Connect with us

25 de obiceiuri scârboase de igienă medievală care par ficțiune, dar sunt realitate!

Îngrijire

25 de obiceiuri scârboase de igienă medievală care par ficțiune, dar sunt realitate!

25 de obiceiuri scârboase de igienă medievală care par ficțiune, dar sunt realitate!

Nu cu mult timp în urmă, oamenii foloseau câteva practici de igienă cu adevărat grosolane. Serios.

Vorbim despre oameni care fac lucruri precum folosirea animalelor moarte pentru a trata durerile dentare, urina pentru a steriliza echipamentul chirurgical sau folosirea bălegarului pentru combaterea respirației urâte!

Sună nebunesc, corect? Știm asta! Dar știați, de exemplu, că unele doamne din Epoca Medievală își făceau sprâncene false folosind blană de șoareci morți?

Sau că gunoiul de la pui era folosit pentru a vindeca chelia?

Pentru a afla mai multe despre unele dintre cele mai revoltătoare practici vechi de igienă, citește lista de mai jos! Cu siguranță vei rămâne blocat!

1. Înainte de inventarea hârtiei igienice, oamenii foloseau multe tehnici interesante pentru a-și face nevoile și a curăța după ei.

Japonezii din vechime, de pildă, foloseau bastoane cunoscute drept „chugi”, grecii antici se ștergeau cu cioburi de ceramică, iar americanii nativi foloseau crengi, iarbă uscată, pietre mici sau chiar scoici de la stridii.

2. Cei care nu-și puteau permite o baie privată, lucru specific pentru marea majoritate a oamenilor din Epoca Medievală, trebuiau să se scalde în băi publice în ochii altor oameni, și era complet ciudat.

3. Înainte ca igiena orală să fie bine înțeleasă, medicii credeau frecvent că durerile de dinți erau cauzate de viermi care trăiau în interiorul dinților.

Așadar, ei își umpleau gura cu fumul de la lumânări, pentru a scoate acei viermi inexistenți.

4. Lipitorile erau cea mai obișnuită metodă de a extrage sângele.

Ele au fost extrem de populare în vremurile anterioare, deoarece se credea că majoritatea bolilor erau cauzate de excesul de sânge.

Citește și:   4 mixturi care îți vor îndepărta complet tartrul de pe dinți chiar la tine acasă

5. În castele medievale de pe vremea Tudorilor, existau găuri în podea care serveau drept toalete, amplasate la marginea castelului, astfel încât nevoile personale să ajungă în șanțurile din împreujur.

Așadar, scena castelelor falnice care se înalță pe ecranele TV nu este atât de romantică în realitate, fiind înconjurate de materii fecale și multe alte deșeuri.

6. Perucile grațioase pe care le vezi în portretele care prezintă nobilimea secolelor XV-XVII pot părea frumoase și mari, dar de obicei erau pline de păduchi și pureci.

7. Una dintre cele mai brutale practici de igienă medievală din secolul al XVII-lea îi sfătuia pe bărbați să-și pună gunoi de pui pe scalp, pentru a-și vindeca chelia, respirația urât mirositoare, păduchii și pieptul bolnav.

8. Mușchiul de sânge, o plantă europeană cu calități unice astringente și de stopare a sângelui, ar fi putut să-și fi luat numele de la faptul că era folosit ca material menstrual, eventual sub formă de tampon, pentru femeile medievale.

9. Cauterizarea, o metodă brutală din perioada medievală de a opri sângerarea grea, de exemplu în timpul unei amputări, presupunea aplicarea unei bucăți de metal încălzit pe rană.

Așa se oprea sângerarea și se preveneau infecțiile, însă metoda provoca distrugeri foarte dureroase ale țesuturilor.

10. Pentru contracepție, femeile din Egiptul antic foloseau excrementele de crocodil.

Documentele care datează din 1850 î. Hr. atestă că această metodă era una de contracepție.

Excrementul de crocodil era, de fapt, ușor alcalin, ca și spermicidele moderne, deci exista o mică șansă ca metoda să funcționeze.

Citește și:   100 de ani de frumusețe în ROMÂNIA într-un minut

11. În vremurile medievale, o teorie a fost aceea că bolile erau cauzate de respirația neplăcută.

În consecință, igiena dentară s-a concentrat pe menținerea unei respirații plăcute, astfel încțt dacă dinții ar putrezi, atâta timp cât mestecai condimente decente pentru a acoperi mirosul, erai considerat în regulă.

12. Timp de secole, pielea albă, palidă, indica faptul că femeia avea un sistem de reproducere superior, pe când femeile bronzate, care lucrau afară în soare, erau considerate mai puțin potrivite pentru nașteri.

Prin urmare, femeile medievale își albeau fețele cu făină de grâu sau cu vopsea pe bază de plumb, unele dintre acestea conținând cantități semnificative de arsen toxic.

13. Ignorarea și igiena precară a oamenilor medievali îi făceau să miroasă urât, motiv pentru care purtau buchete mici de flori în piept, pentru a-și masca duhoarea.

14. Urina a fost uneori folosită ca antiseptic în epoca medievală. S-ar putea să nu fie la fel de nebunesc precum sună, deoarece urina este sterilă după ce părăsește corpul.

15. Nu a fost decât până în ​​secolul al XVI-lea momentul când vasele de mâncare au devenit comune în Europa.

Înainte de asta, oamenii – inclusiv noblețea – obișnuiau să mănânce alimente cu mâinile goale.

În coloniile americane, furculițele și cuțitele nu au început să fie folosite decât în secolul al XVII-lea.

Click pe video pentru mai multe detalii!

În video-ul de mai sus, vei obține alte detalii la fel de revoltătoare despre igiena oamenilor din Evul Mediu, care te vor face să fii recunoscător pentru toate facilitățile de care binedispui în prezent!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Îngrijire

Sus