Connect with us

4 mixturi care îți vor îndepărta complet tartrul de pe dinți chiar la tine acasă

Îngrijire

4 mixturi care îți vor îndepărta complet tartrul de pe dinți chiar la tine acasă

4 mixturi care îți vor îndepărta complet tartrul de pe dinți chiar la tine acasă

Nimănui nu îi place sentimentul de dinţi încărcaţi şi plin de tartru, dar, din fericire, să scapi de el este destul de simplu. Bineînţeles, o vizită la medicul dentist este cea mai bună alegere, dar, în cazul în care timpul sau statutul financiar nu îţi permite, nu dispera.

Există anumite mixturi pe care le poţi folosi chiar la tine acasă şi care îţi vor îndepărta complet tartrul de pe dinţi. Tartrul se formează sub şi deasupra gingiei. Are o formă dură şi poroasă şi poate afecta destul de tare gingia, până la cauzarea de boli.

Toată lumea îşi doreşte dinţi albi şi strălucitori – ne ajută să arătăm şi să ne simţim bine. Pe cât de impresionanţi sunt dinţii albi, o îngrijire orală propice este importantă şi din alte motive.

Atunci când ai grijă de gura ta, inclusiv de dinţi şi de gingii, ar trebui să o vezi că o prioritate pentru sănătatea ta orală şi mai puţin pentru partea estetică. Asta poate preveni respiraţia neplăcută, boli ale gingiilor şi deteriorarea dinţilor.

O igienă orală potrivită va ajuta la întreţinerea dinţilor mulţi ani mai târziu. Ultimele studii au conectat o îngrijire nesănătoasă la nivelul gurii cu nişte boli destul de derioase. Iată care sunt câteva dintre acestea:

În 2010, cercetătorii din Ney York au descoperit o conexiune între inflamarea gingiilor şi boala Alzheimer. O echipă de cercetători de la Universitatea Harvard au găsit dovezi puternice între bolile gingiilor şi cancerul pancreatic.

O legătură destul de mare există între igiena orală şi bolile de inimă.

Cum se formează tartrul – bacteria din gura ta se mixează cu alimentele şi formează o placă – aceasta se aşează pe dinţii tăi, creşte sub linia gingiei şi se lipeşte de alte lucrări dentare. Când această placă se întăreşte, devine tartru – şi asta poate duce la probleme serioase, inclusiv boli ale gingiilor şi inflamaţii.

Citește și:   7 secrete scandaloase pe care oamenii le-au ascuns de partenerii lor. Numarul doi întrece limitele absurdului

Infalamatiile gingiilor este o condiţie numită gingivita, iar forma minoră se poate trata. Tartrul apare din cauza lipsei igienei orale pe o perioadă lungă. Formarea tartrului şi a plăcii ar trebui să motiveze foarte tare persoanele să înceapă să aibă grijă de dinţii lor.

Ce să faci în legătură cu asta
Primul pas este să începi să ai grijă de dinţii şi de gingia ta aşa cum trebuie. Iată care sunt câteva sfaturi care te vor ajuta să faci asta:

Perie-ţi dinţii de două ori pe zi, în fiecare zi. Nu te grăbi, acorda-ţi timp să o faci aşa cum trebuie. Foloseşte echipament bun, o periuţă de dinţi de calitate. O periuţă de dinţi electrică poate reduce placă mai bine că una manuală.

Întreţine-ţi echipamentul. Clăteşte-l cu grijă şi depozitează periuţa de dinţi în poziţie de drepţi până la următoarea folosire. Nu o acoperi cu nimic, pentru că asta poate încuraja creşterea bacteriilor. Înlocuieşte-o la interval de trei, patru luni, pentru că atunci este, de obicei, momentul în care se strică.

Nu uita să foloseşti atât dentară, pentru că resturile de mâncare afectează foarte tare igiena orală, iar aceasta chiar este foarte uşor de întreţinut.

Iată care sunt câteva dintre mixturile pe care le poţi folosi, chiar la tine acasă:

Unele persoane chiar preferă să folosească metode naturale pentru lucruri care ţin de igienă. De exemplu, îţi poţi face propria apă de gură şi pastă de dinţi chiar la tine acasă! Prepararea apei de gură este foarte simplă şi eficientă.

În plus, aceasta nu va fi plină de alcool şi de chimicale. Urmează paşii de mai jos şi îţi vei putea crea propria pasta de dinţi şi apă de gură, folosind metode naturale. Reţetele sunt destul de simple şi de eficiente şi pentru a scăpa de tartru.

Citește și:   Asemănări NEBUNEȘTI între STARURILE de la HOLLYWOOD. Natalie Portman și Keira Knightley sunt IDENTICE

Iată care sunt reţetele:

Reţeta numărul unu
Ingrediente: ulei de mentă, lămâie, apă, anason. Într-un pahar de apă mixează câteva picături din fiecare ingredient şi clăteşte de patru, cinci ori pe zi, în fiecare zi.

Reţeta numărul doi (foarte bună pentru tartru)
Ingrediente: Jumătate de cană de rozmarin, o cană de mentă proaspătă şi două căni de apă. Fierbe apa, adăugă mentă şi rozmarinul, lasă mixtura şi apoi scurge-o. Atunci când lichidul s-a răcit, clăteşte-ţi gura în mod repetat.

Reţeta numărul trei (pasta de dinţi naturală, foarte bună pentru îndepărtarea tartrului)
Ingrediebte: şapte linguriţe de ulei de cocos, 7 linguriţe de bicarbnat de sodiu, uleiuri esenţiale (se recomandă ulei de cuişoare) şi o linguriţă şi jumătate de Ştevia.

Un stidiu din 2014 a descoperit faptul că uleiurile esenţiale sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea plăcii, pot fi folosite în cazul implanturilor dentare şi pot rezolva problemele cauzate de bacterii. Mai mult, mirosul de lavandă reduce stresul şi anxietatea.

Mixează toate ingredientele până când pasta are o textură consistentă. Foloseşte această mixtură naturală în fiecare zi în loc de pastă de dinţi, dacă îţi doreşti.

Reţeta numărul patru
Ingrediente: ulei de cocos. Uleiul de cocos este extrem de benefic pentru a lupta împotriva bacteriilor, pentru a curăţa orificiile gurii, pentru a preveni cariile şi pentru albirea dinţilor. Lasă două linguri de ulei de cocos să se topească bine şi apoi clăteşte-ţi gura.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Îngrijire

Sus