Connect with us

10 modalităţi ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE prin care eşti SPIONAT fără să realizezi! La numărul 8 nu te-ai gândit niciodată!

Tehnologie

10 modalităţi ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE prin care eşti SPIONAT fără să realizezi! La numărul 8 nu te-ai gândit niciodată!

10 modalităţi ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE prin care eşti SPIONAT fără să realizezi! La numărul 8 nu te-ai gândit niciodată!

Tehnologia este, pentru oamenii de azi, ceva de nelipsit. Viaţa noastră ar fi total desorganizată fără telefon, tabletă sau laptop.

Să fiu sinceră, dacă acestea ar dispărea, nici nu cred că am şti ce să facem cu timpul nostru.

Ne bucurăm atât de mult de faptul că toate aceste lucruri ne fac viaţa mai uşoară, încât începem să uităm care sunt , mai exact, părţile negative.

Una dintre părţile negative o reprezintă faptul că nu mai avem intimitate. În timp ce ne folosim liniştiţi telefonul, există cineva, undeva, care ştie mereu unde eşti, ce faci, cu cine eşti.

Poate pare absurd, dar nu este. Din ce în ce mai mult ni se confirmă că suntem mereu monitorizaţi de stat.

Cel mai important caz, a fost cel lui Edward Snowden, fost agent secret la CIA şi NSA. Acesta avea acces la foarte multe informaţii, prin funcţia lui de colaborator tehnic.

Dar ceva s-a întâmplat. Acesta a spun că nu mai este de acord cu tactica statului american şi că această tactică nu este deloc în acord cu principiile sale morale.

Agentul a divulgat foarte multe informaţii şi a fugit din ţară, apoi a căutat azil politic în China şi Rusia.

Unii l-au numit trădător, alţii l-au numit erou. Dar ceea ce rămâne cu siguranţă valabil este faptul că acesta ne confirmă că statul ne spionează în fiecare zi.

Iată câteva modalităţi prin care eşti spionat fără să realizezi:

Prin telefonul mobil:

Foarte mulţi oameni merg pe principiul că atât timp cât nu au nimic de ascuns, nu îi deranjează prea tare. E adevărat. Să spunem că nu faci nimic ilegal sau imoral.

Să spunem că, în lumea în care trăim, trebuie să fim supravegheaţi pentru a fi protejaţi de acte de terorism şi alte pericole.

Citește și:   Uite cum poți face semnalul de la Wi-Fi să fie de 10 ori mai PUTERNIC, cu ajutorul unei CHEIȚE de la o cutie de bere sau suc

Dar toate astea au şi o parte negativă. Chiar ai încredere în oamenii care te privesc zi de zi?

Poate acum ai, dar există posibilitatea ca, într-o zi, o persoană care are acces la toate aceste imagini cu tine, de la tine din casă, să vrea să le folosească împotriva ta.

Una dintre cele mai mari dezvăluiri de-ale lui Edward Snowden este faptul că toate înregistrările de pe telefonul tău personal sunt păstrate.

Aceştia ştiu pe cine ai sunat, când ai sunat şi cât a durat conversaţia. Unii oameni consideră acest act de privare de intimitate mai grav decât faptul că îţi sunt ascultate telefoanele.

Prin televizor:

Cea mai nouă tehnologie permite marilor companii să te vadă uitându-te la televizor. Asta înseamnă, la propriu, că privesc ceea ce faci tu în timp ce te uiţi la TV, la tine în dormitor sau sufragerie.

Aşadar, tu practic îţi cumperi, fără să-ţi dai seama, o cameră de supraveghere, prin televizor.

Prin cameră web

Deşi este o informaţie cunoscută, nu toţi oamenii realizează că cei mai buni hackeri îţi pot accesa cameră web, destul de uşor, fără acordul tău.

Cea mai proastă ideea este să accesezi anumite link-uri necunoscute pe care le primeşti în căsuţa ta de email.

Prin transportul public

Spionajul prin transporul public este o altă dezbatere înfocată în rândul cunoscătorilor. Cele mai multe dintre oraşe au o formă de supraveghere în transportul în comun, dar cele mai multe dintre ele sunt camere standard.

Aparent, se lucrează la o metodă prin care se vor introduce şi microfoane, pentru o funcţionare mai propice a combaterii infracţiunilor. Dar nu este totuşi, prea mult?

Citește și:   Imagini amuzante din cărțile de colorat care au fost compromise de adulți

Prin localizare imediată

În principiu, în acest moment toată lumea are câte un telefon mobil de ultima generaţie. Aceste telefoane, au, de cele mai multe ori, funcţia GPS.

Asta înseamnă că statul ştie exact unde eşti. Din fericire, atunci când eşti la tine în ţară, nu reprezinţi prea mare interes.

Dar când părăseşti ţara este cu totul o altă discuţie. Edward Snowden spunea că acesta recepţiona în jur de cinci milioane de locaţii zilnic.

În timp ce un procentaj foarte mic era folosit să combată infracţiuni şi acte de terorism, restul era format din oameni normali.

Prin verificarea istoricului tău

Când ne referim la istoric, nu vorbim despre acel istoric pe care îl ştergi tu atunci când te simţi cu musca pe căciulă. Vorbim despre ceva ce a rămas, de fapt, de mult în calculatorul tău.

Probabil că eşti la curent de termenul de „cookies”. Acest termen se referă la toate datele care sunt înmagazinate pe browser-ul tău atunci când foloseşti un site.

Acestea te ajuta în multe feluri, inclusiv prin a-ţi reţine parolele, ceea ce îţi dă ocazia să uiţi multe dintre ele.

Partea negativă este că aceste date pot fi vândute celui care plăteşte cel mai mult. La ce ar folosi, vă întrebaţi?

Ce spuneţi de publicitate? E ca şi cum o firmă de marketing face nişte sondaje de opinii fără să folosească nici măcar un om.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Vreau să concluzionez prin a spune că, deşi nu avem nimic de ascuns, câteodată este liniştitor să ştii că eşti în intimitate, măcar la tine acasă.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Tehnologie

Sus