Connect with us

15 accesorii INUTILE și DUBIOASE pentru IPHONE! Nu vei înțelege de ce dau oamenii bani pe așa ceva!

Tehnologie

15 accesorii INUTILE și DUBIOASE pentru IPHONE! Nu vei înțelege de ce dau oamenii bani pe așa ceva!

15 accesorii INUTILE și DUBIOASE pentru IPHONE! Nu vei înțelege de ce dau oamenii bani pe așa ceva!

Trăim într-o societate dependentă de tehnologie. Oamenii nu suportă ideea de a trăi fără telefoane, tablete sau laptopuri. Şocul vine din faptul că această dependenţă transformă o plăcere într-o boală. Tu când ai stat ultima oară fără să-ţi verifici telefonul pentru mai mult de o oră?

Chiar dacă nu am avea fizic timp, facem cum facem şi ne uităm pe toate site-urile de socializare, din cinci în cinci minute. Ne este imposbil să nu ne gândim că pierdem foarte multe informaţii dacă nu verificăm, la timp, tot ce se întâmplă în lume.

Nimic nu este mai frustrant decât atunci când ţi se strică telefonul, sau, Doamne fereşte, rămâi fără internet. Câteodată te întrebi oare ce vei face cu timpul tău liber dacă nu ai mai avea telefon sau internet. Toate aceste produse ne ocupa mult timp, dar ne fac să cheltuim şi foarte mulţi bani. Adevărul este că, dacă nu pe tehnologie, pe ce să-ţi mai cheltui banii în ziua de azi?

Ceea ce găsesc absolut fascinant este faptul că oamenii chiar au dezvoltat temeri în legătură cu unele situaţii care ţin de telefon. Spre exemplu, ştiaţi că există o stare de anxietate dată de frică de a-ţi pierde telefonul? Această teamă are şi o denumire medicală şi se numeşte nomofobie.

Nomofobia (No mobile phone phobia) a apărut în 2008 în Marea Britanie şi s-a propagat ca şi boala în urma unui sondaj efectuat pe 2000 de oameni. 53% dintre aceştia au recunoscut că sunt anxiosi atunci când se gândesc că şi-ar putea pierde telefonul mobil. Un alt studiu, de data aceasta din Franţa, a scos la iveală faptul că 22% dintre francezi nu ar putea să trăiască o zi fără telefonul mobil.

Citește și:   Lucruri care emit RADIAŢII şi tu nu ştiai! Protejează-te cât mai poţi !

Simptomele nomofobiei se caracterizează prin frică, stres, anxietate şi nervozitate, toate provocate de lipsa telefonului, sau de ideea că acesta ar putea fi pierdut, sau imposibil de folosit.
Aceştia încearcă să-şi justifice teama, care poate părea stupidă, prin ideea în care dacă rămân fără telefonul mobil, nu mai pot comunica atât de uşor şi rapid cu prietenii lor.

Nu putem să judecăm oamenii aceştia în totalitate, pentru că trebuie să recunoaştem că folosim telefonul mobil pentru mai mult decât apeluri sau mesaje. Acesta conţine tot programul nostru, poze care nu pot fi înlocuite, aplicaţii care ne ajută în viaţa de zi cu zi.

Spre exemplu, atunci când întreabă cineva cât este ceasul, nu mai are nimeni în reflex să se uite la încheietura mâinii, toată lumea tinde să-şi scoată telefonul din buzunar. Atunci când cunoşti o persoană şi vrei să păstrezi legătura cu ea, din start trebuie să faceţi schimb de numere de telefon şi de adrese de Facebook.

Lumea este într-o continuă mişcare şi oamenii se schimbă o dată cu ea. Trebuie să ţinem pasul cu tot ce este nou în tehnologie, altfel nu ne mai simţim integraţi. Deşi lucrurile au fost duse la alt nivel, nu trebuie să uităm să privim lucrurile şi din altă perspectivă şi să ne bucurăm de ceea ce este real, nu doar de ceea ce este virtual.

Dacă tot le este oamenilor imposibil să trăiască fără telefon, iată că marii afacerişti s-au gândit să ducă această afacere până la cele mai înalte culmi. În afara faptului că plăteşti aparatul în sine şi abonamentul lunar, mai plăteşti şi o grămadă de accesorii care îţi fac mobilul mai interesant.

Toate aceste telefoane cu ecran touch sunt atât de fragile, încât nu se pune problema să nu-ţi cumperi o folie protectoare de faţă, una de spate, dar şi o husă, care, dacă este din piele, poate să fie foarte scumpă.

Citește și:   8 oameni aparent INOCENȚI care erau, de fapt, cei mai mari MONŞTRI! Numărul 5 ȋţi va face pielea de găină!

O husă este acceptabilă, înţelegem, nu vrei să-ţi strici telefonul, dar de ce ai avea nevoie de o husă în formă de biberon, spre exemplu? Sau una în formă de maşinuţă de curse? Mai ales, de ce ai avea nevoie de mai multe huse, care mai de care mai ciudate şi mai ieşite din comun?

Unele dintre aceste accesorii chiar sunt incredibile şi chiar de fac să te întrebi cine îşi doreşte să investească bani în aşa ceva? Spre exemplu, ştiai că există o husă care are încorporat un desfăcător de bere? Altele au incluse un aparat de etilotest, pentru că uneori vrei să verifici cât este de turmentat iubitul tău.

Altele au videoprotector, suport pentru o filmare cât mai profesionistă şi multe alte funcţii. Dacă vrei să mergi mai departe decât o husă, poţi să-ţi cumperi mănuşi speciale pentru ecranul touch, un fes care are căşti încorporate, ce să mai, poţi să-ţi schimbi întreaga garderoba ca să se potrivească noului tău telefon.

Un accesoriu care chiar este dus la extrem, este suportul de hârtie igienică în care este ataşat un alt suport pentru telefonul mobil. Adevaraul că este destul de incomod să stai cu el în mână în timp ce… ştii tu.

Pentru mai multe exemple de accesorii, click aici:

Uneori îmi este dor de vremurile mai simple în care oamenii aveau doar telefon fix, un singur număr pe care să-l ţină minte, şi nicio grijă că îl pot pierde sau zgâria.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus