Connect with us

10 dintre cele mai ȋnfiorătoare pedepse aplicate de părinţi vreodată!

wow

10 dintre cele mai ȋnfiorătoare pedepse aplicate de părinţi vreodată!

10 dintre cele mai ȋnfiorătoare pedepse aplicate de părinţi vreodată!

Orice părinte poate să ȋşi pedepsească odraslele aşa cum crede de cuviinţă atunci când aceştia o merită. Meseria de părinte este cea mai grea meserie din lume şi din păcate nu există un manual care să te ȋnveţe cum să o faci la perfecţie, deşi există o grămadă de ghiduri pe piaţă care ar trebui să te ajute.

Aşadar, ce constinutie, de fapt, o pedeapsă prea gravă? Ȋntr-o societate ȋn care bătaia este ȋnca ruptă din Rai, unii părinţi se mândresc cu faptul că ȋşi bat copiii, ca şi cum aceştia ar fi un sac de box care cere să fie bătut.

Deşi aceste cazuri sunt din ce ȋn ce mai rare pentru că oamenii devin educaţi ȋn ceea ce se numeşte trauma cu care rămân mulţi copii după ce au fost bătuţi ȋn copilărie, ȋn România, un copil bătut ȋncă nu are dreptul la o viaţă mai bună.

Ȋn alte state, protecţia copilului chiar ȋnseamnă protecţie, deşi de cele mai multe ori aceşti copii ajung ȋn centre de plasament, unde nu se ştie dacă vor avea o viaţă mai bună, sau nu. Ce poate ȋnsemna, de fapt, o acţiune care protejează un copil, atunci când acesta este luat din sânul familiei sale?

Cazurile grave, ȋn care copiiii sunt trataţi ȋntr-un mod ȋngrozitor, ajung mereu pe prima pagină a ziarelor, iar oamenii sunt oripilaţi să afle că există oameni care au o inimă de gheaţă şi care chiar ȋşi tratează proprii copii ca pe nişte obiecte. Am auzit cu toţii de cazuri ȋngrozitoare ȋn care copiii erau trataţi ca nişte sclavi, pentru că, deşi nu fusese alegerea lor să apară pe lume, părinţii considerau că au dreptul să facă orice, doar pentru că sunt părinţii lor, drep urmare, ȋi deţin.

Citește și:   Această fată a rămas însărcinată la doar 11 ani. Trei ani mai târziu, este însărcinată din nou. Când mama ei a aflat cine e tatăl...

Diferenţa dintre un abuz asupra unui copil şi o pedeapsă este destul de mare, dar care este limita, de fapt? Atunci când ȋi interzici unui copil să mai folosească telefonul mobil pentru o perioadă, este desigur o pedeapsa, este ceva care ȋl afectează şi ȋn acest fel există posibilitatea de a nu mai repeta greşeala care l-a adus ȋn acest stadiu.

Dar, de exemplu, un copil care stă ȋntr-o cuşcă, precum un animal, pentru o perioadă de timp, poate fi considerat un abuz? Oare cum se poate simţi acesta, atunci când este ȋntr-o astfel de situaţie, mai ales dacă este la o vârstă fragedă, care nu ȋi permite prea bine să ȋnţeleagă unde a greşit?

Specialiştii ȋncearcă să ne ȋnveţe că există mai multe metode de a-ţi pedepsi copilul care să nu implice abuz, fie că este fizic, fie că este mental, şi care poate avea rezultate foarte bune, dar asta implică să ȋţi cunoşti copilul foarte bine şi să ştii exact unde să punctezi, pentru a avea efect imediat.

Dacă ai un copil care iubeşte jocurile pe calculator, spre exemplu, şi acesta a greşit cu ceva, atunci trebuie să te limitezi la zona aceea, şi să ȋi interzici să se mai joace o perioadă bună de timp, ca să poată să ȋnţeleagă atunci când a greşit cu ceva.

Frustrarea părinţilor survine atunci când nu ȋi lasă inima să ia o atitudine fermă la momentul potrivit şi ajung la un moment de saturaţie când totul este deja tensionat, ceea ce ȋi poate face să ia o decizie greşită când vine vorba de pedeapsa potrivită.

Citește și:   Acest fotograf dă viață BASMELOR COPILĂRIEI! Peter Pan este ULUITOR!

Nimeni nu garantează că poţi să ȋţi faci copilul să ȋnţeleagă exact ceea ce i s-a ȋntâmplat, mai ales dacă este ȋn perioada adolescenţei, atunci când aceştia simt că nimeni nu ȋi ȋnţelege, şi că toată lumea, dar mai ales părinţii, este ȋmpotriva lor.

Această vârstă este foarte sensibilă, iar părinţii trebuie să fie foarte atenţi la nevoile acestora, deşi ar fi tentaţi să creadă că sunt deja mari şi că nu mai necesită atâta implicare ca cei mici. Adolescenţii se simt ignoraţi şi vor recurge la acte de rebeliune ca să ȋţi atragă atenţia.

Ȋn ceea ce priveşte copiii mici, atunci lucrurile sunt din ce ȋn ce mai grave, pentru că sunt fără de apărare. Unii părinţi ȋşi persecută la propriu copiii, mai ales atunci când ȋşi varsă frustrările din exterios ȋn pedeapsa lor, unde simt că deţin controlul.

Lumea a fost şocată să descopere că au fost părinţi care şi-au pedepsit copiii ȋntr-un mod care să ȋi doară, la propriu. Fie că este o simplă palmă foarte dureroasă şi foarte umilitoare, fie că vorbim despre unii părinţi care le-au turnat pe gât copiilor sos iute, ca să le demonstreze ceva, singurul lucru pe care aceştia l-au ȋnvăţat a fost să ȋşi urască părinţii şi să ȋşi dorească din ce ȋn ce mai tare să plece de acasă.

Pentru cele mai grave exemple de pedepse, click aici:

Aşa cum spuneam, meseria de părinte este foarte grea, dar unii părinţi ar face bine să ȋnveţe că atunci când ȋţi traumatizezi copilul pe viaţă, nu se poate numi pedeapsă.

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din wow

Sus