Connect with us

10 efecte speciale ale filmelor care au fost atât de BUNE, încât nimeni nu și-a dat seama că sunt FALSE!

Tehnologie

10 efecte speciale ale filmelor care au fost atât de BUNE, încât nimeni nu și-a dat seama că sunt FALSE!

10 efecte speciale ale filmelor care au fost atât de BUNE, încât nimeni nu și-a dat seama că sunt FALSE!

În principiu, persoanele care sunt pasionate de cea mai nouă tehnologie, vor să vadă în filme cele mai bune efecte speciale.

Dacă stăm să privim evoluţia filmelor de-a lungul anilor, ne dăm seama că au rămas puţine lucruri pe care specialiştii nu le mai pot face. Dacă în perioada Star Wars oamenii erau total fascinaţi de noua tehnologie, iată că acum nu ne mai surprinde nimic.

Iată care sunt câteva dintre cele mai bune efecte speciale care au apărut în filmele din ultimii ani:

Dawn of the Planet of the Apes – creaturile care au apărut în filmul din 2014 au încântat pe toată lumea. Filmul are ca subiect principal povestea unei specii foarte inteligente de maimuţe care vor să preia controlul asupra lumii şi este o capodoperă din punctul de vedere al tehnologiei. Efectele în care maimuţele au scene în care nu apar oamenii au furat privirile spectatorilor pentru că par extrem de reale.

De altfel, nici actorii nu sunt mai prejos. Momentele în care aceastia aveau o conversaţie cu nişte maimuţe care erau practic generate de calculator, au ajuns la un nivel emoţional destul de puternic, chiar dacă practic nu aveau niciun interlocutor.

Pacific Rim – acest blockbuster superb ne spune povestea unor roboţi care salvează lumea de la nişte creaturi monstruoase care ies din ocean. Pentru a realiza asta, regizorul a adunat o echipă de vis, formată doar din cei mai buni oameni din branşă, inclusiv pe unul dintre veteranii filmelor sci-fi, Wayne Barlowe, care a creat majoritatea monştrilor Kaiju, dar şi roboţii Jaeger.

Gravity – acest film este plin de efecte speciale. Acesta îşi are acţiunea în spaţiu şi este o mixtură între tehnologia efectelor speciale şi o poveste emoţională puternică. Regizorul a colaborat cu un astronaut pentru a crea scene cât mai realiste, iar Sandra Bullock a făcut o treabă cu adevărat minunată.

Citește și:   10 modalităţi ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE prin care eşti SPIONAT fără să realizezi! La numărul 8 nu te-ai gândit niciodată!

Costumul special de astronaut al actriţei principale a fost creat în întregime în mod digital, dar toate efectele speciale nu stau în calea acţiunii principale a filmului, care se bazează în principiu pe trăirile interioare ale persoanjului feminin.

Avengers: Age of Ultron – în cel de-al doilea film Avengers, cel care fură cel mai mult din lumină reflectoarelor este personajul Hulk, care este format în cea mai mare parte din efecte speciale şi apare în mai mult de 50% dintre scenele din film. Regizorul a lucrat cu un profesor în medicină pentru a aşeza muşchii lui Hulk aşa cum trebuie, iar rezultatul a fost nemaipomenit.

Matrix – sunt foarte puţine filme care au avut o influenţă atât de mare în ceea ce priveşte efectele speciale ca Matrix. Filmul care a apărut în 1999 a surprins iubitorii de SF. Acest film a ridicat ştafeta în ceea ce priveşte coregrafia scenelor de luptă şi a reinventat cinematografia.

Cea mai cunoscută scenă, cea a glonţului îngheţat, în care Neo reuşește să se ferească de gloanţe, în timp ce camera filma în mod circular, este una care face senzaţie şi acum. Dacă în 1999 această scenă ne-a captivat, iată că oamenii nu s-au săturat de ea nici acum.

Interstellar – acest film în care există o lume a extratereştrilor reală, o gaură neagră calculată matematic şi un spaţiu patru-dimensional în care timpul era o dimnesiune fizică. Fizicianul Kip Thorne a făcut calculele, artiştii de studio au venit cu efectele vizuale, şi Hollywood-ul le-a acordat un Oscar. Unele dintre cele mai impresionante imagini sunt cele din Gaura Neagră Gargantua.

Citește și:   În filme interpretează niște personaje URÂTE, dar în viața reală sunt frumuseți răpitoare! Nu ghicești despre ce celebrități este vorba!

Inception – regizrul Christopher Nolan a făcut ceea ce nu a crezut nimeni că este posibil: a creat un film de succes cu o estetică de interior. Această poveste a fascinat oamenii timp de ani întregi, şi încă o mai face.

Avatar – James Cameron a anunţat în 1996 că va vrea să facă un film care se va numi Avatar, şi că va folosi personaje generate de calculator printr-o modalitate fotorealistă. Până în 2009, acest lucru nu a fost posibil, dar iată că într-un final, James Cameron a reuşit să scoată pe piaţa filmul care a copleşit o lume întreagă şi a făcut istorie în lumea cinematografiei.

Avatar nu este doar un film, este o lume întreagă pe care Cameron a creat-o, unde nivelul de detaliere este absolut incredibil. Regizorul şi echipa sa au petrecut foarte mult timp punând accent pe horticultura din mediul înconjurător, şi în total s-au creat peste 1800 de efecte speciale. Plantele dunt foarte detaliate şi exotice, multe dintre ele modelate de mână.

La fiecare scenă, sute de plante au fost randate, iar eficiența era crucială. De atunci, nimeni nu a mai ajuns la nivelul acestui film, iar James Cameron intra în istorie pentru totdeauna, ca cel care a adus în faţa spectatorilor cele mai bune efecte speciale.

Pentru mai multe exemple de filme cu efecte speciale care au făcut istorie, click aici:

Fiecare film are câte ceva special, fie că este vorba despre efectele speciale, sau despre emoţia şi intensitatea psihologică cu care joacă actorii, dar unele dintre ele chiar ies în evidenţă.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus