Connect with us

Dacă locuința ta are nevoie de curățenie generală, urmărește atent aceste sfaturi pentru un rezultat rapid și eficient

Stil de viață

Dacă locuința ta are nevoie de curățenie generală, urmărește atent aceste sfaturi pentru un rezultat rapid și eficient

Dacă locuința ta are nevoie de curățenie generală, urmărește atent aceste sfaturi pentru un rezultat rapid și eficient

Oricât de des ţi-ai curăţa casă, există mereu zone care sunt neglijate. Unele sunt uşor de trecut cu vederea, în timp ce altele presupun prea mult timp şi efort.

Nu mai trebuie să fie aşa, acum poţi învăţa să cureţi absolut tot în casa ta, într-un mod rapid şi eficient.

Iată câteva sfaturi în acest sens:

1. Măturile
Măturile şi făraşele ajung să arate dezgustător după câteva folosiri, iar cei mai mulţi oameni le pun repede înapoi în dulap după ce le folosesc. Dacă facia asta, totuşi, reuşeşti să împrăştii microbi şi germeni peste tot.

Data viitoare când ai terminat de măturat, înmoaie matura timp de o oră într-o găleată cu apă caldă şi detergent şi apoi las-o la uscat. În ceea ce priveşte făraşul, curăţă-l cu dezinfectant după fiecare folosire.

2. Chiuveta de porţelan
Chiuvelete sunt din materiale diferite, iar asta necesită curăţare diferită. Pentru chivetele de porţelan, începe prin a o stropi cu un strat de bicarbonat de sodiu. Apoi o poţi curăţa cu un burete.

3. Lămâi, lavandă şi haine murdare
Dacă poţi scoate ochiurile de aragaz, atunci poţi curăţa aragazul cu detergent special şi bicardonat de sodiu. Pune detergentul pe cârpa umedă şi şterge ochiurile. Fă o pastă din apă şi bicarbonat şi şterge ochiurile cu ea.

Citește și:   10 lucruri pe care bărbații le fac atunci când femeile nu se uită! Numărul 6 e un secret sfânt!

Lasă-le la înmuiat pentru cel puţin 20 de minute înainte să frezi şi să clăteşti. Atunci când sunt complet uscate le poţi pune înapoi pe aragaz.

4. În spatele canapelei
Cu excepţia canapelelor de piele, toate celelalte pot fi curăţate în acelaşi mod. Începe prin a peria materialul cu o perie tare şi împrăştie un strat de bicarbonat de sodiu pe care să-l laşi acolo cel puţin 20 de minute înainte să aspiri cu accesoriul pentru covoare.

Folosete detergentul tău preferat pentru a îndepărta orice pată şi lasa canapeaua să se usuce complet.

5. Covoare
Cei mai mulţi oameni apelează la firme profesioniste de spălat covoare, dar această operaţiune este destul de costisitoare. Data viitoare când observi o pată pe covorul tău, încearcă această metodă: pune covorul pe o suprafaţă plată de ciment şi udă-l cu un furtun.

Pune cantităţi mici de detergent pe toată suprafaţa, în special pe pete. Mai adăugă puţină apă şi lasă-l să se înmoaie bine timp de câteva ore. Începe să freci covorul cu o perie tare şi clăteşte-l bine cu furtunul.

Citește și:   5 lucruri pe care le au în comun oamenii care înșeală! Vei recunoaște și tu la ei numărul 2!

Rulează covorul cât mai strâns pentru a îndepărta apa în exces şi lasă-l la uscat.

6. Viaţa de acasă mai simplă
Deşi cei mai mulţi oameni îşi spală fetele de pernă destul de des, de câte ori ţi-ai spălat pernele? Este destul de uşor, aşa că nu ezită să încerci. Pune două perne în maşina de spălat şi foloseşte un program cu apă caldă şi cu o clătire dublă.

Foloseşte detergent normal şi puţin clor. Înainte să le laşi la uscat, încearcă să le aranjezi pentru a se usca în forma potrivită.

Pentru mai multe exemple care îţi vor face casă curată, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Stil de viață

Sus