Connect with us

10 dintre cele mai NEOBIȘNUITE telefoane mobile care ies cu totul din tiparele STANDARD!

Tehnologie

10 dintre cele mai NEOBIȘNUITE telefoane mobile care ies cu totul din tiparele STANDARD!

10 dintre cele mai NEOBIȘNUITE telefoane mobile care ies cu totul din tiparele STANDARD!

Aproape fiecare telefon inteligent are câteva aplicaţii în dotare care sunt destul de interesante, mai ales că acum telefonul mobil este folosit pe post de agendă, orar, aparat de fotografiat, spaţiu pentru stocarea amintirilor, pe lângă apeluri şi mesaje. Desigur, unele pot avea un ecran mai mare, mai mult spaţiu, şi chiar alte caracteristici care le pot face mai bune decât altele, dar în mare, vedem acelaşi telefoane peste tot.

Piaţa telefoanelor mobile este destul de stabilă în vremurile noastre. Cele mai mari firme Apple, Samsung şi altele, oferă aceleaşi servicii: ecran mare cu touch, sunet şi culori bune şi un software care merge rapid. Sistemele de operare sunt destul de diferite, dar funcţionează pe aceleaşi principiu.

Sunt, totuşi, unele firme care vor să opereze într-un mod total diferit. Una dintre aceste firme este Blackberry, mai ales că fanii acetui model de telefon au fost extrem de supăraţi atunci când modelul clasic a fost eliminat din producţie. Deşi tastatura micuță era destul de greu de folosit, unii oameni simţeau că încă ţineau o parte din trecut, alături de ei.

Unele dintre telefoanele pe care urmează să le vedeţi, sunt totuşi, de cea mai bună generaţie, şi oferă servicii pe care nu le găsiţi la orice pas. Acestea nu ajung la oricine şi sunt total ieşite din comun. Deşi oamenii folosesc de obicei un iPhone sau un Android, iată că mai sunt şi excepţii.

Acum când priveşti în jurul tău, fie că pe stradă sau în mijloacele de transport în comun, îţi este imposibil să nu vezi 90% din populaţie cu un telefon mobil în mână. Acest lucru îţi iese în evidenţă, mai ales pentru că telefoanele sunt, în cea mai mare parte, de la aceeaşi firmă, iar atunci când în metrou se aude o anumită sonerie foarte cunoscută, poţi vedea cum cel puţin 10 oameni îşi verifică telefonul, crezând că sunt căutaţi de cineva.

Citește și:   Cele mai ilare 10 gafe ale hotelurilor care au uimit turiștii! Nu vei ști de care să râzi mai tare!

Nu a fost mereu aşa. Înainte de notorietatea telefoanelor cu ecran touch, erau la modă telefoanele cu clapetă şi cu tastatură, care ofereau şi ele, la vremea respectivă, farmecul lor (atunci când aveai telefon cu clapetă şi voiai să închei convorbirea în mod dramatic, îţi era imposibil să nu o trânteşti, ca şi cum persoana de la capătul celălalt al firului ar vedea ce faci).

Aşa cum a dovedit-o şi timpul, telefoanele vin în diferite forme şi mărimi, iar acestea se schimbă destul de tare de la perioadă la perioadă. Aşa cum acum câţiva ani erau la modă telefoanele cât mai mici, iată că acum sunt la modă telefoanele mari.

Indiferent de formă, mărime sau sistemul de operare, acestea chiar creează dependență, şi, conform specialiştilor, creează şi anxietate, mai ales atunci când vine vorba despre oamenii care trăiesc mereu cu frică în sân că îl vor pierde.

Pentru unii oameni, ideea de a rămâne fără telefon, chiar şi pentru câteva ore este total terifiantă, mai ales pentru că nu se mai simt conectaţi cu cei din jurul lor, activitate care, aparent, îi menţine pe linia de plutire. Aceştia au atacuri de panică dacă îşi uită telefoanele acasă sau rămân fără baterie şi nu au acces la un încărcător.

Deşi pare destul de ciudat că am ajuns să trăim într-o astfel de lume, în care numai o dependență de telefoanele mobile nu ne lipsea, iată că aici ne aflăm. Oamenii îşi încredinţează întreg programul telefoanelor mobile şi nu au nicio problemă să recunoască gradul de stres pe care l-ar avea dacă s-ar întâmpla ceva subit cu telefoanele lor, fără să aibă posibilitatea unui backup.

Citește și:   14 invenții COOL care te vor PROIECTA în viitor! Cât de TARE este a 10-a!

Nu putem să recunoaştem că nu este uşor să trăim fără telefon în fiecare zi, mai ales că ne oferă aplicaţii în care ne notăm tot programul, ceas, calendar, aparat foto şi video şi contact cu absolut toată lumea prin platformele online, care au creat şi mai multă dependență din momentul în care au avut variantă şi pentru mobil.

Nu este deloc un factor surprinzător, ţinând cont de faptul că oamenii sunt atât de dependenţi de ele, că firmele scot pe piaţă cele mai noi şi mai inovative produse, care au mai multe caracteristici uimitoare care ne fac viaţa mai uşoară, dar şi dependența mai mare.

Cum să rezişti unui telefon care este extrem de plat şi care ajunge să facă pentru tine lucrurile pe care i le ordoni? Cum să rezişti să faci poze care a ieşit mai bine cu telefonul decât cu un aparat foto, mai ales că asta înseamnă că ai mereu la îndemână posibilitatea de a face poze profi?

Pentru cele mai neobişnuite telefoane mobile care ies cu totul din tiparele standard, click aici:

Tehnologia este absolut minunată şi ne oferă cele mai interesante produse care nu doar că ne fac viaţa mai uşoară, dar şi mai distractivă. Este foarte important să avem mereu acces la informaţie şi la tot ce este nou, dar nu cred că este o ideea bună să ne lăsăm purtaţi de mirajul tehnologiei, fără a mai vedea nimic în jur.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus