Connect with us

Greșeli de machiaj care te fac să arăți mai rău ca înainte! Jumătate dintre ele le faci fără să-ți dai seama!

Îngrijire

Greșeli de machiaj care te fac să arăți mai rău ca înainte! Jumătate dintre ele le faci fără să-ți dai seama!

Greșeli de machiaj care te fac să arăți mai rău ca înainte! Jumătate dintre ele le faci fără să-ți dai seama!

Indiferent dacă folosești produsele de machiaj greșite sau pur și simplu le folosești în mod greșit, există multe „capcane” care sunt inevitabile când ai de-a face cu produsele cosmetice.

O mișcare greșită și machiajul tău poate trece de la un aspect perfect la un eșec total.

Dacă vrei să te asiguri că arăți bine în orice moment, trebuie să te ții departe de greșelile de machiaj pe care probabil le faci fără să-ți dai seama.

De pildă, rujul este un produs care-ți poate transforma complet aspectul. Dar dacă nu ești atentă și-l aplici greșit, îți va strica întregul aspect.

De asemenea, nu este indicat nici să folosești farduri strălucitoare pe colțurile exterioare ale ochilor tăi. La fel de important este să nu exagerezi cu sprâncenele mult prea întunecate.

Pudra este încă un produs dificil pe care multe femei îl folosesc incorect în fiecare zi. Aceasta se poate face vinovată de aspectul unui ten „prăfuit” și deloc mat.

Citește în continuare care sunt cele mai frecvente greșeli de machiaj pe care nu-ți dai seama că le faci și care te fac să arăți mai rău ca înainte!

1. Aplicarea machiajului pe piele uscată și fragilă

Rezultatele aplicării fondului de ten pe pielea uscată sunt oribile, și cu toții putem fi de acord cu asta. În loc să se amestece cu pielea ta, fondul de ten îți va da un look de coșmar.

Citește și:   Cum să-ți faci sprâncenele să arate mai pline. Trucuri SIMPLE și de mare EFECT

Rezolvă această problemă prin exfolierea regulată, urmată de un hidratant bogat.

2. Încercarea de a-ți „îngroșa” buzele

Probabil că ai auzit sau ai încercat trucul de a-ți depăși linia naturală a buzelor pentru a le face să pară mai mari. Desigur, este mult mai ușor de zis decât de făcut.

O mișcare greșită și vei ajunge să arăți ca Pamela Anderson în jurul anului 1993.

Dacă ai de gând să încerci acest truc, asigură-te că folosești un creion de buze de aceeași culoare cu a rujului, și aplică-l doar pe linia buzelor tale, fără a trece peste ea.

Umple apoi buzele cu rujul ales, astfel încât rezultatul final să fie uniform. Îți garantăm că vei arăta mult mai bine decât folosindu-te de acel truc.

3. Porți tuș negru în timpul zilei

Iată o regulă generală: culorile întunecate micșorează și se retrag. Culorile luminoase măresc și deschid.

De aceea, sari peste dermatograful negru (mai ales sub ochi) în timpul zilei, astfel încât ochii tăi să arate mai deschiși și mai trezi.

4. Nu îți cureți pensulele

Femeile au tot timpul tendința de a aplica machiajul cu pensulele sau bureții vechi, murdari și se întreabă apoi de ce machiajul lor nu arată proaspăt și finisat.

Ei bine, poate dacă ar încerca să-și spele uneltele folosite cu un șampon ușor sau cu un detergent instant, sau să-și înlocuiască bureții în mod regulat, problema ar fi rezolvată.

5. Nu îți schimbi machiajul sezonier

Schimbarea formulelor de machiaj în sezonul de primăvară și toamnă este esențială pentru revigorarea și reîmprospătarea look-ului tău.

Citește și:   Cele mai smintite practici pe care le-au încercat oamenii de-a lungul istoriei în viața intimă

Tenul tău are alte nevoi în anotimpurile extreme, cum ar fi vara, când trebuie să fie acoperit cu un fond de ten cu SPF de 30 sau chiar mai mare, pe când iarna, protecția poate fi mai mică.

6. Porți aceleași nuanțe ani de zile

La fel ca și paletele fardurilor pe care le folosești, și fondul de ten trebuie schimbat odată la ceva vreme, ba chiar în funcție de sezon.

În plus, schimbarea culorilor fardurilor utilizate în mod regulat te va ajuta să experimentezi cu mai multe look-uri îndrăznețe.

7. Testarea nuanțelor de machiaj pe zonele greșite

Femeile au destul de des tendința de a testa culoarea unui nou fond de ten sau a unui ruj pe spatele mâinii, dar aceasta este calea greșită de a o face.

Mâinile pot avea mai multă roșeață decât fața ta.

Aplică fondul de ten mai degrabă pe linia maxilarului, iar pentru rujul de buze, aplică-l cu o perie de buze dezinfectată cu alcool înainte.

Urmărește până la capăt video-ul de mai jos și descoperă alte serii de greșeli într-ale make-up-ului pe care sigur le faci fără să-ți dai seama, și care nu fac decât să-ți ruineze aspectul.

Click pe video pentru mai multe detalii!

Învață din acest articol cum să te ferești din a arăta groaznic, evitând toate aceste greșeli de machiaj începând de acum!

loading...
Continuați lectura
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Îngrijire

Sus