Connect with us

Top 10 aplicații care nu vor mai exista peste 10 ani! Mulți vor PLÂNGE după a 4-a!

Tehnologie

Top 10 aplicații care nu vor mai exista peste 10 ani! Mulți vor PLÂNGE după a 4-a!

Top 10 aplicații care nu vor mai exista peste 10 ani! Mulți vor PLÂNGE după a 4-a!


Lumea va fi un loc complet diferit peste 10 ani. Cu 10 ani în urmă, nu ne-am fi imaginat că vom avea Uber pe telefon. Nu ne-am gândit că vom naviga pe Google Chrome. Nu ne-am fi putut găsi un loc de stat la cerere fără Airbnb.

O serie de produse și servicii uimitoare s-au dezvoltat în decursul ultimilor 10 ani, unele poate chiar în ultimii 5 sau 8 ani. Viața noastră a căpătat o întorsătură cu totul neașteptată, ba chiar am putea spune că s-a schimbat în mai bine.

Cu toate acestea, nu ne poate garanta nimeni faptul că peste alți 10 ani ne vom bucura de aceleași servicii, produse tehnologice și aplicații ca și acum. Poate că cele mai populare aplicații din prezent nu vor mai fi disponibile atunci.

Viitorul este un loc nesigur, prin urmare, nu putem ști ce ne rezervă cu exactitate. Dar putem anticipa. Iată 10 aplicații despre care se crede că nu vor mai exista în următorii 10 ani.1. Whatsapp

Jan Koum a incorporat Whatsapp în anul 2009, chiar înainte ca aplicația să fi fost scrisă. El și cofondatorul Brian Acton au decis să facă o aplicație de mesagerie, construind compania într-un depozit pe care l-au împărțit cu Evernote.

Aplicația a crescut organic, în special în țările în curs de dezvoltare care s-au bazat pe SMS-uri. WhatsApp a atras atenția CEO-ului de la Facebook, Mark Zuckerberg, în 2012 și până în 2014, Zuckerberg a cumpărat aplicația pentru 19 miliarde de dolari.

Așadar, peste alți 10 ani de acum înainte, nu știm dacă vom mai avea Whatsapp în primul rând.

2. Uber

Uber a fost fondat în martie 2009 ca un serviciu de mașini negre numit UberCab. Garrett Camp, Oscar Salazar și Conrad Whelan au construit prima versiune, cu Travis Kalanick servind ca și „consilier mega”, și mai târziu, CEO.

Citește și:   30 de poze deosebite care îți vor GÂDILA CREIERUL!

De-a lungul anilor, Uber s-a extins pentru a oferi un ajutor în a beneficia de plimbări de lux cu taxiurile și multe altele.

În timp ce compania a fost asaltată de scandal după scandal în ultimele câteva luni, Uber rămâne cea mai valoroasă lansare la nivel mondial, la aproximativ 70 de miliarde de dolari, iar afacerile sale continuă să crească.

Dar peste 10 ani, nimeni nu știe care va mai fi viitorul acesteia.

3. Pinterest

Pinterest este o aplicație de căutare și descoperire virtuală, a imaginilor pe care le poți salva într-un panou, care a fost fondată în 2010. Astăzi, aplicația are 175 de milioane de utilizatori activi lunar, iar compania este evaluată la 12 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, datorită faptului că noi aplicații au luat cu asalt piața, Pinterest și-a mai pierdut din farmec, iar utilizatorii au „uitat” de existența acesteia, în defavoarea unor altor aplicații-senzație la acest moment, cum ar fi Snapchatul.

Așadar, nu știm ce se va alege de ea peste 10 ani.

4. Instagram

Instagram a fost lansat pentru prima oară în octombrie 2010, cu 25.000 de persoane înscriindu-se în prima zi. Până în 2011, Instagram a fost aplicația iPhone a anului a Apple, iar până în aprilie 2012, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a plătit 1 miliard de dolari pentru a cumpăra compania.

Instagram are acum 200 de milioane de utilizatori activi zilnic și s-a încadrat în mesageria directă, a lansat o clonă după Snapchat Stories care are acum mai mulți utilizatori lunari și a adăugat filme live, filtre de față, autocolante și multe altele.

Citește și:   Cum să îți construiești propriul site web în 5 pași simpli

Chiar dacă impactul ei este uriaș acum, în următorii 10 ani, există posibilitatea ca altă aplicație mai interesantă să îi ia locul.

5. Spotify

Spotify a fost lansat în octombrie 2008 la Stockholm, Suedia. Perechea din spatele companiei, Daniel Ek și Martin Lorentzon, au venit cu numele „Spotify” în 2005, când Lorentzon dormea ​​pe o saltea goală în apartamentul lui Ek.

Spotify a lansat o versiune beta publica în primăvara anului 2007, dar nu a fost până când compania semnat o licență cu Sony, Universal și BMG, momentul în care Spotify a fost lansat oficial.

La început, cineva putea cumpăra un abonament premium, iar versiunea gratuită a Spotify era disponibilă doar prin invitații. Nouă ani mai târziu, Spotify are 140 de milioane de utilizatori activi din întreaga lume.

Și totuși, se bucură de un viitor nesigur, la fel ca oricare altă mare aplicație.

6. Snapchat

Snapchat a fost lansat pentru prima dată pe App Store în vara anului 2011 ca aplicație de mesagerie pentru trimiterea fotografiilor care dispar.

La vremea aceea, era numit Pictaboo, dar avea aceeași icoană cu fantomă, Ghostface Chillah. Până în septembrie 2011, numele s-a schimbat în Snapchat și a început să prindă adolescenții din Los Angeles.

Șase ani mai târziu, Snapchat este o companie publică de 18 miliarde de dolari și s-a extins în parteneriate cu editori, emisiuni TV, produse hardware și realitate augmentată.

Click pe video!

Tu la care dintre aceste aplicații te aștepți să dispară în următorii 10 ani? Cum crezi că ar arăta viețile noastre fără ele?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus