Connect with us

Ce s-ar întâmpla dacă am îmbina creierul uman cu un robot? Ar putea fi singura noastră cale de supraviețuire!

Tehnologie

Ce s-ar întâmpla dacă am îmbina creierul uman cu un robot? Ar putea fi singura noastră cale de supraviețuire!

Ce s-ar întâmpla dacă am îmbina creierul uman cu un robot? Ar putea fi singura noastră cale de supraviețuire!

CEO-ul și fondatorul OpenAi, Elon Musk, a sugerat recent că omenirea ar putea supraviețui doar dacă creierul uman al fuziona cu cel al mașinilor, și astfel, am deveni cyborgi.

Cu toate acestea, tendințele actuale în domeniul inteligenței artificiale numai cu software și tehnologia de învățare profundă ridică îndoieli serioase cu privire la plauzibilitatea acestei pretenții, în special pe termen lung.

Această îndoială nu se datorează doar limitărilor hardware; are de-a face cu rolul pe care creierul uman îl va juca în acest peisaj.

Teza lui Musk este simplă: interfețele suficient de avansate dintre creier și calculator le vor permite oamenilor să își mărească masiv capabilitățile, prin faptul că sunt mai capabili să folosească tehnologii precum învățarea mașinilor și învățarea profundă.

Dar schimbul merge în ambele sensuri. Creierul oamenilor va învăța de la mașini, dar și mașinile vor învăța de la oameni.

Ideea în sine nu este nouă. J.C.R. Licklider și alții au speculat asupra posibilității și a implicațiilor pe care le-ar stârni „simbioza om-calculator”, la mijlocul secolului al XX-lea.

Cu toate acestea, progresul a fost lent. Un motiv este dezvoltarea hardware-ului.

„Există un motiv pe care îl numesc hardware – este greu”, a declarat Tony Fadell, creatorul iPod-ului. Și crearea de hardware care interferează cu sistemele organice este chiar mai greu de realizat.

Tehnologiile actuale sunt primitive în comparație cu imaginea interfețelor creier-mașină pe care le-am văzut în filme science fiction, cum ar fi The Matrix.

Citește și:   Farse de 1 aprilie ÎNTRE IUBIȚI. Ultima e COLOSALĂ

Dar presupunând că problema provocată de hardware ar fi rezolvată în cele din urmă, există probleme mai mari la îndemână.

Ultimul deceniu al progreselor incredibile în cercetarea profundă a învățării a dezvăluit că există câteva provocări fundamentale care trebuie depășite.

Primul este pur și simplu că încă ne străduim să înțelegem și să caracterizăm exact modul în care funcționează aceste sisteme complexe de rețele neuronale.

Avem încredere în tehnologia simplă, ca cea a unui calculator, deoarece știm că va face mereu exact ceea ce vrem să facă. Erorile sunt aproape întotdeauna un rezultat al intrărilor greșite pe care un om le face.

O viziune a augmentării creierului-mașină ar fi să ne facă super-umani la aritmetică.

Deci, în loc să scoatem un calculator sau un smartphone pentru a realiza o socoteală, am putea să ne gândim la calcul și să primim răspunsul instantaneu de la mașina care ne „asistă”.

Dar ce s-ar întâmpla dacă mintea umană ar fuziona cu cea a unui computer?

Ei bine, acestea sunt doar câteva speculații care ar putea avea loc dacă mintea umană ar fi „introdusă” într-un calculator.

În primul rând, probabil ne-am petrece cea mai mare parte a vieții în realitatea virtuală. Ce am putea vedea dacă am trăi într-o realitate perpetuă?

Lumina soarelui strălucind în apă, sunetul pescărușilor care zboară pe deasupra, am putea simți chiar și vântul pe obraji sau mirosul de apă de mare, cu un hardware avansat.

Citește și:   Cele mai PERICULOASE locuri de pe INTERNET despre care utilizatorii habar nu au!

Dar dacă am petrece mult timp aici, am avea nevoie de un tablou de bord unde să facem lucruri precum efectuarea unui apel telefonic, verificarea contului bancar, mutarea într-o altă lume virtuală, etc.

Pe de altă parte, dacă mintea noastră ar rula cu aceeași viteză ca a unui calculator, am putea adăuga mai mult sau mai puțin din hardware pentru a face ca lumea din jur să se miște mai repede sau să pară că încetinește.

În plus, am putea face o copie a unui moment.

Această copie și-ar aminti totul la fel, ar începe de la aceeași viteză, ar funcționa cu aceeași viteză, iar dacă am putea face atât de multe copii încât să obținem arhive suficiente, aproape că am putea declara că vom fi nemuritori. Chiar dacă vom fi doar niște copii.

În video-ul de mai jos, vei afla mai multe despre eventualele lucruri care s-ar putea întâmpla dacă mintea umană ar fi îmbinată cu un robot.

Lumea ar putea fi un loc cu totul nou și cel mai sigur nu ar arăta la fel cum o știm acum. Urmărește video-ul până la capăt ca să descoperi mai multe despre această ipoteză!

Click pe video pentru mai multe informații!

Ce crezi, ți-ar plăcea ca într-o bună zi, mintea ta să fie introdusă într-o mașinărie? Poate acest lucru să fie considerat un pas către nemurire?

loading...
Continuați lectura
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus