Connect with us

Trei stadii ale relației care demonstrează diferența între dragoste și dorință!

Relații

Trei stadii ale relației care demonstrează diferența între dragoste și dorință!

Trei stadii ale relației care demonstrează diferența între dragoste și dorință!

Te-ai întrebat vreodată dacă eşti îndrăgostit cu adevărat sau dacă eşti doar plin de dorinţă? Ei bine, dragostea adevărată apare doar în timp, iar călătorie de la dorinţa la dragoste este diferită.

Fiecare cuplu trece de la atracţie la dragoste în moduri diferite şi în perioade de timp diferite. Dragostea este un sentiment intens a afecţiunii tale către o altă persoană.

Este o formă de atracţie profundă care duce către ataşare emoţională. Pe de cealaltă parte, atracţia este o formă puternică de dorinţa de natură intimă care este bazată doar pe partea fizică.

Doi indivizi îşi vor transforma dorinţa în dragoste atunci când vor ajunge să se cunoască cu adevărat (defecte şi calităţi) şi atunci când trec de nivelul de fantezie.

Doctorul Helen Fisher, un cercetător special pe subiectul dragostei romantice, a identificat trei nivele ale dragostei în cartea sa. De ce ea? De ce el? Cum să găseşti să şi păstrezi dragostea eternă este o întrebare care a inspirat foarte specialiştii să caute adevărul.

Tu în ce stadiu te afli?

Stadiul 1: dorinţa – se pare că acesta este modul în care ne îndrăgostim, este ceva la mijloc care ne conduce prin dorinţă. Hormonii joacă un rol important în acest stadiu. Experţii ne spun că acesta începe imediat şi că poate să dureze până la doi ani,

Semnele acestui stadiu – eşti foarte concentrat pe apariţia fizică a obiectului dorit. Există o dorinţă mare de a întreţine relaţii intime, dar nu există conversaţii emoţionale.

Preferi să păstrezi conversaţia la nivelul fanteziei, fără să discuţi despre sentimente adevărate. Sunteţi iubiţi, dar nu şi prieteni.

Stadiul 2: atracţia – Acesta este stadiul în care te-a lovit atracţia. Petreci ore întregi visând la iubitul tău, nu mai dormi şi nu mai mănânci.

Citește și:   Lucruri din viața de zi cu zi care dovedesc că trăim într-o minciună!

Hormoni ca şi serotonina şi dopamina te influenţează să simţi atracţie şi o formă de infatuare, bătăile inimii nu mai sunt regulate şi poţi să simţi că eşti chiar puţin nebun.

Stadiul 3: dragoste adâncă şi ataşare – atunci când un cuplu a ajuns să se cunoască foarte bine, mai departe de faza în care v-aţi curtat. Acum sunteţi conştienţi de personalitatea exactă a pertenerului, inclusiv slăbiciunilor şi defectelor.

Alegeţi să vă iubiţi şi să vă acceptaţi exact aşa cum sunteţi şi un hormon care se numeşte oxitocina îşi face efectul, un neorohormon al dragostei. Acesta este hormonul ataşării. Este eliberat în timpul momentul maxim de plăcere şi se pare că leagă adulţii care sunt intimi.

Teoria susţine faptul ca partenerii care întreţin mai multe relaţii ajung să aibă o conexiune mai bună. Socrate avea dreptate atunci când susţinea că „acolo unde există dragoste, există nebunie curată”.

Dragostea romantică şi dependența împart aceeaşi chimie a creierului. Aşadar, dacă nu eşti interesat de o relaţie serioasă, ar trebui să nu amăgeşti pe nimeni, mai ales prin relaţii intime.

Practic ne păcălim singuri atunci când spunem că păstrăm lucrurile casual, pentru că al nostru creier este conectat cu partenerul cu care experimentăm plăcere.

Semne care atestă că eşti un romantic adevărat – acest tip de dragoste nu este doar o emoţie, este o poftă. Se pare că puterea dragostei este mult mai mare decât cea a dorinţei.

Posesivitatea – atunci când îţi doreşti să ai lângă tine doar o singură persoană, ştii că eşti într-o relaţie solidă. Îţi doreşti să petreci timp cu persoana respectivă, pe lângă cel petrecut în dormitor.

Citește și:   Cele mai ciudate trenduri din lume! Pistrui tatuaţi definitiv! Numărul 2 e şi mai hilar!

Te angajezi în conversaţie şi uiţi despre orele care trec. Vreţi să vă ascultaţi unul pe altul cu onestitate şi vreţi să vă faceţi unul pe altul fericiţi. Vă motivaţi să fiţi persoane mai bune şi vreţi să vă cunoaşteţi prietenii şi familia.

În acest moment, există o nouă cale care balansează foarte tare dragostea şi dorinţă, pentru că sunteţi fericiţi împreună şi flacără a rămas vie, există un sentiment de siguranţă, aventura, confort şi pasiune.

Specialiştii susţin că cele mai fericite cupluri sunt cele care îşi păstrează pe toată perioada relaţiei această balanţă între dragoste şi pasiune. De cele mai multe ori flacăra se stinge, iar oamenii rămân cu o formă de respect unul faţă de altul şi atât.

Te poţi bucura de această formă de descopriere de sine în ceea ce priveşte acest subiect, mai ales atunci când vine vorba despre dorinţa. Dacă între voi exista o chimie bună, atunci cu siguranţă că se va transforma în dragoste.

Nu grăbi lucrurile, permite relaţiei să se deruleze natural. Cu cât aduci mai multă dragoste, onestitate, pasiune şi romantism în relaţia ta cu tine însuţi, cu atât va fi mai uşor să atragi pe cineva care va împărtăşi aceleaşi calităţi.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Fiecare persoană ştie care sunt calităţile pe care le caută la cineva, dar este extrem de indicat să fim deschişi la persoanele din jurul nostru atunci când suntem singuri. Nu se ştie de cine te vei simţi atras şi, de acolo, totul se va derula în direcţia potrivită.

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Relații

Sus