Connect with us

Ai folosit hârtia igienică greșit toată viața. Cum să te ștergi corect după ce mergi la toaletă

Îngrijire

Ai folosit hârtia igienică greșit toată viața. Cum să te ștergi corect după ce mergi la toaletă

Ai folosit hârtia igienică greșit toată viața. Cum să te ștergi corect după ce mergi la toaletă

Întreţinerea igienei intime este foarte importantă pentru sănătatea şi starea ta de bine. Atunci când vine vorba de a curăţa părţile intime (pe interior şi exterior), mulţi oameni pur şi simplu nu o fac într-un mod corespunzător.

Uneori, dacă nu te ştergi corect, materiile fecale se pot acumula, iar asta îţi poate cauza iritaţie şi disconfort, dar şi miros neplăcut.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi:

1. Este important ca înainte să te ştergi, să te asiguri că ai evacuat absolut tot, ca să nu repeţi tot procesul. Acordă-ţi timp şi asigură-te că ai terminat.

2. Primul lucru pe care îl recomandăm este să investeşti în hârtie igienică de calitate.

Pentru a prevenii iritaţiile, disconfortul şi chiar hemoroizii, este înţelept să alegem o hârtie igienică moale cu pătratele groase care să îţi permită să foloseşti mai puţină şi, cel mai important, să asigure o acţiune delicată.

3. Nu este nevoie să foloseşti toată rola de hârtia igienică pentru a-ţi curăţa zona, mai ales dacă este de bună calitate. Foloseşte doar trei pătrate pentru început. Cea mai bună metodă este să te cureţi în timp ce eşti aşezat, pentru că ai cel mai bun acces.

Citește și:   Oamenii au spus ca E NEBUNĂ pentru că se împachetează zilnic, dar A AVUT REZULTATE!

4. Rupe trei pătrate de hârtie, în acest fel mâna ta va atinge doar partea curată. Ţine-le ferm în mână şi foloseşte degetul mijlociu pentru a şterge. Şterge mereu din faţă în spate, cu mişcări genţile.

Nu şterge niciodată în direcţie opusă, trebuie să previi materia fecală să intre în contact cu zona genitală şi să cauzeze infecţie. Nu aplica prea multă presiune.

5. Este important să continui să ştergi până când materiile fecale sunt complet îndepărtate. O modalitate potrivită de a evita iritaţiile şi disconfortul cauzat de hârtia igienică este să începi să te cureţi cu hârtie şi să termini cu şerveţele umede.

Poţi folosi şi şerveţele umede pentru bebeluşi. Dacă ai piele sensibilă, asigură-te că foloseşti şerveţele umede destinate pielii sensibile, fără miros. Aceste produse sunt foarte eficiente, reduc iritaţia şi disconfortul, în special dacă scapi de părul din zonă.

6. Poţi folosi şerveţele umede pentru o curăţare cât mai bună, dar dacă îţi doreşti să o cureţi şi mai corespunzător, foloseşte o ustensilă pentru clismă. Dacă suferi de hemoroizi sau de iritaţii, ar fi indicat să te cureţi în duş sau într-un bideu.

Citește și:   Bunici care arată mai bine ca nepoţii. Nu credeai că E POSIBIL aşa ceva

Foloseşte săpun special, fără miros şi apă caldă de fiecare dată când mergi la toaletă. În astfel de cazuri, ar trebui să umezeşti zonă, să o speli bine cu săpun şi apoi să clăteşti.

7. Ai destul timp să îţi cureţi zona corespunzător? De ce nu faci un duş pentru a te asigura că totul este curăţat la perfecţie? Nu trece peste această zonă atunci când eşti în duş.

8. Specialiştii ne recomandă să ne curăţăm zona corespunzător de fiecare dată când mergem la toaletă. Nu te grăbi, foloseşte hârtie igienică de calitate pentr a avea rezultate cât mai bune.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Îngrijire

Sus