Connect with us

Tu poți discerne toate culorile din imagine? Află care este sensibilitatea ochilor tăi cu acest test distractiv

Stil de viață

Tu poți discerne toate culorile din imagine? Află care este sensibilitatea ochilor tăi cu acest test distractiv

Tu poți discerne toate culorile din imagine? Află care este sensibilitatea ochilor tăi cu acest test distractiv

În mediul online s-au vehiculat foarte multe teste de vedere, dar nu există un test mai bun ca cel pe care urmează să-l vedeţi mai jos. În timp ce multe teste clasice se bazează pe mărimea unor cifre şi litere, iată că există un test care se concentrează pe abilitatea ochiului de a distinge mai multe nuanțe diferite ale aceleaşi culori.

În filmuleţul de mai jos veţi fi supuşi unui test foarte simplu şi distractiv care vă va pune vederea în dificultate, pe măsură pe înaintaţi. Fiecare nivel devine din ce în ce mai greu, iar specialiştii au realizat că 90% dintre oameni nu îl pot finaliza cu rezultate perfecte.

Dacă vrei să afli şi tu dacă faci parte din cei 10% care au o vedere perfectă, te încurajăm să urmezi şi tu indicaţiile testului şi să-l duci până la capăt.

Tot ce trebuie să faci este să distingi culoarea diferită, culoarea care iese din comun. Deşi testul începe de la un nivel foarte facil, vei observa pe măsură ce înaintezi cât de greu devine să realizezi care este culoarea diferită.

Aşadar, îţi urăm multă baftă şi îţi propunem cu această ocazie să înveţi câteva lucruri despre ochii oamenilor, fără de care viaţa noastră nu ar fi la fel de frumoasă.

Se întâmplă să nu acordăm ochilor noştri atât de multă importanţă până când nu apare o problemă şi vederea noastră este afectată. Dar atunci când înveţi mai mult despre ochii tăi, îţi dai seama cât sunt de minunaţi! Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre ochii tăi:

1. Ochii au început să se dezvolte acum 550 de miliaone de ani. Cei mai simpli ochi erau grupuri de proteine fotoreceptoare la animalele unicelulare.

Citește și:   Criminala de la metrou a fost reținută. Primele imagini cu femeia care a împins o tânără pe șine

2. La două săptămâni după ce este conceput fătul, încep să i se dezvolte ochii. Lungimea totală a unei genelor căzute într-o viaţă este de peste 25 de metri, iar o geană rezista în jur de cinci luni.

3. Pentru a fi protejaţi, ochii stau într-un buzunar al pleoapelor, iar sprâncenele previn picăturile de sudoare să intre în ochi, iar genele previn murdăria să ajungă la ochi.

4. Ochii tăi rămân în aceeaşi formă de la naştere până la moarte, în timp ce nasul şi urechile tale continua să crească. Ochiul este este compus din mai mult de două milioane de părţi care lucrează.

5. Doar 1/6 din ochiul unui om este expus. Corneea este singurul ţesut care nu are sânge.

6. Oamenilor nu li se pot face transplanturi de ochi. Mai mult de un milion de nervi şi fibre conectează fiecare ochi la creier, iar în prezent oamenii de ştiinţă nu au găsit modalitatea de a rezolva această problemă.

7. 801% dintre memoria noastră este determinată de ceea ce vedem. 80% din ceea ce învăţăm, învăţăm prin ceea ce vedem. Ochii se vindecă foarte rapid, iar în cazul unui tratament corespunzător, o cornee zgâriată minor se poate vindeca în aproximativ 48 de ore.

8. În lumea largă, există aproximativ 39 de milioane de oameni orbi. 80% dintre problemele de vedere ale lumii, pot fi evitate sau vindecate.

9. Oamenii şi câinii sunt singurele specii care caută să facă un contact vizual cu alţi indivizi, iar câinii au această interacţiune doar cu oamenii.

10. O amprentă are 40 de caracteristici unice, dar un iris are 256, un motiv pentru care reţină se foloseşte din ce în ce mai des în scopuri de securitate.

Citește și:   25 de STARURI care se potrivesc ca o mânușă în rolurile celor mai cunoscute PRINȚESE Disney

11. Oamenii orbi îşi pot vedea visele dacă nu s-au născut orbi.

12. Ochii roşii din poze apar din cauza faptului că lumina bliţului sare din spatele ochiului tău. Coroida este localizată în spatele retinei care este foarte bogată în vase de sânge, ceea ce o face să pară roşie pe film.

13. Ochii sunt al doilea cel mai complex organ după creier.

În cazul în care aceste informaţii te-au luat prin surprindere, îţi putem spune că nu eşti singurul. Oamenii s-au obişnuit să ia totul de-a gata, fără să se gândească exact cum funcţionează corpul lor. Această lipsă de informaţie cauzată de superficialitate este de cele mai multe ori foarte dăunătoare.

Cel mai bine ar fi să fim informaţi şi să nu uităm că vederea poate fi afectată foarte uşor, mai ales de ecranele calculatoarelor, televizoarelor şi laptopuri, aparate pe care le folosim foarte des în ultimii ani.

Specialiştii ne recomandă să folosim ochelari de protecţie în cazul în care avem un loc de muncă în care suntem supuşi unor astfel de situaţii.

Chiar dacă nu ai avut niciodată probleme cu vederea, este important să îţi faci un test, fie că este în mediul online, pentru distracţie, fie că este la un specialist, ceea ce este foarte indicat, pentru că în general este mai bine să previi decât să tratezi.

Pentru testul de vedere pe care doar 10% din oameni îl pot duce la bun sfârşit, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Stil de viață

Sus