Connect with us

4 situații în care să NU folosești uleiul de cocos

Îngrijire

4 situații în care să NU folosești uleiul de cocos

În ultimul timp a crescut considerabil popularitatea uleiului de cocos. Deși beneficiile lui sunt incontestabile, există situații în care utilizarea lui ar putea avea consecințe nefaste.

Peste tot citim despre benficiile uleiui de cocos. Este adevărat că este un ajutor de nădejde în casă și că poate substitui multe dintre produsele de îngrijire, dar, există situații în care e mai bine să nu-l folosești!

Iată 4 situații în care nu ar trebui să folosești uleiul de cocos:

1. Dacă încerci să slăbești

Chiar dacă uleiul de nucă de cocos este mai sănătos decât alte uleiuri, la 117 de calorii pe lingură, este comparabil cu uleiul de măsline.

Desigur, asta nu înseamnă că nu ar trebui să-l folosești deloc. Trebuie doar să fii mai atent și să măsori porțiile pentru a ține caloriile sub control. 

2. Dacă ai răni deschise

Obișnuiești să folosești uleiul de nucă de cocos pentru a-ți catifela pielea? Deși e un hidratant foarte bun, ai grijă să nu-l aplici pe locurile în care ai zgârieturi sau răni deschise.  Joshua Zeichner, medic dermatolog din New York, a declarat că aplicat pe zone cu zgârieturi și tăieturi le poate înrăutăți starea și poate provoca roşeaţă, iritaţie, usturime şi mâncărimea.

3. Pe post de protecție solară

Citește și:   Oamenii au spus ca E NEBUNĂ pentru că se împachetează zilnic, dar A AVUT REZULTATE!

Mulți oameni aleg să aplice uleiuri atunci când merg la plajă, fără să țină cont de faptul că acestea nu protejează pielea. Nu folosi uleiul de nucă de cocos ca factor de e protecţie solară, pentru că nu se va dovedi eficient.  Specialiștii susțin că nivelul de protecție pe care îl are e de 8, în timp ce protecția pe care ar trebui să o folosești atunci când te expui la soare este de cel puțin 30.

4. În timpul dușului

Uleiul de cocos este un excelent agent de hidratare și este recomandat în foarte multe rețete de scrub în combinație cu zahăr sau sare. În cazul în care nu este absorbit perfect în piele și ajunge pe cadă. Astfel, poate duce la o alunecare care ar putea să fie foarte periculoasă pentru tine. Nimeni nu-și dorește o astfel de situație. 

info: womenshealthmag.com

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Îngrijire

Sus