Connect with us

10 invenții care au schimbat cursul umanității

Tehnologie

10 invenții care au schimbat cursul umanității

10 invenții care au schimbat cursul umanității

S-ar putea să credeți că nu puteți trăi fără calculatorul dvs. și articolele electrice fără fir, dar ce se întâmplă cu invențiile care au venit înainte? Oamenii au fost inovatori de la începutul timpului pentru a ajunge la locul unde suntem astăzi. Iată doar zece dintre cele sute de invenții care ți-au schimbat profund lumea. Ce altceva ar fi în lista ta?

10. Unelte de piatră

Instrumentele de piatră au fost cea mai timpurie tehnologie a omenirii, inventată de mai mult de 2 milioane de ani în urmă de Homo habilis, un strămoș timpuriu uman. Cele mai simple unelte, cunoscute descoperitorilor lor ca „choppers”, au fost făcute prin zdrobirea unei pietre de cealaltă. Acest instrument inteligent (dacă este brut) poate fi folosit pentru tăiere sau zdrobire. Fără această inovație, omenirea nu ar fi știut niciodată cum este să ai spor în muncă.

9. Dagherotip

Prima fotografie de succes, daguerreotipul, a fost inventată de Louis-Jacques-Mandé Daguerre și Nicéphore Niépce în anii 1830. Prima încercare a lui Niépce a necesitat timp de expunere de 8 ore – Daguerre avea nevoie de 20 sau 30 de minute. Acum, desigur, putem face fotografii ale oricărui lucru pe care îl dorim, oricând, instantaneu. Mulțumim, Daguerre și Niépce, pentru rolul dvs. în realizarea Instagram.

8. Saxofonul

Saxofonul este o invenție relativ recentă. Primul saxofon a fost patentat de Antoine-Joseph Sax la Paris în 1846. A fost primul instrument care combina o trestie (ca într-un clarinet) cu un clopot de alamă (ca în trâmbiță). Fără un sunet unic, nu am fi auzit niciodată jazzul sau nici unul dintre stilurile muzicale care au urmat acest instrument.

7. Procesul Bessemer

Citește și:   9 întrebări la care OAMENII DE ȘTIINȚĂ încă se chinuie să răspundă! A 7 este CONFUZĂ

Procesul Bessemer a făcut posibilă producerea în masă a oțelului. Aceasta a reprezentat o imensă inovare în domeniul construcțiilor și a dus la multe progrese importante. Procesul a fost inventat în mod independent și concomitent de Sir Henry Bessemer (din Anglia) și de William Kelly (din SUA) în anii 1840. În timp ce pentru fabricarea oțelului sunt folosite metode diferite, procesul Bessemer a reprezentat un bloc de construcție important. Fără ea, nu am avea zgârie-norii pe care îi avem azi.

6. Celuloidul

Celuloidul, primul plastic sintetic, este extrem de important pentru viață așa cum o știm. A fost dezvoltată în anii 1860 și 1870 de către industriașul și inventatorul John Wesley Hyatt. Înainte de aceasta, lumea nu ar fi putut să inventeze pungi de plastic sau ceasuri ieftine. De asemenea, celuloidul este cel mai cunoscut în aceste zile pentru că este materialul folosit în film!

5. Cronograf pentru cilindri

Cronograful lui Alva Edison, cilindru, a adus muzică masei. Acesta a fost primul tip de obiect de înregistrare, care a folosit foi de tablă și un stilou vibrator. Invenția din 1857 a fost departe de iPod, dar a dat naștere începutului muzicii portabile. Doar gândiți – înainte de fonograf, dacă oamenii vroiau să asculte o melodie, trebuiau să găsească pe cineva să o cânte. Imaginați-vă că ați fi căutat-o pe Lady Gaga de fiecare dată când ați vrut să auziți „Poker Face”.

4. Zborul din 1903

O listă de invenții ar fi pur și simplu incompletă fără a menționa zborul istoric al fraților Wright. În 1903, Wrights a demonstrat că un avion putea susține zborul sub controlul unui pilot, o operă care nu fusese îndeplinită niciodată. Această invenție a schimbat totul, de la călătorie la transport. Fără zborul Wright, n-am avea destinații de nuntă sau de transport maritim de ultimă oră pentru Crăciun.

Citește și:   REVOLUȚIONAR! Priviți tractorul pe care nu trebuie să-l conduci. Apeși un buton și face treaba de unul singur!

3. Camera de iluminat Iconoscop și receptorul Kinescop

Conceput în 1923 de V.K. Zworykin, iconoscopul a fost folosit în Radio Corporation al primelor emisiuni publice de televiziune din America în 1939. Scena care urma să fie difuzată în televiziune a fost focalizată pe un mozaic sensibil la lumină, din globuri mici de argint tratat, care presupunea o încărcătură electrică proporțională cu puterea iluminare. Un fascicul de scanare îngust, împușcat dintr-un pistol de electroni și tras pe mozaic prin bobine de deviere magnetică, a provocat o succesiune de tensiuni să treacă pe o placă de semnal. Semnalul de imagine a trecut apoi la un amplificator pentru a fi transmis la un receptor de televiziune.

2. Circuitul integrat

Electronica modernă pur și simplu nu ar fi posibilă fără circuitul integrat, inventat în 1958 de Jack Kilby. Circuitul integrat este, de asemenea, cunoscut sub numele de microcip „foarte important”, care alimentează smartphone-ul, Furby-ul tău și chiar părți ale mașinii tale.

1. Computer personal Apple II

Indiferent dacă sunteți în prezent într-o bibliotecă, în laborator sau în baie, nu ați citi această listă fără invenția calculatorului personal. În 1977, Stephen Wozniak a dezvăluit Apple II, PC-ul care a deschis drumul spre utilizarea pe scară largă a utilizării personale a calculatorului de acasă. Apple a devenit de atunci un nume de uz casnic, iar computerul a evoluat de la ceea ce odată a luat o cameră întreagă la un dispozitiv care se poate potrivi în geantă sau buzunar.

Sursa

Pentru mai multe detalii urmăriți și acest video:

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus