Connect with us

10 cântece cunoscute care au ucis în viața reală!

wow

10 cântece cunoscute care au ucis în viața reală!

10 cântece cunoscute care au ucis în viața reală!

Muzica este unul dintre puţinele lucruri din viaţă care este iubit în mod universal. Primele note ale melodiei tale preferate sunt de ajuns pentru a-ţi face ziua mai frumoasă.

Totuşi, în ciuda stării pozitive pe care o transmite, industria muzicii în sine este un spectacol plin de orori. Între cântece care sunt menite să înnebunească ascultătorul, inspiraţie pentru crimă din versuri şi o bucată muzicală blestemată, aceste poveşti chiar sunt capabile să ne înfioare.

Iată care sunt câteva dintre cele mai drastice poveşti care sunt legate de unele dintre cele mai cunoscute melodii:

1. Ozzy Osbourne, „Suicide Solution” – în 1984, John Daniel McCollum ascultă un album al idolului său, Ozzy Osbourne. Acest băiat de doar 19 ani stătea întins pe pat şi, către finalul cântecului „Suicide Solution”, tânărul a luat o armă şi s-a sinucis.

Părinţii băiatului s-au grăbit să acuze muzica lui Osbourne ca fiind ceea ce i-a spălat creierului fiului lor, în special versuri ca ” Suicide is the only way out”. Părinţii băiatului l-au dat în judecată pe artist, dar acesta a susţinut că tragedia a fost o simplă neînţelegere.

Acesta a susţinut că „solution” – soluţia, ca şi lichid nu este un mod de a scăpa de tot, şi că melodia vorbea despre pericolul alcoolului. Cazul a fost respins în 1988, dar, se pare, blestemul nu s-a oprit aici. În acelaşi an, un alt adolescent s-a sinucis, după ce a ascultat melodia.

Rezultatul a fost, bineînţeles, încă un proces pentru Ozzy Osbourne.

2. U2, „Exit” – melodia spune povestea unui religios fanatic şi transformarea lui într-un criminal. Inspirată din povestea unui criminal condamnat numit Gary Gilmore, este destul de dură.

Citește și:   Cum văd animalele lumea!

Totul a denaturat în 1989, atunci când un om nebun a înţeles că melodia i-a ordonat să ia viaţa unei fiinţe umane. Robert John Bardo, din Arizona, era obsedat de actriţa Rebecca Schaeffer, şi a urmărit-o pentru trei ani înainte să o ucidă în faţa clădirii unde locuia.

În sala de judecată, acesta a susţinut că melodia „Exit” l-a inspirat să comită crima, în special versuri că „pistolul cântăreşte greu”. Atunci când a fost ascultată în sala de judecată, Bardo a început imediat să aibă un comportament violent.

Trupa nu a fost acuzată pentru tragedie, iar Bardo a fost condamnat la crimă cu premeditare. Acesta este în închisoare şi în ziua de azi.

3. Simfonia a 9-a – de aproape 200 de ani, un blestem a fost aruncat asupra tuturor compozitorilor: imediat ce termină de compus cea de-a noua simfonie, muzicianul este condamnat la moarte.

În ciuda logicii şi a raţionalismului, o a zecea simfonie rămâne, în mod tragic, aproape imposibil de compus pentru foarte mulţi compozitori. Începând cu moartea lui Beethoven din 1827, blestemul a atacat mai mulţi compozitori clasici, printre care şi Anton Bruckner, Vaughan Williams, şi Antonin Dvorak.

Poate că unele dintre aceste morţi sunt simple coincidenţe bazate pe vârstă, până la urmă poate să dureze decade pentru un scriitor să scrie nouă simfonii. Dar există şi morţi ridicole că a lui Gustav Mahler la vârsta de 50 de ani şi Franz Schubert la doar 31 de ani.

4. Judas Priest, „Better By You, Better Than Me” – Într-o seară de decembrie a anului 1985, James Vance, în vârstă de 20 de ani şi Raymond Belknap în vârstă de 18 ani au găsit un loc abandonat de joacă.

Cei doi au umblat toată ziua şi s-au hotărât să termine cu o sinucidere. Belknap a reuşit să se sinucidă imediat, dar Vance doar s-a rănit. Totuşi, trei ani mai târziu, a reuşit să ducă treaba la final.

Citește și:   Cele mai mari CIUDĂȚENII găsite în corpul uman la RADIOGRAFIE! Medicii au rămas cu gura căscată la numărul 3!

În urma acestei tragedii, părinţii celor doi au descoperit că totul s-a petrecut sub influenţa melodiei „Better by You, Better than me”. Aceştia au susţinut că mesajele subliminale ale melodiei au afectat starea băieţilor: „Hai să fim morţi şi să o facem”.

3. The Beatles, „Helter Skelter” – cântecul din 1968 al trupei The Beatles are ca subiect un parc de distracţii cu acelaşi nume. Totuşi, în 1969, un bărbat şi urmăritorii lui spălaţi pe creier au făcut o mică fraza sinonimă cu o teroare.

Numele lui era Charles Manson. Acesta era convins că muzicienii erau, de fapt, nişte îngeri şi că încercau să comunice cu el în secret, prin versurile melodiilor lor.

Acesta şi oamenii care îl urmau au susţinut că melodia Helter Skelter era o profeţie al unui război de curse pe care ei erau destinaţi să îl înceapă. Având credinţa că o crimă în masă va atrage atenţia asupra unui război, aceştia s-au urcat într-o camionetă şi s-au îndreptat către zona Holluwood Hills.

În decursul a două seri, şapte oameni au fost ucişi cu brutalitate. Manson şi „familia lui” au ajuns în închisoare şi un cântec a fost ruinat pentru veşnicie. Manşon este în închisoare şi în ziua de azi, aşteptându-şi războiul.

Pentru mai multe exemple, accesaţi link-ul de mai jos:

Suntem extrem de conştienţi de faptul că muzica are o influenţă foarte mare a stării noastre de spirit, iar oamenii de ştiinţă au demonstrat de multe ori asta.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din wow

Sus