Connect with us

15 trend-uri de fashion care au ofensat întreaga lume

Modă

15 trend-uri de fashion care au ofensat întreaga lume

15 trend-uri de fashion care au ofensat întreaga lume

VEZI VIDEO MAI JOS:

Când vine vorba de modă, cu toții avem un stil vestimentar unic în care ne simțim bine și care ne reprezintă. Cel mai adesea, îmbrăcămintea este menită să transmită un mesaj despre noi, și categoric majoritatea oamenilor își doresc să exprime mesajul corect despre ei, unul care să fie acceptabil din punct de vedere social.

Totuși, uneori există oameni care se îmbracă în afara limitelor bunului simț, și nu neapărat pentru că sunt așa ca persoane sau că vor să jignească societatea, ci pur și simplu le plac să încerce trend-uri despre care restul oamenilor consideră că sunt ofensive.

Fie că este vorba de o rochie mult prea decoltată pentru bunul simț social sau de un mesaj cu un imprimeu indecent sau un text care conține cuvinte vulgare, moda poate fi destul de ofensivă uneori.

Nu știm dacă designerii au început să fie lipsiți de inspirație sau dacă se dedau încercării de a fi „cool” în ochii tinerilor rebeli din ziua de azi, cert este că astfel de lucruri se întâmplă și pot fi observate cu ochiul liber, la fiecare colț de stradă.

Categoric ți s-a întâmplat să vezi mai mult de o dată oameni care purtau o îmbrăcăminte nu prea extravagantă, ci mai degrabă indecentă sau lipsită de bun simț, și te-ai gândit în sinea ta oare ce-a fost în capul lor când au decis să iasă așa afară din casă. Ni s-a întâmplat tuturor.

Citește și:   100 de ani de frumusețe în ROMÂNIA într-un minut

Și totuși, mai există o categorie de tred-uri vestimentare care pot reprezenta o insultă la adresa anumitor persoane, fără a fi vorba despre ținute extravagante sau vulgare.

Aici vorbim despre îmbrăcămintea tradițională, care poartă cu sine anumite credințe religioase sau spirituale pentru anumite comunități.

Spre exemplu, bijuteriile tradiționale din India, care sunt pline de semnificații religioase, pot fi purtate în scopuri pur decorative de oamenii din Occident, fără a ține seama de adevărata lor prețiozitate.

Oamenii din India care vor fi martori la asemenea priveliști vor considera că occidentalii au luat în râs tradițiile și credințele lor, iar automat trend-ul de fashion devine unul ofensiv pentru ei.

La urma urmei, nimănui nu-i place ca propriile sale convingeri cu care a crescut de mic să fie bătaia de joc sau distracția unor oameni care habar nu au despre ceea ce presupun alte culturi din jurul lumii.

De aceea, moda trebuie să respecte întotdeauna granițele decenței culturale. Îmbrăcămintea tradițională, spre exemplu, nu ar trebui să fie purtată de oricine, mai ales dacă nu cunoaște care sunt credințele și semnficațiile pe care hainele ori accesoriile respective le au în alte culturi.

Așadar, încercarea de a fi original și de a introduce îmbrăcăminte din diverse culturi în garderoba ta se poate dovedi a fi o lipsă de respect la adresa oamenilor care se află la celălalt capăt al pământului.

De exemplu, kimono-ul este o îmbrăcăminte care poate fi purtată de oricine, dar care are multe reguli. Cel negru și solid, accesorizat, este purtat doar în perioada de doliu, așa că dacă vei purta un kimono strălucitor cu accesorii negre solide, este o dovadă de lipsă de gust și sensibilitate.

Citește și:   Cum aplici corect oja cu sclipici. Până acum ai folosit-o greșit

Dacă vrei să porți un sari precum femeile din India, o poți face, însă trebuie să ai un oarecare grad de umilință și respect, dar și o cunoaștere a semnificațiilor culturale pe care această îmbrăcăminte le are. Așadar, nu ar fi indicat să porți sari-ul la o petrecere de Halloween, de pildă.

Totuși, există încă destule momente în care oamenii încalcă sau sfidează cu bună știință (ori din ignoranță) regulile utilizării anumitor haine. Nu știm care sunt intențiile lor, ci doar că lipsa lor de informare denotă o lipsă a bunului simț la adresa societății.

În video-ul pe care urmează să-l vizionezi mai jos, vei lua la cunoștință 15 trend-uri de fashion care s-au dovedit a fi ofensive pentru oameni din întreaga lume, din motive de neînțeles.

Desigur, este dreptul fiecăruia să se îmbrace exact așa cum îi place, dar cel mai important este să nu depășească limita. Din păcate, unii oameni nu pun preț pe părerile celor din jur, și astfel ajungem să vorbim despre situații în care moda devine ofensivă, iar trend-urile de fashion ajung de râsul lumii.

Click pe video și Distribuie!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a înțelege mai bine perspectiva despre care am discutat în acest articol. La final, spune-ne care dintre aceste trend-uri ți se pare a fi cel mai lipsit de respect.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Modă

Sus