Connect with us

5 moduri în care tehnologia ne-a îmbunătățit experiența culinară! Numărul 3 este captivant!

Tehnologie

5 moduri în care tehnologia ne-a îmbunătățit experiența culinară! Numărul 3 este captivant!

5 moduri în care tehnologia ne-a îmbunătățit experiența culinară! Numărul 3 este captivant!

Nimeni nu s-a gândit, de-a lungul vieţii, la faptul că dezvoltarea tehnologiei va avea un efect atât de mare asupra experienţelor noastre culinare, deşi, în alte domenii, era destul de clar.

În comunicaţii, construcţii, automobile şi în alte numeroase domenii, tehnologia a ajutat la o adevărată revoluţie şi la o îmbunătăţire vizibilă, mai ales în ceea ce priveşte noile aparate şi dispozitive.

În ceea ce priveşte aparatele electrocasnice, acestea sunt imbunatite, dar modelul vechi rămâne baza, în acest fel putem observa frigidere inteligente, cuptoare şi aragaze care au noi funcţii.

Se pare că tehnologia a ajuns să îşi spună cuvântul şi atunci când vine vorba despre experienţa culinară, mai ales în ultimii ani. Iată care sunt câteva dintre aceste idei care sunt inovative în tehnologia mâncărurilor.

Toate acestea se concentrează, în special, pe funcţia care să ne ajute cu mai puţine calorii, un timp de preparare mai scurt, cunoaşterea exactă a ingredientelor pe care le consumi şi modalităţi prin care te poţi ajuta de telefonul tău pentru a face asta.

1. Imprimanta 3D pentru mâncare – Lynne Kucsma, cofondator al Natural Machines, compania care a inventat imprimanta 3D Foodini a explicat care sunt avantajele folosirii unei astfel de maşinării:

„Poate că te vei întreba, de ce ar vrea cineva să printeze aşa ceva? Poţi cumpăra mâncarea de la supermarket”, dar scopul acestei tehnologii este de a ajuta să scadă ingredientele ascunse din preparatele culinare, conservanţii, sarea şi uleiul, tot ceea ce se regăseşte în mâncarea preambalată.

Ideea unei imprimante 3D nu te face să mori de poftă, dar aceasta va ajunge o unealtă vitală în foarte multe zone, inclusiv pentru călătoriile în spaţiu. Maşinăria Foodini este un exemplu perfect al posibilităţilor zilnice din bucătăria ta.

Citește și:   Bărbații își amintesc cel mai bine femeile cu această formă a corpului! Tu o ai?

Îl poţi folosi pentru a printa forme ca burgeri, pizza şi deserturi, deşi, momentan, nu poate crea o masă. Planurile sunt într-o continuă dezvoltare şi, se pare, maşinăria va fi capabilă să gătească şi mâncare.

Până şi organizaţiile mari sunt capabile să îi vadă potenţialul. Firma Hershey’s a început să expună o imprimanta CocoJet 3D care printează ciocolată cu un design intrigant prin utilizarea unei iPad.

Aceste imprimante ajută chiar la reducerea emisiei de carbon şi salvează animalele prin a produce carne fără carne propriu-zisă, ceea ce poate reprezenta un mod extraordinar de a folosi tehnologia.

NASA se foloseşte de acest gen de imprimante pentru a prepara mese pentru astronauţi, inclusiv pizza, iar aceştia sunt extrem de încântaţi pentru că ar prefera oricând să înlocuiască varianta congelată şi uscată.

2. Miros de mâncare şi telefoane mobile – atunci când combini mâncarea cu un miros excelent de mâncare, experiența devine un concept şi mai intesesant. În ceea ce priveşte mâncarea, 80% dintre ceea ce noi numim gust este de fapt mirosul.

Asta înseamnă că dacă reproducem acest miros, putem avea parte de numeroase beneficii, fără a consuma la propriu produsul în sine. Ideea va fi vitală atunci când vine vorba despre diete, spray-uri cu miros sau ascultarea de sunete atunci când mănânci.

Aceste sunete te vor ajuta foarte tare, se pare. Specialiştii au descoperit faptul că gustul se va îmbunătăţi dacă vei asculta anumite sunete, mai ales dacă mănânci un preparat redus în calorii.

Oscar Mayer a fost cel care a dezvoltat o aplicaţie numită „trezeşte-te şi miroase baconul”, o campanie care combină un dispozitiv pe care îl conectezi la telefon şi aplicaţia care emite miros de bacon prăjit atunci când îţi sună alarma.

Citește și:   Cum te simți atunci când ești respins în funcție de zodie! Trei dintre ele nu rezistă o secundă!

3. Angajaţi roboţi în restaurante – atunci când aştepţi foarte mult să ţi se ia comanda poate să îţi strice toată seara, mai ales dacă tu eşti extrem de înfometat, iar restaurantul plin de clienţi.

Chelnerii robotici sunt folosiţi prin toată lumea că o alternativă a tizilor umani, iar, într-un restaurant din China, preparatele sunt gătite de un bucătar robot, iar mesele sunt servite tot de roboţi.

4. Aplicaţii şi Infraroşu – fie că vrei să îţi comanzi mâncare la domiciuliu, că vrei să afli o reţetă sau să înţelegi ce se afla exact în mâncarea ta, aplicaţiile ne afectează, fără dubiu, modul în care mâncăm.

Foarte multe restaurante mari au alicatii care te ajută să comanzi ceea ce vrei să consumi la dimiciliu, fără nici măcar un singur telefon. Din ce în ce mai multe restaurante îşi doresc să folosească această tehnologie.

Mai mult, unele aplicaţii îţi oferă ocazia de a afla ce ingrediente au fost folosite pentru preparatul din faţa ta, valoarea calorică şi cantitatea, deşi acestea sunt limitate în ceea ce priveşte anumire culori şi produse sărace în calorii, cum ar fi legumele.

Companiile axate pe aceste probleme, ca și Consumer Physics, lucrează la o tehnologie nouă de a identifica mâncarea, o tehnologie care analizează mâncarea şi expune detalii de nutriţie pe aplicaţie. Fiecare grup din moleculele de mâncare absorb părţi diferite, în moduri diferite.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Tehnologia ne influenţează din ce în ce mai tare în viaţa de zi cu zi şi nu este de mirare că astfel de dizpozitive încep să fie dezvoltate şi în domeniul preparatelor culinare.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus