Connect with us

Unelte de bucătărie bizare de care toată lumea are absolută nevoie!

Bucătărie

Unelte de bucătărie bizare de care toată lumea are absolută nevoie!

Unelte de bucătărie bizare de care toată lumea are absolută nevoie!

Toată lumea iubeşte mâncarea, iar acesta este un adevăr incontestabil. Lumea aceasta, a bucătăriei, a ajuns la un nivel atât de înalt, încât oamenii şi-au format cariere de succes în domeniu.

Fiecare dintre noi are câte o preferinţă atunci când vine vorba despre preparatele culinare, aşa că ne asigurăm mereu că avem produsele respective în bucătărie, dar şi uneltele cu care o poţi face.

În timp ce societatea începe să exagereze în ceea ce priveşte stilul de viaţă extrem de nesănătos în ceea ce priveşte alimentaţia, iată că există persoane care încearcă şi reuşesc să îşi facă toate poftele, în timp ce nu îşi distrug sănătate.

Bărbaţii şi femeile care iubesc să gătească au o bucătărie impresionantă şi plină de unelte şi obiecte care să îi ajute să prepare cele mai gustoase feluri de mâncare. Deşi un bucătar bun, se spune, este capabil să pregătească orice de mâncare, în orice situaţie, iată că tehnologia ne-a ajutat şi în această privinţă.

Oalele, cratiţele, lingurile şi tigăile, toate sunt necesare într-o bucătărie în care se găteşte mult, aşa că nu ne este de mirare că oamenii îşi cumpără din ce în ce mai multe lucruri care să îi ajute în timpul gătitului.

Până şi specialiştii în trucuri şi sfaturi au descoperit că sunt situaţii în care te poţi desfăşura mult mai uşor în bucătărie, atunci când deţii anumite informaţii. Aşadar, care sunt aceste trucuri şi de ce ar trebui să le cunoaştem?

Poţi descoperi cât de uşor vor merge treburile în bucătărie, poţi descoperi că vei termina şi mai repede de gătit şi poţi descoperi că merită să încerci aceste trucuri pentru că sunt şi distractive.

Citește și:   După ce mama ei a pierit de cancer, această fetiță de 8 ani cântă o melodie în memoria mamei ei!

Iată care sunt câteva dintre cele mai bune trucuri de bucătărie:

1. Secretul ghimbirului – în cazul în care îţi place să foloseşti ghimbirul în preparatele culinare, atunci poţi să încerci să îl ai mereu la îndemână, proaspăt şi curăţat, pentru a-l folosi în sosuri, supe şi salate.

O dată la ceva vreme poţi cumpăra ghimbir, îi poţi curăţa coajă şi îl poţi pune într-o pungă închisă bine la congelator. În felul acesta, atunci când vei avea nevoie de el, îl poţi râde congelat, direct în preparat.

2. Cum să păstrezi ceapă şi usturoiul proaspete pentru luni întregi – tot ce trebuie să faci este să faci câteva găuri într-o pungă de hârtie, poţi folosi un perforator şi poţi păstra ceapa şi usturoiul în ea, într-un loc răcoros şi întunecat.

3. Cum poţi să păstrezi o bucată de avocado fără să se usuce – deşi această modă în care se introduce avocado în alimentaţia românilor este nouă, iată că oamenii s-au îndrăgostit de el. În cazul în care vrei să mănânci doar jumătate, iată că există o soluţie să o păstrezi proaspătă pe cealaltă.

Tot ce trebuie să faci este să torni puţin oţet peste jumătatea rămasă, ceea ce reduce oxidarea care face bucata de avocado să îşi schimbe culoarea din verde în maro. Mai mult, poţi pune într-o casoletă jumătate de ceapă, împreună cu bucata de avocado.

4. Păstrează nucile şi faina proaspete în congelator – una dintre cele mai sănătoase făine este cea de cocos, dar, dacă folosiţi doar o cantitate mică, poţi pur şi simplu să pui toată punga la congelator, pe care apoi o poţi folosi direct.

Dacă foloseşti alune sau faină de migdale poţi face acelaşi lucru.

Citește și:   Cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă din lume! Numărul 2 îţi TAIE răsuflarea!

5. Foloseşte mixerul de bucătărie pentru pui mărunţit la perfecţiune – vrei pui mărunţit că la restaurant? Există o metodă mai bună decât să-l mărunţeşti cu furculiţa! Pune puiul într-un catron şi mixează-l pentru un minut. Fâşiile vor arăta perfect!

6. Dressing pentru salată instant, într-un borcan – este extrem de indicat să încercăm să ne preparăm sosurile pentru salată la noi acasă, sunt mult mai sănătoase şi mai gustoase. Aşadar, dacă vrei să-l ai mereu la îndemână, poţi face asta!

Poţi să prepari mai multe sosuri atunci când ai mai mult timp la dispoziţie, într-o cantitate mai mare şi le poţi depozita în borcane mari, etichetate cu numele sosului şi data la care a fost făcut. Ingenios, nu?

7. Cum să păstrezi albuşul de ou – rămâne mereu cu albuş de ou în exces, atunci când facem maioneză sau îngheţată, dar iată că le putem refolosi. Foloseşte o tăviţă de gheaţă de silicon pentru a pune albuşul rămas şi bagă-le la congelator.

8. Cum să tai pepenele într-un mod briliant – toată lumea iubeşte pepenele, indiferent de anotimp, dar suntem conştienţi că avem o mare problemă atunci când trebuie să-l tăiem. Taie-l pe jumătate, apoi în felii rotunde, iar apoi, în bucăţele mici, păstrând coajă.

În cazul în care vă place să faceţi astfel de activităţi în bucătărie şi vreţi să învăţaţi mereu lucruri noi, iată că există o grămadă de metodă care să facă gătitul şi mai amuzant! Pentru mai multe sfaturi care să ne ajute, click aici:

Oamenilor cărora le place să gătească sunt extrem de încântaţi de noile metode şi trucuri pe care le pot folosi în bucătărie!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Bucătărie

Sus