Connect with us

11 lucruri pe care ar trebui să le ștergi imediat de pe Facebook! Numărul 4 îți face mai mult rău decât bine!

Tehnologie

11 lucruri pe care ar trebui să le ștergi imediat de pe Facebook! Numărul 4 îți face mai mult rău decât bine!

11 lucruri pe care ar trebui să le ștergi imediat de pe Facebook! Numărul 4 îți face mai mult rău decât bine!

Cu miliarde de utilizatori, Facebook este unul dintre cei mai puternici influențatori din lume. Dar la fel cu tot ceea ce este puternic, trebuie să ai grijă cum te descurci cu asta.

În timp ce Facebook afirmă că protejarea confidențialității utilizatorilor săi este o prioritate maximă, există anumite informații pe care nu ar trebui să le afișezi acolo, cum ar fi adresa ta de domiciliu sau unde ai fost la școală.

Un hacker a declarat că ar putea folosi cu ușurință informațiile pe care oamenii le postează în chestionarele de pe Facebook în care-și etichetează prietenii.

Acolo, ei oferă o mulțime de informații pe care hackerii le pot folosi pentru a le sparge parolele – lucruri cum ar fi numele de familie, primul animal de companie, formația sau albumul preferat, care par inofensive în contextul cotidian.

Pentru a evita să fii victima unei fraude online, cel mai bine ar fi să ștergi imediat de pe Facebook aceste lucruri:

1. Ziua de naștere

Ziua de naștere este o parte importantă din puzzle, care include și numele, și adresa ta, cu care oamenii îți pot accesa mai ușor contul bancar și detaliile personale.

2. Numărul de telefon

Cel mai bun scenariu este să obții un admirator plicticos sau obsedat. Cel mai rău scenariu? Un stalker care te sună neîncetat.

3. Majoritatea „prietenilor”

Profesorul de psihologie de la Oxford, Robin Dunbar, a susținut că oamenii pot menține aproximativ 150 de relații stabile.

După ce s-a uitat la 3.375 de utilizatori Facebook, Dunbar a constatat că doar 4,1 din prietenii lor de pe Facebook au fost considerați fiabili, iar 13,6 au manifestat simpatie în timpul unei „crize emoționale”.

Citește și:   Bărbații iubesc asta la femei! Punctul 2 te va surprinde!

Îndepărtarea prieteniilor moarte poate crea o interacțiune mai sănătoasă cu mediile sociale.

4. Locația ta

Etichetarea locației tale pe Facebook spune la toată lumea că ești o persoană căreia îi place să colinde lumea în lung și în lat.

Dar dacă te etichetezi la tine acasă sau în orașul în care locuiești, școala la care mergi, locul de muncă în care îți petreci zilele – toate acestea sunt informații pe care oricine dorește să-ți facă rău le poate folosi împotriva ta. În special hackerii sau infractorii electronici – ba chiar și cei care pot da o spargere la tine acasă.

Oamenii uită că cel mai adesea, etichetarea într-o fotografie oferă detalii despre locația lor din acel moment. Cel mai bine este să o oprești.

5. Unde locuiești

Afișarea locuinței tale de domiciliu la profilul tău sau ca locație din secțiunea evenimentelor de pe Facebook pare o acțiune inofensivă, dar îți recomandăm să te gândești de două ori înainte de a o face.

În primul rând, există o problemă de securitate – dacă cineva obține acces la contul tău, știe exact unde locuiești. Dincolo de asta, locația joacă un rol imens în profilul de publicitate vizat de Facebook.

6. Unde lucrezi

Motivele pentru care ar trebui să omiți acest lucru sunt similare cu adresa ta de domiciliu. Nu știi niciodată când un fost coleg care ți-a pus gând rău te poate găsi și hărțui anonim pe Facebook.

Citește și:   10 modalităţi ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE prin care eşti SPIONAT fără să realizezi! La numărul 8 nu te-ai gândit niciodată!

7. Statutul tău relațional

Dacă dorești să sărbătorești implicarea într-o nouă relație, nu o face pe Facebook. Este posibil ca lucrurile să nu funcționeze așa cum te-ai fi așteptat, iar schimbarea statutului „într-o relație” cu cel „singur” te va face să te simți mai rău decât te simți deja.

8. Poze cu cardul de credit sau acte precum pașaportul ori buletinul

Nu este niciodată o idee bună să fotografiezi documente personale, pe care infractorii cibernetici le pot folosi apoi împotriva ta.

9. Aplicația mobilă

Este suficient că-ți petreci cea mai mare parte a timpului cu ochii lipit de ecranul calculatorului, ca să nu mai vorbim de cel al telefonului.

Aplicația de Facebook și Facebook Messenger nu-ți este utilă la nimic mai mult decât consumarea bateriei telefonului, reținerea locației tale și update-uri enervante care-ți ocupă memoria.

10. Unde te pregătești să pleci în vacanțe

Știm că simți nevoia irezistibilă de a te lăuda cu noua ta destinație exotică și poate că o parte din tine vrea să „facă în ciudă” prietenilor virtuali, dar afișarea unei astfel de informații pe Facebook te poate costa destul de scump – la propriu și la figurat.

Poza cu biletele de avion pot conduce hackerii la a-ți fura informațiile personale direct de la compania de transport pe care o folosești, ba chiar îi pot face rău și acesteia.

Click pe video și Distribuie!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a descoperi ce alte informații trebuie să ștergi imediat de pe Facebook!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus