us

Un exemplu de „AȘA NU” în bucătărie! Mâncăruri oribile care îți taie respirația! Ai curaj să te uiți?

Bucătărie

Un exemplu de „AȘA NU” în bucătărie! Mâncăruri oribile care îți taie respirația! Ai curaj să te uiți?

Un exemplu de „AȘA NU” în bucătărie! Mâncăruri oribile care îți taie respirația! Ai curaj să te uiți?

Atunci când mergi la un restaurant, te aștepți ca ceea ce comanzi din meniu să arate și să fie la fel de gustos precum arată în prezentare. De cele mai multe ori, așa și este.

Știm cu toții că restaurantele de calitate își iau suficient timp pentru a servi mâncarea așa cum o arată, astfel încât să o facă să fie mai apetisantă pentru client.

Ei bine, ceea ce urmează să vedeți în video-ul de mai jos nu arată deloc a mâncare prezentabilă, nici măcar a mâncare comestibilă.

Dacă nu vrei să ajungi să fii un bucătar ca cei din clipul de mai jos, își recomandăm să ții cont de câteva sfaturi despre ce să nu faci niciodată într-o bucătărie.

Respectându-le, nu numai că te vei feri de a realiza asemenea dezastre culinare, însă te vei scuti și de niște accidente culinare pe care nu dorești să le experimentezi, îți promit.

Bucătăria este un loc minunat, plin de posibilități delicioase, dar poate fi, de asemenea, și un loc periculos. Există suprafețe fierbinți și obiecte ascuțite, iar lucrurile pot deveni urâte dacă cineva nu este atent.

De la ruinarea mâncărurilor gătite și până la arsurile corporale grave, orice se poate întâmpla dacă nu ești suficient de atent atunci când te afli în bucătărie.

Oameni buni, nu există nimic mai important atunci când vine vorba de etica adecvată în bucătărie. Așadar, mai jos, îți redăm câteva dintre sfaturile celor mai buni bucătari din industrie, oameni cu experiență și care știu despre ce vorbesc.

Citește și:   VIDEO - Trandafir de ceapa - O garnitura cu care ii vei lasa gura casca pe musafiri. Nici nu se vor mai atinge de felul principal

Așadar, dacă nu vrei să te faci de râs cu abilitățile culinare slabe pe care le ai, cel puțin fii atent să respecți ceea ce alți profesioniști doresc să te învețe.

Iată lucrurile pe care nu trebuie să le faci niciodată în bucătărie:

1. Nu încerca să prinzi niciodată un cuțit care cade. Mai degrabă dă un pas înapoi.

2. Nu adăuga făină uscată sau amidon de porumb într-un lichid fierbinte. Vei provoca aglomerări puternice. În schimb, adaugă ingredientele uscate, care vor răci lichidul.

3. Nu folosi niciodată mănuși de cuptor umede pentru a ține vase sau tigăi fierbinți. Căldura se va transmite mult mai rapid prin cârpa umedă decât prin cea uscată.

4. Nu pune un vas de sticlă fierbinte pe o suprafață umedă. Sau o tigaie fierbinte pe o masă de sticlă. Sau lichid fierbinte într-o sticlă reală. Se va sfărâma și vei face o mizerie mare.

5. Nu servi mâncare un vas înainte de a o gusta – niciodată. Aproape întotdeauna mâncarea va avea nevoie de mai multă sare.

6. Nu uita niciodată să te speli pe mâini după ce ai tăiat piper. Ochii tăi îți vor mulțumi.

7. Nu confunda bicarbonatul cu praful de copt. Lucrurile nu vor funcționa așa cum speri, pentru că ele funcționează în moduri complet diferite.

8. Nu zgâria niciodată lama cuțitului de o placă pe care tai alimentele, pentru a le îndepărta de pe ea. Acest fapt va lua din eficacitatea lamei de ras, mai repede decât îți poți da seama.

9. Nu folosi ustensile metalice pe o tigaie non-lipicioasă. Va ruina învelișul tigăii.

Citește și:   Cele mai ȘOCANTE feluri de mâncare existente în lume

10. Nu amesteca niciodată apă și ulei fierbinte. Se pot întâmpla accidente serioase, cum ar fi arsurile.

11. Nu folosi un cuțit cu lama neșfleuită. E mult mai periculos decât cea mai ascuțită lamă din lume.

2. Nu încerca niciodată să bați albușuri de ouă care au un gălbenuș în ele. Pur și simplu nu va funcționa. Salvează-ți timpul.

13. Nu ignora ce poate face sarea. Sarea este ceea ce face ca alimentele să aibă un gust bun. Aflați cum și cât trebuie să folosești pentru fiecare mâncare în parte.

14. Nu uita: sticla fierbinte arată ca sticla rece. Dar ambele se simt foarte diferit.

15. Nu amesteca orezul. Orezul trebuie lăsat să se gătească pentru a obține rezultate bune.

16. Nu găti baconul în timp ce ești gol. Grăsimea ar putea sări pe pielea ta și te-ar putea răni.

Desigur, lista de lucruri pe care nu trebuie să le faci în bucătărie este mai lungă de atât, însă ce trebuie să conștientizăm este faptul că unii oameni s-au născut pentru a găti bine, iar alții nu.

Însă abilitățile culinare sunt un lucru care se pot învăța, atâta timp cât ești dornic și ai intenție.

Până una alta, video-ul de mai jos este un exemplu de AȘA NU pentru toate persoanele care gătesc – indiferent dacă bine sau rău!

Click pe video! Distribuie dacă te-a amuzat!

Acest video ar trebui să fie o învățătură de minte pentru cei care nu stau prea bine la capitolul culinar!

loading...
Continuați lectura
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Bucătărie

Sus