Connect with us

Uite cum poți face semnalul de la Wi-Fi să fie de 10 ori mai PUTERNIC, cu ajutorul unei CHEIȚE de la o cutie de bere sau suc

Tehnologie

Uite cum poți face semnalul de la Wi-Fi să fie de 10 ori mai PUTERNIC, cu ajutorul unei CHEIȚE de la o cutie de bere sau suc

Uite cum poți face semnalul de la Wi-Fi să fie de 10 ori mai PUTERNIC, cu ajutorul unei CHEIȚE de la o cutie de bere sau suc

Tutorialul de mai jos se adresează toturor celor care nu sunt mulțumiți de recepţia semnalului WiFi de acasă. Dacă te numeri printre ei, urmărește și tu video-ul de mai sus ca să vezi cum poți face semnalul de la Wi-Fi să fie de 10 ori mai puternic. Ai nevoie doar de o doză de suc sau de bere.

În teorie, simularea unei antene parabolice în jurul celei de la router ar trebui să ofere o recepţie mai bună în casă. Conform unor teste realizate cu ceva timp în urmă de o revistă autohtonă, s-ar putea obţine îmbunătăţiri de 5-10%. Uită-te și tu la filmuleț ca să afli cum poți să obții acest rezultat.

Iată un mod surprinzător prin care poți să crești puterea semnalului WiFi

Nici nu îmi mai aduc aminte când a fost ultima dată când am conectat cu cablu ce internet la laptop pentru a avea parte de o experienţă online cât de cât decentă.

Totuşi, există situaţii în care, pur şi simplu nu te poţi bucura cum trebuie de semnalul Wi-Fi, motivele fiind uneori dintre cele mai banale. Un router wireless mai scump nu este întotdeauna cea mai bună soluţie.

De curând, am descoperit un truc uimitor, care nu necesită decât o doză de bere (desigur, goală) pentru a îmbunătăţi semnalul Wi-Fi, chiar dacă multe persoane pun la îndoială această soluţie.

Urmărește video-ul de mai jos și dacă ți s-a părut interesant subiectul sau ţi-a plăcut, nu uita să dai share ca să îl vadă și prietenii tăi.

Aşa cum a explicat utilizatorul KipKat în luna octombrie 2013, într-un video de pe YouTube, care a ajuns viral pe internet, nu trebuie decât să speli doza de bere şi să o tai într-o anumită manieră, după care să o implementezi pe antenele routerului.

Citește și:   5 cele mai bune smartphone-uri din lume la acest moment! Tu pe care ți-ai dori să-l ai?

Semnalul WiFi este emanat de routerul tău sub forma unor unde. Cu cât ești mai aproape de router semnalul este mai bun, iar cu cât ești mai departe semnalul este mai slab. Pentru a tripla puterea acestui semnal, KipKay crede că o doză, sau două, de bere, o furculiță sau un cuțit sunt tot ce ai nevoie.

Pentru început trebuie să speli doza de bere, iar apoi trebuie să tai fundul acesteia și partea de sus, dar nu complet, astfel încât prin gaura de unde curge lichidul în mod normal să poată intra antena router-ului.

Ce mai trebuie să faceți apoi e să tăiați doza pe jumate de jos în sus ca să formeze un ”U”. Având această formă, doza va arăta ca un fel de mini-antenă radar care triplează puterea semnalului WiFi în direcția spre care doza tăiată se deschide.

De acum înainte, ai scuza perfectă pentru a mai lua niște doze de bere în casă. Nu știi niciodată când ți se ”termină” Internetul.

Soluții simple prin care mărești acoperirea rețelei WiFi

Conexiunea prin WiFi nu este sfântă și nicidecum nu treci prin zeci de pereți, indiferent cât de bun e routerul. Din fericire, există tot felul de trucuri ca să mărești raza de acțiune.

Când vine vorba de o conexiune bună la Internet prin WiFi, indicat este să alegi cel mai bun router. Dacă te interesează ca semnalul să ajungă pe o rază cât mai mare, important este să te uiți în lista de specificații a dispozitivului după așa ceva.

Crește acoperirea rețelei WiFi prin upgrade

Standardul wireless 802.11ac este cel mai nou și mai rapid standard pentru rețele WiFi, asigurând viteze de transfer al datelor de trei ori mai mari decât standardul n. Pentru a putea folosi routerul la capacitate maximă mai este nevoie de o conexiune la Internet de mare viteză (Gigabit), dar și de dispozitive cu placă wireless în noul standard.

Citește și:   A fost inventat BOTUL DE RAŢĂ PENTRU....CÂINE! Stai, cum? Da, cum ai citit! INVENŢII...ŞOCANTE ŞI TOTODATĂ HILARE

Când treci la un router mai bun, trebuie să iei în calcul unul cu viteze de transfer mari și care poate lucra, eventual, în benzile de frecvență 2,4GHz și 5GHz. Te va costa însă undeva la 500 de lei sau mai mult.

Dispozitivele de acest tip sunt comercializate sub numele „range extendere”, sunt ușor de instalat și ajută la propagarea semnalului wireless primit. Se conectează la priză și, pentru rezultate optime, se poziționează în cel mai îndepărtat punct posibil față de router, dar astfel încât semnalul obținut să fie unul bun, acesta având rolul de a retransmite semnalul primit.

Astfel, cu cât semnalul primit este mai bun, cu atât acoperirea crește. Pentru o utilizare la capacitate optimă a capabilităților range extender-ului, acesta trebuie să aibă aceeași rată de transfer ca routerul.

Ca să mărești acoperirea, poți înlocui antenele routerului

O soluție la îndemână pentru creșterea ariei de acoperire și a calității semnalului WiFi este înlocuirea antenelor routerului cu o antenă omnidirecțională, cu un câștig de semnal mai mare. Fiind omnidirecțională, ea captează și transmite semnal în toate direcțiile, asigurând o acoperire circulară. Instalarea este foarte ușoară, tot ce trebuie să facă utilizatorul fiind să deconecteze antena din fabrică și să o conecteze pe cea cu un câștig mai mare.

În final, nu uita de securitatea rețelei

Dacă din punct de vedere tehnologic rețeaua ta e actualizată, nu neglija micile detalii cum ar fi securizarea rețelei. În acest fel eviți consumul de bandă care poate încetini aplicațiile. Totodată, asigură-te că telefonul, cuptorul cu microunde, televizorul sau alte dispozitive electronice din casă nu interferează cu routerul, informează TP-Link.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Tehnologie

Sus