Connect with us

23 de fotografii rare pe care nimeni nu ți le-a arătat în școală și care îmbracă istoria într-o lumină nouă

Motivație

23 de fotografii rare pe care nimeni nu ți le-a arătat în școală și care îmbracă istoria într-o lumină nouă

23 de fotografii rare pe care nimeni nu ți le-a arătat în școală și care îmbracă istoria într-o lumină nouă

Istoria este plină de fapte pe care nici un manual școlar nu le-ar putea surprinde în întregime. De fapt, cele mai multe dintre evenimentele importante au fost lăsate pe dinafară.

Cele mai multe personalități istorice care au adus schimbări impresionante în lume nu au ajuns între paginile manualelor școlare.

Sau dacă au ajuns, au fost prezentate numai într-o singură ipostază.

Viețile lor ar fi oferit mai multă inspirație dacă ar fi fost prezentate din mai multe unghiuri, dar din nefericire, asta este ceva ce programa școlară nu ar fi putut cuprinde.

Istoria este vastă, complexă, un loc de referință pentru cei care vor să construiască un viitor mai bun, și cine ne poate spune cum să facem asta mai bine decât fotografiile?

Fotografiile istorice sunt o dovadă a existenței unor oameni cu minți briliante, a unor evenimente sau locuri de la care avem numai lecții utile de învățat, dacă știm unde să privim sau unde să le căutăm.

Este păcat că lucrurile ne sunt prezentate doar dintr-o singură perspectivă atunci când suntem în școală. Profesorii nu fac decât să ne oblige să reținem nume, ani, evenimente și locuri, fără să intre în substraturi.

Ca atare, suntem obișnuiți să percepem figuri istorice faimoase și evenimente doar așa cum ne sunt ele prezentate în manualele școlare, fără a avea vreun interes în a le descoperi și altfel.

Doar atunci când devenim adulți ne dăm seama de puternicul impact pe care aceste persoane, locuri sau evenimente istorice l-au avut cu adevărat în construirea realității noastre de astăzi.

Citește și:   15 dintre cele mai STUPIDE produse pe care își cheltuie oamenii banii! Numărul 10 este total INUTIL!

Prin urmare, ne îndreptăm către Internet pentru a ne ilustra lucrurile dintr-o altă perspectivă. Dar nici măcar informațiile nu pot fi uneori atât de grăitoare precum sunt pozele.

Fotografiile istorice dețin o anumită încărcătură emoțională pe care cuvintele nu o pot egala sau atinge în măsură. De aceea, în video-ul de mai jos, vă prezentăm câteva fotografii istorice remarcabile, care te vor face să vezi lumea cu alți ochi.

De pildă, până acum, nu ți-ai fi putut imagina că unele personalități precum Freud, Papa Francis, Bruce Lee și Charlie Chaplin au fost cândva tineri, și au arătat cu totul diferit față de chipurile bătrâne din cărți și manuale școlare.

Cum crezi că arătau Ernesto Che Guevara și Fidel Castro când erau doar niște adolescenți? Va trebui să urmărești video-ul de mai jos pentru a afla asta!

Sau știai că Freud era de părere că prietenii noștri patrupezi, câinii, pot recunoaște adevăratele stări ale unei persoane, mai bine decât oricine altcineva?!

În plus, tot ei erau cei care ajutau oamenii să se relaxeze, ca atare, Freud îi permitea câinelui său de rasă chow chow, pe nume Jofi, să participe la sesiunile sale de terapie.

Jofi s-a dovedit a fi un ajutor mai mult decât neașteptat pentru Freud.

În cazul anumitor figuri istorice pătrunzătoare, este greu de imaginat că au existat vremuri în care ele s-au ocupat de cu totul și cu totul alte lucruri, sau că au avut profesii diferite față de cele pe care le cunoaștem în prezent.

Citește și:   Cele mai STRANII și țicnite tradiții din lume! Rămâi fără replică!

Istoria se repetă în cazul altor figuri importante. De exemplu. Bruce Lee și fiul său, Brandon Lee, au avut amândoi parte de aceeași soartă: au murit pe platourile de filmare.

Tatăl a murit la vârsta de 32 de ani, în timp ce filma pentru „The Game of Death”, iar fiul a murit la doar 28 de ani, în timp ce filma scene pentru „The Crow”.

Când auzi numele lui Pablo Picasso, te gândești la minunatele sale tablouri și opere de artă. Dar te-ai gândit vreodată la Picasso în ipostaza de tată?

Ei bine, în video-ul de mai jos, vei avea ocazia să-i cunoști comorile vieții sale, pe 2 dintre cei mai tineri copii ai săi: Claude și Paloma Pocasso.

Claude conduce acum Picasso Administration, iar excentrica Paloma este un designer faimos de bijuterii, care conduce propriul ei imperiu de parfumerie.

Tot în video-ul de mai jos vei avea ocazia să o vezi pe Maica Teresa la vârsta de 18 ani, dar și împreună cu sora ei, purtând costume tradiționale. Cu siguranță este o ipostază pe care nu ai fi asociat-o cu renumele ei!


Click pe video pentru mai multe detalii!

Fotografiile din video-ul de mai sus ascund lecții nebănuite de istorie, care te vor face să vezi lumea într-o cu totul altă perspectivă!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Motivație

Sus