Connect with us

6 semne că ești într-o relație toxică și cum le poți schimba

Relații

6 semne că ești într-o relație toxică și cum le poți schimba

6 semne că ești într-o relație toxică și cum le poți schimba

Tot scopul unei relaţii este să găseşti acea apropiere care este benefică stării de bine a amândurora şi a evoluţiei voastră ca şi individ.

Dacă tu şi partenerul tău puneţi constant ziduri între voi atunci când vine vorba despre discuţiile serioase, pentru că sunt mult prea ciudate şi prea personale, cel mai probabil, relaţie nu se îndreaptă către vremuri bune.

Societatea din ziua de azi a făcut în aşa fel încât oamenii să îşi găsească din ce în ce mai greu un partener, pentru că oamenii încearcă, acum, să-l găsească pe cel mai potrivit, nu doar să găsească unul, oricare ar fi.

Deşi mijloacele de comunicare se dezvoltă din ce în ce mai tare, iată că oamenilor le este din ce în ce mai greu să comunice, iar această lipsă de comunicare reprezintă una dintre cele mai probleme în viaţa de cuplu.

Nimeni nu mai este oblligat să trăiască într-o relaţie pe care nu şi-o doreşte, pentru că acum nu mai eşti presat de timp sau de societate să te căsătoreşti rapid ca să poţi să fii în rând cu lumea.

Iată care sunt câteva situaţii pe care nu ar trebui să le accepţi niciodată de la partenerul tău, indiferent de ce reprezintă acesta pentru tine:

1. Sănătatea – este tot ce ai mai de preţ în viaţă şi ceea ce te susţine. Dacă ascunzi informaţii legate de problemele de sănătate, fie că este ceva fizic sau psihic, cel mai probabil că nu îi permiţi partenerului tău să fie acolo pentru tine.

Atunci când ai o problemă de sănătate trebuie să discuţi cu partenera sau cu partenerul tău şi să îl laşi să aibă grijă de tine dacă îşi doreşte.

Citește și:   Comportamentul feminin care înnebunește toți bărbații! Fă asta și îl vei atrage pentru totdeauna!

2. Intimitatea – în cazul unei relaţii de lungă distanţă, este de la sine înţeles că relaţia intimă a intrat într-o rutină previzibilă.

În timp ce este absolut minunat că amândoi aţi ajunsă să vă simţiţi confortabil unul cu celălalt, există o şansă să fi căzut într-o stare de lene care nu vă mai lasă să munciţi pentru relaţia voastră.

Este o posibilitate să găseşti că relaţiile intime sunt plictisitoare şi că nu te mai satisfac aşa cum o făceau înainte. Nu ezita atunci când vine vorba despre aceste situaţii.

Există şanse mari ca şi partenerul tău să simtă acelaşi lucru, dar acesta nu poate citi gânduri, aşa că este mai bine să discuţi, chiar dacă îţi este frică să nu-l ofensezi. Preia iniţiativa şi discuta despre direcţiile nefavorabile în care se indreapra relaţia voastră.

3. Reacţiile către copii – acest subiect va fi adus în discuţie la un moment sau altul. Răspunsul legat de acest factor poate să rupă sau lege o relaţie. Dacă tu îţi doreşti o familie mare într-o zi, asigură-te că şi el vrea acelaşi lucru.

Oare este corect să menţii o relaţie în cazul în care nu vă doriţi acelaşi lucruri de la viaţă? Unele persoane acceptă asta în speranţa că lucrurile se vor schimba, dar asta se întâmplă foarte rar.

4. Problemele financiare – într-o lume perfectă, oamenii nu ar trebui să îşi facă griji despre bani, dar acea lume nu există, din păcate. Dacă îţi faci griji în ceea ce priveşte modul în care partenerul tău cheltuie banii, ar trebui să discutaţi despre asta.

Până la urmă, în acest fel puteţi să vă maturizaţi împreună şi să învăţaţi cum vă puneţi de acord în mai multe privinţe. Totuşi, dacă partenerului îi este greu să se oprească din cheltuit atunci când aveţi ceva restante, ei bine, atunci lucrurile sunt grave.

Citește și:   Toate cuplurile FERICITE fac aceste lucruri. ÎNCEPE ȘI TU DE ACUM

Această discuţie nu trebuie să fie evitată, pentru că vrei să te asiguri că te poţi baza pe cealaltă jumătate a ta.

5. Planuri de viitor – întreabă-te ce fel de viitor îţi doreşti alături de partenerul tău şi încearcă să porţi această discuţie. Oamenilor le este teamă să poarte această discuţie, în special pentru că nu vor să pară disperaţi.

Totuşi, după primele luni, această discuţie trebuie purtată. Poate că partenerul tău îşi doreşte să se mute în alt oraş sau în altă ţară, în timp ce tu îţi doreşti să te stabileşti în zona aceea şi să-ţi întemeiezi o familie.

Acest gen de discuţii te pot salva de o inimă frântă, mai ales dacă nu eşti genul de om care să accepte idee unei relaţii la distanţă.

6. Nesiguranţe – cu toţii le avem şi, la un moment dat, acestea vor ajunge evidente şi pentru patenerul nostru. Poate că nu îi place cum îi stă nemachiata sau poate că îl deranjează că are puţină burtică.

Este extrem de uşor să îţi faci partenerul să se simtă bine în pielea lui. Foloseşte un compliment simplu şi plasat la momentul potrivit, pentru că nimeni nu este obligat să stea cu cineva care nu îl face să se simtă bine în pielea lui.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Relații

Sus